Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смазване на преден мост на Патрол

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смазване на преден мост на Патрол

За мое огромно съжаление май ще се наложи да отида да ремонтират джипа в Митвас ! Хич не ми се щеше,обаче това остана единствения вариант за мен! Ако някой се присети за добър проверен сервиз,нека драсне координати или ако някой има друг телефон на Димитър Здравков-Фулдата(защото стария му е изкл.). Благодаря !

Коментар

Първоначално публикуван от Yanki Преглед на мнение
      За мое огромно съжаление май ще се наложи да отида да ремонтират джипа в Митвас ! Хич не ми се щеше,обаче това остана единствения вариант за мен! Ако някой се присети за добър проверен сервиз,нека драсне координати или ако някой има друг телефон на Димитър Здравков-Фулдата(защото стария му е изкл.). Благодаря !

Утре ще питам един познат,ако не е много ангажиран ще ти пиша.
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Колега Taran,имате ли някакъв резултат от вашия познат ? Е ако и на някой друг му дойде нещо на ум,пишете. Предварително Благодаря !

Коментар

Първоначално публикуван от Yanki Преглед на мнение
          Колега Taran,имате ли някакъв резултат от вашия познат ? Е ако и на някой друг му дойде нещо на ум,пишете. Предварително Благодаря !
          Имам колега,но понеже не мога да ви пратя ЛС,звъннете утре след 10 часа да ви дам координати на човека.
          0898 540 775-Илиян.
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Мира нямах сферите да пооправя. Питах тук, питах там и разбрах, че ще се справям сам. Ама нещо гърч голям.
            С Жоро - шефа на сервиз Опел Стефанов, решихме да се заемем с тази крехка манипулация.
            Видя ми се, че единия семеринг е отишъл. Оказоха се, че и двата са тръгнали. Ръждата бе обхванала обръчите и долните лагери. Т.е. съвсем навреме. Голямо чистене, измиване, обезмасляване, запечатване, боядисване и смяна на два накрайника. Жалко, че нямаше как да снимам. Бях яко оцапан. Благодаря на Митака - момче огън, при него да си оправяте колите. Препоръчвам го. На другите майстори, които се включваха активно в процеса. Събрах целия сервиз. Зарекоха се, само сфери да правят вече.

Вече се дърпа само с двата пръста.

Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Сподели с какво боядисахте сферите,и каква е сивата основа???
              Доста противоречиви мнения има за това дали да се боядисват сферите въобще,но....моите след смяна на семерингите на полуоските и тези на сферите само след няколко месеца започнаха отново да изкарват греста навън,та ми се иска да позапълня язвичките с боядисване,но....
              Затова ми е интересно дали сте ги боядисали с нещо по-специално...или...
              Предварително благодаря!
              NISSAN FOREVER
              -----------------------------------------------------------------------------
              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Четох! Чудех се, защо ги боядисват? Но като видях ръждата, разбрах.
                Първо ги минах с обезмаслител, после със специален предпазващ от корозия спрей. Накрая черна боя. Поне да се запълнят шуплите.Няма как да оставиш тази ръжда. След време от триене, нараняване и атмосферните условия, отново ще падне покритието. Ще търсим по специална обработка. В краен случай, въртиш в едната посока, намазваш гуменото уплътнение с грес, пръскаш, избърсваш греста и т.н. Да не стоят на язви и ръжда. Шенкелните лагери са с капачки. Те не се мажат от греста вътре в главината. Тя трябва колкото да маже уплътнението. Вътре в лагера и полуоскат греста си стои, освен ако не се прецака маншона на полуоската. Та тези лагери, ако се карат в тежки условия, може веднъж годишно да си ги развиеш, свалиш, почистиш, гресираш и отново качиш. Процедура за час-два. Просто сферите трябва да се поддържат, като се почистват, пазят от нараняване и се пръскат със лубрикант, за да се възстановява гумата.

Коментар

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
                  Четох! Чудех се, защо ги боядисват? Но като видях ръждата, разбрах.
                  Първо ги минах с обезмаслител, после със специален предпазващ от корозия спрей.
                  Благодаря!!! А може ли по-конкректно какъв е точно специялния предпазващ от корозията спрей....
                  NISSAN FOREVER

Коментар

Купен набързо от магазин. Дойде ми наум да го пръсна. Нещо като защитен грунд. Не съм го избирал аз. Трябва да попиташ някъде за качествен защитен грунд, предпазващ и от ръжда.

Коментар

Хамърайт от практикер или бриколаж.
                      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Интересното е че моите не ръждясват,но дори и след смяна на маншоните и семерингата на полуоската...само след 2-3 месеца и започват отново да изкарват част от греста навън .....Оттам са си все мазнички и няма как да ръждясат....
                        Исками се обаче да ги обработя по някакъв начин/зада станат по-гладки и да се запълнят грапавинките по тях/,за да престане това постоянно избиване на грестта....Та затова се чудя кой е най-правилния и ефективен начин за такава операция....
                        NISSAN FOREVER

Коментар

Абе правилния начин е тоя - ОЩЕ един BJ40 си купих. Ама трябва да се носи целия мост. ‎

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                            Интересното е че моите не ръждясват,но дори и след смяна на маншоните и семерингата на полуоската...само след 2-3 месеца и започват отново да изкарват част от греста навън .....Оттам са си все мазнички и няма как да ръждясат....
                            Исками се обаче да ги обработя по някакъв начин/зада станат по-гладки и да се запълнят грапавинките по тях/,за да престане това постоянно избиване на грестта....Та затова се чудя кой е най-правилния и ефективен начин за такава операция....
                            Избива ти греста, защото просто има повече от необходимото количество. Там много грес не е нужно, но явно хората разбират погрешно и пълнят целия обем с грес. Просто два пъти в годината се тръква с водна шкурка и се пръска с защитен спрей и бойч
                            ка. Гумените уплътнения се предпазват. Работата е, да не се допуска ръждата да изяде метала. Като го вкарваш обаче в много кал и вода, ще трябва и по-честа смяна и обработка.

Коментар

Имам няколко въпроса:

-Първо от къде да си набавя "за вчера" големия гмен оплътнител на сферите № 40579 от картинката и има ли някакъв заместител? В Нисан Русе има само един и не мога да си свърша работа
                              -Второ нужно ли е да се слагат ламаринките над лагерите № 40040 от схемата или може и без тях?
                              [SIGPIC][/SIGPIC]THE FUTURE OF MOTORSPOTRS IS NO LONGER MOVING FORWARDS IT`S GOING...SIDEWAYS

Коментар

От Нисан или други магазини. Тези пластинки, доколкото знам имат и регулираща функция на лагерите. Трябва да провериш за хлабина.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X