Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смазване на преден мост на Патрол

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смазване на преден мост на Патрол

МАЛИИИИИИИИИ само за мазни неща говорите само не ми стана ясно каде се мерят тези хлабини четох четох маи тази сутрин в барзината съм взел тъпата глава че и мен ме чака нещо такова имам теч на диф.масло някои знаели какъв размер е семерингата че да не ходя омазан в магазина а да си я купя предварително
    Човек се учи с много практика:D

Коментар

Къде да намеря Митко,че ходих горе в Митвас и нещо не ми се ходи вече при тях !!! сърдит съм им !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Yanki Преглед на мнение
        Къде да намеря Митко,че ходих горе в Митвас и нещо не ми се ходи вече при тях !!! сърдит съм им !!!!
        Горе Дол ТУК...разгледай темата
        Land Rover Discovery:
        - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
        Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

МНОГО БЛАГОДАРЯ 5-Ракиев,още утре ще се постарая да се свържа с него !

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Погледни тази снимка. Мисля, че добре си личат остатъците от оригиналната боя ...
            A мога ли да попитам каква боя е ползвана, че и мен ме чака същата процедура на ТЛК 80. Благодаря предварително. Поздрави.
            [SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от kokolighta Преглед на мнение
              A мога ли да попитам каква боя е ползвана, че и мен ме чака същата процедура на ТЛК 80. Благодаря предварително. Поздрави.
              Един черен бързосъхнещ грунд на Лакпром, а отгоре - някаква най-обикновена боя от спрейовете. При мен вече е почти изцяло изтъркана.

Сега ми предстои да повтарям операцията и боядисването май ще го прескоча.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Един черен бързосъхнещ грунд на Лакпром, а отгоре - някаква най-обикновена боя от спрейовете. При мен вече е почти изцяло изтъркана.

Сега ми предстои да повтарям операцията и боядисването май ще го прескоча.
                Благодаря за инфото, явно няма надежден начин да се предпазят от ръжда веднъж тръгнала. Поздрави
                [SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]

Коментар

аз пък видях на един варненски Патрол сферите бяха с тефлон целите обвити......

Коментар

Колеги,дайте съвет къде да отида да оправя нисана защото тече масло по едната сфера! А Димитър Здравков не мога да го намеря нито в сервиза,нито на телефона.Благодаря предварително!!!

Коментар

Колеги,дайте съвет къде да отида да оправя нисана защото тече масло по едната сфера! ...
                      В момента, поне според мен, положението със свестните сервизи в София, където човек може да си оправи джипката, е доста тегаво.

По принцип тази работа може да я свърши всеки монтьор, на когото ръцете растат от правилното място. Така че, ако познаваш такъв - хващай го.

При необходимост може да си направиш разпечатка от сервизното ръководство за Y61, където нещата са описани.

Необходимите части, общо взето, ги има. По 75 лв на колело са комплекта уплътнения за сферите. Щом ти омаслява, най-вероятно е заминал семерингът, който е на ръкава. И тях ги имаше.

Използвай момента да се огледат лагерите на главините и шенкелните лагери. Последните са неприятни, ако имат нужда от замяна, защото са 4 бр., а цената им е по около 100-на лв, че и отгоре, в зависимост от това откъде пазаруваш.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

В момента, поне според мен, положението със свестните сервизи в София, където човек може да си оправи джипката, е доста тегаво.

Използвай момента да се огледат лагерите на главините и шенкелните лагери. Последните са неприятни, ако имат нужда от замяна, защото са 4 бр., а цената им е по около 100-на лв, че и отгоре, в зависимост от това откъде пазаруваш.
                        Стават от москвич(шенкелните лагери)
                        Семерината може да я смениш,но ако ти е наранена вече полуоската пак ще тече

Коментар

Не мога да разбера при положение,че толкова много хора пишем и четем във форума как по дяволите,когато всички имаме едни и същи проблеми по поддръжката на камионите си не се намериха поне 2-3 сервиза в които да знаем,че те ще бъдат ремонтирани качествено от хора които разбират от работата си ! Тук в София ходих в два сервиза за джипа и повече не смятам да правя тази грешка,не и в тези сервизи.Благодаря за съвета да потърся познат монтьор.Имам много добри приятели монтьори и диагностици ала те ремонтират пежа,опели,фордове и др. автомобили ,не джипове.Сигурно биха могли и нисана да оправят,но мисля,че това трябва да се извърши от хора с опит с тази марка и модел !Смятам,че човек трябва да се занимава с това от което разбира,а не да се прави на специалист по всичко.

Коментар

Не мога да разбера при положение,че толкова много хора пишем и четем във форума как по дяволите,когато всички имаме едни и същи проблеми по поддръжката на камионите си не се намериха поне 2-3 сервиза в които да знаем,че те ще бъдат ремонтирани качествено от хора които разбират от работата си ! Тук в София ходих в два сервиза за джипа и повече не смятам да правя тази грешка,не и в тези сервизи.Благодаря за съвета да потърся познат монтьор.Имам много добри приятели монтьори и диагностици ала те ремонтират пежа,опели,фордове и др. автомобили ,не джипове.Сигурно биха могли и нисана да оправят,но мисля,че това трябва да се извърши от хора с опит с тази марка и модел !Смятам,че човек трябва да се занимава с това от което разбира,а не да се прави на специалист по всичко.
                            Малко ми е чудно,какво толкова супер сложно има,което не може да го свърши някой от тези монтьори.Аз,не съм монтьор пък се справих(разглобих си сферите,смених де що има лагери и семеринги)е верно сигурно ми е отнело пет пъти повече време от колкото би отнело на клалифициран монтьор,но сега знам кво има в моста и кое,за к`во служи.
                            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                              Малко ми е чудно,какво толкова супер сложно има,което не може да го свърши някой от тези монтьори. ...
                              В конкретния случай не мисля, че има нещо особено сложно.
                              Но по принцип наистина е най-добре да пипа човек, който познава особеностите на конкретната машина. Особено, когато става въпрос за диагностика на някакъв проблем.

Мисля, че много добра илюстрация за вредата от непознаването е това, на което станах свидетел неотдавна. Докато ми оправяха джипката, при монтьора дойде за консултация собственикът на съседното сервизче за смяна на масла и гуми. Оказа се, че при смяна на масло на скоростната кутия на VW Джета са отвъртяли един болт, който по външен вид и местоположение много приличал на пробка. Е да, ама не било пробката, а болт, който държи някакви чаркалаци вътре и веднъж развит, било много трудно да се възстанови положението. Ама момчето на маслата просто не е знаело тази особеност на конкретния автомобил. А иначе какво сложно има в една смяна на масло ...

Отделно, дето освен познаването на различните конструкции е добре този, който ти пипа по колата, да разполага и с правилните инструменти за целта. Например, който има подходящата скоба и преса за сваляне на лагерите от касетата на дифа, свършва тази работа за има-няма 10 минути. Който ги няма - губи цял ден и накрая почва да ти развива теории, че те тия лагери по начало не можело да се свалят без да се счупят и те праща да си търсиш нови ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

В конкретния случай не мисля, че има нещо особено сложно.
                                Но по принцип наистина е най-добре да пипа човек, който познава особеностите на конкретната машина. Особено, когато става въпрос за диагностика на някакъв проблем.

Мисля, че много добра илюстрация за вредата от непознаването е това, на което станах свидетел неотдавна. Докато ми оправяха джипката, при монтьора дойде за консултация собственикът на съседното сервизче за смяна на масла и гуми. Оказа се, че при смяна на масло на скоростната кутия на VW Джета са отвъртяли един болт, който по външен вид и местоположение много приличал на пробка. Е да, ама не било пробката, а болт, който държи някакви чаркалаци вътре и веднъж развит, било много трудно да се възстанови положението. Ама момчето на маслата просто не е знаело тази особеност на конкретния автомобил. А иначе какво сложно има в една смяна на масло ...

Отделно, дето освен познаването на различните конструкции е добре този, който ти пипа по колата, да разполага и с правилните инструменти за целта. Например, който има подходящата скоба и преса за сваляне на лагерите от касетата на дифа, свършва тази работа за има-няма 10 минути. Който ги няма - губи цял ден и накрая почва да ти развива теории, че те тия лагери по начало не можело да се свалят без да се счупят и те праща да си търсиш нови ...
                                Че си прав-прав си,но до някъде,значи ако монтьора го мързи да потърси информация,и да научи нещо ново(да прегледа сервизното ръководство на Патрол,Самураи,Роки-конструкцията е сходна),това говори лошо за него,колкото до оборудването-рената и фордовете също имат лагери,зегерки и т.н.,е верно,ще трябва да си намери един два по-големшки ключа/вложки.Наистина няма да има опита,натрупан с много еднакви ремонти,но всичво с времето си.
                                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X