Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смазване на преден мост на Патрол

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смазване на преден мост на Патрол

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Тази теория за вкарването на грес в сферите ми е много интересна.
    Какво количество трябва да нацвъкаш вътре, има ли смисъл да ги пълниш изцяло и, което е по-важно, как ще изкараш отвътре старата, която може да се е омешала с водичка и ръждичка???
    И на мен ми е интересна.
    Може би някои смятат да вкарват, пък да си излиза от гуменото уплътнение. Ако не си разбрал - аз съм фен на оригиналните изпълнения.

/Виж една стара тема за гресиране и избиване на тапите. Фулдата задава същия въпрос./
    Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
      ... Ако не си разбрал - аз съм фен на оригиналните изпълнения. ...
      Ами действай! Аз и преди съм задавал горните въпроси и досега отговори не съм получил.

В крайна сметка, от процедурата, която обсъждаме, търся не оригиналност на изпълнението, а най-прозаична ефективност и сигурност.
      Не отвориш ли, нямаш никаква увереност какво си направил. Това, че ще имам сфери, напълнени по оригинален начин с грес, няма да ми върши абсолютно никаква работа, ако тази грес е омешана с вода и ръжда или ако е в прекалено голямо количество.

Който желае да експериментира със собствения си преден мост е добре дошъл да го направи и да сподели резултата ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами, вече завърших тази процедура.

И я направих така, защото видях вашите резултати. Наистина се оказа, че отварянето е препоръчително, дори без видими външни белези. Както и мислите за слагане на гресьорка и болт за излизане на грес се изпариха. Нито има нужда, нито помага, дори няма и техническа възможност.
        Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

семерингите на предния мост на полуоската са 34-44-10 а лагерите са 30304 стават от предна главина на москвич

Коментар

Здравейте колеги.....от цялата тема не се разбира обаче точно колко грес трябва да се слага....
            Ясно е че не трябва да е много.....ама колко е достатъчно,за да не стане така пък някой да сложи прекалено малко!!!
            Нека ако някой има инфо по въпроса да каже!!!
            Поздрави!
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Аз слагам по една и мако тубичка на Кастрол.

Коментар

Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнение
                Аз слагам по една и мако тубичка на Кастрол.
                А това в грамаж колко е.....
                Например стандартната тубичка за маншон на колело/е според големината на маншона де/,варира от 80 до 120 грама,но колко е точно грамажа на кастролската....
                П.П.Питам не за друго,а поради факта че на сменена семеринга и прахоуловител,на въпросното колело в момента е доста омазано с излизаща грес от сферата.....но майстора ме увери че...доста е нахакал като количество...та затова се чудя дали в това е проблема...или в некачествени части...
                Поздрави!
                NISSAN FOREVER
                -----------------------------------------------------------------------------
                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

От: Смазване на преден мост на Патрол

Здравейте,и аз се заиграх с това упражнение.Смяна на семеринги,лагери,гресиране... Но,при събирането на сферите са ми измърдали ограничителните болтове за завиването.С малко са мръднали и не завива както преди.Та въпроса ми е има ли заводски препоръчани параметри?Колко трябва да стърчат болтовете? Упътете ме как да си настроя завиването.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X