Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с различни по размер гуми.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с различни по размер гуми.

Забравих да Ви кажа, че джипа се ползва в Силистенския регион и зимата е лед на пътя и сняг над метър извън пътя, незнам дали ще успее да стигне до кал под снега, давайте съвети , оставете моето мнение!

Коментар

Ако колата е и всекидневна - АТ плюс вериги за през зима според обстоятества. Може и лебедчица нещо
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от ivko006 Преглед на мнение
        Колеги извинявам се ако съм засегнал някой, но мисля ,че целта е да си помагаме, затова нека дадем правилен съвет на колегата!
        Аз съм с кобри на самурая и на утъпкан сняг с голям зор влизам в гаража от поднасяне понеже улицата ми е под наклон, мой приятел на дискавъри е с каймани и не вдига в града повече от 30 км, че няма спиране на кръстовището, да в гората вървят стига да успеят да стигнат земята, ако завъртят и заледят в дълбокия сняг умират! Предната зима аз с калните на един баир не излязох и ме изтегли приятел с слаби зимни гуми!
        Айде да Ви кажа нали си помагаме би еф гудрича е в медина мед, погледнете в сайта, другите размери са по скъпи, незнам тези защо са по евтини????
        Кобри и каймани са регенерат. Има една известна разлика между тях и истинските гуми ... На дълбок сняг обикновено се постигат много добри резултати при сваляне на налягането на гумите, но с регенератите това упражнение обикновено се избягва.
        Впечатленията ми за представянето им зимата в гората изобщо не са в тяхна полза. Шарката на кайман-а е силно агресивна и е предназначена най-вече за кал.
        Дори на сух черен път не са добри за по-бързо каране, защото колата не стои добре на пътя, а агресивната шарка е прекалено "хаплива" и като захапе на някоя неравност има опасност от търкаляне.

Затова съм си карал джипките и през зимата с истински кални гуми с по-универсална шарка.
        Естествено, човек трябва да си има 5 на ум, когато кара с калните гуми на утъпкан сняг. Няма начин с тях да държиш същата скорост и да разчиташ на същата стабилност и спиране, каквото ще имаш с добра зимна гума. По-ниска скорост, по-голяма дистанция, по-внимателно боравене с газ и спирачки са задължителни.

Всеки сам трябва да си направи избора съобразно преобладаващите условия на експлоатация. Универсална гума няма и винаги ще има случаи, в които изборът няма да е на ниво.
        Карал съм в район, където зимните гуми бяха преобладаващо с метални шипове. На утъпкан сняг и лед - чудесно. Ама имаше и доста каране по гол асфалт (добре чистеха улиците хората), а там с шиповете беше мъка. Който е бил в казармата по времето, когато войниците ходеха с цинтарки, знае за какво става дума ...

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
        Ако колата е и всекидневна - АТ плюс вериги за през зима според обстоятества. Може и лебедчица нещо
        Това е вариант. Виж, само лебедката не знам къде ще я връзва в полето.
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 29-09-11, 19:58.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

Това е вариант. Виж, само лебедката не знам къде ще я връзва в полето.
          Или ще си зарови резервната гума или ще си извика трактор. Две от осемнайсет
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от perchi Преглед на мнение
            Нисан терано 2002 г. карам колега. Карам го и по черен път пък и сега се открива ловния сезон за прасета. Май трябва да прежаля някой лев за гуми.
            Е кат си имаш брадата, земи си гребенче

Коментар

Ето едно компромисно решение според мен, но са далеч от 172 лв.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:gdyvh2.ang.jpg
Прегледи:1
Размер:26.7 КБ
ID:5307052
              Goodyear Wrangler DuraTrac
              TERRANO2 R20; ZD30; WAGON; `04
              www.kamino92.com

Коментар

BFG но KM2.Шарката е по добра от стария модел.И мисля че ще свърши работа.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC09938.jpg
Прегледи:1
Размер:220.0 КБ
ID:5307092Цена 250-300лв

Коментар

Имам следното питане: за най-вече пътна настилка и целогодишно каране какви гуми трябва да се търсят т.е. да може да се карат лятото без това да скапва грайфера и зимата да стават за пътните условия в града + малко калчица и сняг по черните пътища? Тоест искам гуми за всесезонна употреба, които обаче да не се скапват от топлия асфалт.

Коментар

Първоначално публикуван от nikyyyyyy Преглед на мнение
                    Имам следното питане: за най-вече пътна настилка и целогодишно каране какви гуми трябва да се търсят т.е. да може да се карат лятото без това да скапва грайфера и зимата да стават за пътните условия в града + малко калчица и сняг по черните пътища? Тоест искам гуми за всесезонна употреба, които обаче да не се скапват от топлия асфалт.
                    Аз карам четвърта година с БФГ АТ. Проблеми нямам.

Коментар

Първоначално публикуван от nikyyyyyy Преглед на мнение

БФГудрич АТ.......това е отговора на твоя въпрос!Пробвано и доказано!
                      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X