Имам едно питане. Може ли да счупя каре от това, че съм карал с различни по размер гуми. Отпред съм с 235/70, а отзад с 225/75. Нали височината е еднаква уж.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с различни по размер гуми.
Свий
X
-
От: Проблем с различни по размер гуми.
Първоначално публикуван от perchi Преглед на мнениеИмам едно питане. Може ли да счупя каре от това, че съм карал с различни по размер гуми. Отпред съм с 235/70, а отзад с 225/70.
1-во ....на какво ги караш?!(марка;модел;година;концепция)
2-ро....колко време си ги карал(година?!две?!) и карал ли си джипа(предполагам) на режим 4х4 и колко?!
3-то....за кое каре питаш?!(предно,задно...или на кардана)?
Не се заяждам!
...Просто ти показвам,поради какви причини никой не ти отговаря на въпроса!
И спокойно,не е станало нищо фатално.....само трябва да отидеш,да ти изтрият грешките!Майка Япония.......Всичко друго е компромис!
-
Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение.....само трябва да отидеш,да ти изтрият грешките!
Коментар
-
Каре (което и да е от всичките) много трудно да счупиш точно от това на Нисан.
Така или иначе ако си карал 4х4 на хасфалт би разбрал бързо, гумите се влачат яко, но обикновено провлачва задния мост. Нисан фул тайм освен тия новите рендета няма.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от perchi Преглед на мнениеДобре тогава. Може ли да карам с такива по размер гуми. Нали височината е еднаква. Пречи ли му нещо на дифа.
Коментар
-
Първоначално публикуван от perchi Преглед на мнениеДобре тогава. Може ли да карам с такива по размер гуми. Нали височината е еднаква. Пречи ли му нещо на дифа.
За по-смислен отговор вече трябва да кажеш какво караш и къде го караш.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от perchi Преглед на мнениеДобре тогава. Може ли да карам с такива по размер гуми. Нали височината е еднаква. ...
Карането на 4х4 с различни по размер гуми по принцип не се отразява добре на трансмисията.
Ама пък комплект от 4 нови гуми може да е по-скъп от, примерно, една раздатка ...Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Можеш и сам да сметнеш, че не е еднаква височината, от там обиколката .> обороти ........
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеКарането на 4х4 с различни по размер гуми по принцип не се отразява добре на трансмисията.
:
Доста по-важно е да са с еднакъв грайфер гумите в този случай. Щото я си представи еднакъв диаметър, ама отред пистарки, отзад саймекси кво ще стане като превъртят и четирите някъде
Ако не включва преден мост е се тая с кви гуми е, освен че е груба селска проява де)
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от perchi Преглед на мнениеМай трябва да прежаля някой лев за гуми.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
В конкретния случай разликата в диаметрите е 9мм. Това на оборот дава изместване от2.82см.
Това за нови гуми. При различно износени - нещата може да са различни.
http://www.kamortires.com/calculator.php?lang=bg
Коментар
-
Колеги, понеже познавам Perchi и знам , че преди да повярва на нещо трябва да го чуе от няколко човека, бихте ли му казали хубаво ли е да се кара на сняг с кални гуми? Също така добра цена ли е 172 лева за нови кални би еф гудрич, на гума разбира се?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар