Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на водна печка Webasto Termo Top C на Нисан Терано 2 тди 2002г дълга база

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монтаж на водна печка Webasto Termo Top C на Нисан Терано 2 тди 2002г дълга база

След дълго търсене на най-после се сдобих с въпросната печка.Вчера я тествах извън джипа и се представи доста добре.Сега ми предстои монтажа на джипа.Въпросите са ми следните:
    1.Как е по добре да се направи-с тройник или директно да влиза единия маркуч от двигателя към парното в печката?
    2.Къде е най-подходящото място за монтаж?
    P.S.Мога да снимам целия процес стига да ви е интересно.
    Благодаря предварително.

От: Монтаж на водна печка Webasto Termo Top C на Нисан Терано 2 тди 2002г дълга база

Първоначално публикуван от masagero Преглед на мнение
    След дълго търсене на най-после се сдобих с въпросната печка.Вчера я тествах извън джипа и се представи доста добре.Сега ми предстои монтажа на джипа.Въпросите са ми следните:
    1.Как е по добре да се направи-с тройник или директно да влиза единия маркуч от двигателя към парното в печката?
    2.Къде е най-подходящото място за монтаж?
    P.S.Мога да снимам целия процес стига да ви е интересно.
    Благодаря предварително.
    Колега имам такава печка монтирана на мицубишито ако имаш желание ела и виж как е монтирана в немско не ,че е голяма философия де но тази седмица не съм в София и няма да мога да ти отговоря за маркучите.
    Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
    Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

От: Монтаж на водна печка Webasto Termo Top C на Нисан Терано 2 тди 2002г дълга база

Почти съм готов само ми остава да вържа вентилатора на парното,които се оказа малко по сложно,защото се управлява с маса и май ще трябват две релета.Живи и здрави ще пусна тия дни някоя снимка.Благодаря за отговора.

Коментар

Ще можеш ли да пуснеш снимки от монтажа.
        Искам да си монтирам такава в Мерцедеса (кола не джип)
        Благодаря
        Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
        Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
        Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Няма проблеми ,макар и вече да е сложена.Ще я разфаърлям и ще снимам.Имай напредвид ,че не всяка Вебасто печка може да се монтира на всеки автомобил(в смисъл че има такива които с софтуер за самата кола и се палят по определен начин),дано твойта да е универсална като мойта.

Коментар

Най-после да я снимам-само остана ауспуха и маркучите към охладителна течностНатиснете снимката за да я уголемите

Име:01092011006.jpg
Прегледи:1
Размер:143.2 КБ
ID:5300811Натиснете снимката за да я уголемите

Име:01092011005.jpg
Размер:136.7 КБ
ID:5300810Натиснете снимката за да я уголемите

Име:01092011007.jpg
Размер:99.4 КБ
ID:5300812.Ако имате въпроси питайте.

Коментар

Пичове голям кеф е тази печка даже и дистанционно и направих .Сега слизам на вън -3 ,а в джипа е африка

Коментар

Колега, дай малко разяснение относно преработката с дистанционното.
                Ако искаш да разсмееш Господ - разкажи му плановете си.

Коментар

Ами паля я с GSM,няма значение къде си и на какво разстояние.Можеш дори да я загасиш.Много е гот защото ставам доста рано и като се събудя я паля и докато се оправя вече е станало баня.

Коментар

ако не е тайна колко ти излезе печката че и аз съм решил да сменям мойта че е суха

Коментар

Настаро я взех от един пич от форума за 400лв,но с доработките към 500-550лв

Коментар

Колега печката трябва да е монтираш по-ниско. Четох едни указания за монтаж на такива печки, че и аз имам, ама още не съм си я монтирал. Там пише, че задължително печката трябва да е по-ниско от най-високата точка на двигателя, т.е. трябва главата на двигателя да ти е над печката. А така като гледам май при теб печката е по-високо. Дано да нямаш проблеми.

Коментар

Здравей за сега нямам проблеми с печката.Всяка сутрин я паля с телефона и като се кача в колата е африка.А не виждам особено смисъл да е по-ниско.Тя си има циркулационна помпа и всичко си е ок.Но виж за дозиращата помпа има изисквания които са спазени.Ако имаш проблеми относно монтажа и свиркай с каквото мога ще ти помогна

Коментар

Колега , моля те дай повече информация за паленето от телефона.
                            Имаше едно време някакви германци продаваха такива модули с някакъв стар Сименс ГСМ , ама беше толкова скъпо, че се обезсмисляше цялата процедура.
                            Печка още си търся , иначе колата ми е от тия дето няма много софтуер по нея
                            Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                            Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                            Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Ами слага се един модул,тел.,зарядно и един куп кабели-общо взето това е.Относно цената от порядъка 50-100лв.
                              P.S. Не знам каква е колата ти,но търси печка която да е универсална за всички автомобили,защото има такива които са пройзведени само за определени коли
                              Последно редактирано от masagero; 08-12-11, 17:33. Причина: P.S.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X