Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на масло при Patrol GR Y60

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разход на масло при Patrol GR Y60

Здравейте,
    Patrol GR Y60 2.8
    След направения ремонт от Андро-смяна на глава,сегменти и основни лагери.По-късно ремонт на турбото което не веше чак толкова зле,ремонтен комплект на ГНП и куп други неща Патрола заспа.Не загрява,работи много добре,ускорява много добре,разход на гориво 10л.извън градско средна скорост 100км.След ремонта до сега съм навъртял 4000км.
    Но се появи друг проблем-Започна да харчи масло.Горе долу на 100км.-100гр.Няма течове.Като е загрял и му извадя щеката за проверка на маслото при ниски обуроти пуши.Като отвия капачката за наливане на маслота при загрял мотор също пуши.Но ной-интерестното е ,че през ауспуха не изкарва дим,само като го изфорсирам припушва леко черен дим.Каде отива това масло.Само да спомена ,че има драскотино на един от цилиндрите по дължина.След смяна главата , сегментите и ос.лагери му доливах по малко,но всички казват,че това е нормално защото още олягат сегментите.
    Последно редактирано от pangarov; 16-05-11, 10:34.

От: Разход на масло при Patrol GR Y60

Черният дим е от неигоряла нафта не е от маслото.
    Ако го гори, което е много вероятно след такъв ремонт може да не забелязваш сиво-синкавият дим. На много места пише, че само сегменти не се сменят, защото новите без ремонт на цилиндрите само влошават нещата.
    В тоя връзка, макар че съм почти сигурен, да питам - мерихте ли овала на цилиндрите и кое наложи смяна само на сегментите!

Коментар

Имах счупени сегменти на 4 и 5 цилиндър,а на 6 маслените се бяха износили.

Коментар

От чисто любопитство - каква е приблизителната цена на такъв ремонт?
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

3000 lv.

Коментар

Първоначално публикуван от pangarov Преглед на мнение
            Имах счупени сегменти на 4 и 5 цилиндър,а на 6 маслените се бяха износили.
            Не знам... Най-добре е било да шлайфаш цилиндрите и да слагаш направо ремонтен размер сегменти. Ама минало е вече.
            Хубавото (ако е от това проблема), е че с времето (километрите), наистина сегментите приемат формата на овала на цилиндъра и нещата се оправят. Стига овала да не е бил много голям (не каза дали сте го мерили).

П.П. Между другото защо не измериш компресията на тоя мотор, за да стане ясно положението?

Коментар

За овал незнам,но 6 цилиндър е с дълбока драскотина

Коментар

...
                След направения ремонт от Андро-смяна на глава,сегменти и основни лагери.По-късно ремонт на турбото което не веше чак толкова зле,ремонтен комплект на ГНП и куп други неща Патрола заспа.Не загрява,работи много добре,ускорява много добре,разход на гориво 10л.извън градско средна скорост 100км...
                Карай си машината и си свиркай.
                Имаш оригинално състояние на двигателя и износване в норми. От тук натам нещата ще стават по добре. За разлика от пълния основен ремонт, който освен "ремонтен размер сегменти", включва и ремонтен размер бутала и лагери. Тия неща с алтернативни части не се правят и искат стъргане, а там по хубаво от оригиналната част и циментацията на триещите се детаили няма.

Коментар

Щом Андро казва, че износването е в норми наистина няма от какво да се притесняваш - би трябвало след още някой и друг километър проблема да изчезне.
                  Поздрави!

Коментар

Мрси Андро за надежните думи.Но дали този 1л. масло за 1000км. ще намалее?Не мисля да давам повече пари за ремонти.А машината ми харесва много,не ми се разделя с нея.

Коментар

Мрси Андро за надежните думи.Но дали този 1л. масло за 1000км. ще намалее?Не мисля да давам повече пари за ремонти.А машината ми харесва много,не ми се разделя с нея.
                      Ако станат 2л. за 100км закарай я при майстора той да си свирка за негова сметка.
                      CAN-AM RENEGADE 800XR 0898580436 VW PASAT 2.0TDI,DSG,170+ЛЕКО ПИПНАТ[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Логично трябва да намалее колкото повече се напасват сегментите към цилиндрите. Единственно ще остане загуба през голямата деруга на 6 цил. и малките язви ръжда, които имаше не само на 6-ти. Но, дето се вика "такъв е живота, а алтернативите са неприемливи".
                        Ще подгорва, не е болка за умиране. Важното е да пали и върви без проблеми. В учебника за ДВГ пише, че "разход на масло до 8%, от разхода на гориво на 100 км. се смята за нормален".
                        Ако може да бъде някаква утеха.

Коментар

Но при такъв разход на масло трябва да пуши яко.Ако сложа добавка в маслото дали ще се подобрят нещата?Сутрин като го паля изпушва пял пушек и като позагрее не пуши.

Коментар

За какво ни е тая добавка? Факта, че колата пали без проблеми зимата, работи и върви перфектно, показва, че компресията е в нормите. Може и да я измеря за успокоение, но не виждам смисъл.
                            Остава горенето на масло. 10-тина лв. за 1000 км и по често ревизия на щеката. Другия вариант е пълен основен ремонт. Скъпо струващ и зависим от много фактори.
                            Ако беше моя колата и при тези условия, бих постъпил отново по същия начин.

Коментар

Литър на хиляда се ядва. Ама сигурно ли е, че го гори а не тече от някъде? Освен това също как се кара колата? Щото и от това зависи? Колко харчи градско?
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X