Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Patrol проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Nissan Patrol проблем

Здравеите! При мен тресенето беше от разбит болт на щангата м/у кормилната кутия и десния шенкел. Това в комбинация с дори лек дебаланс на една от предните гуми създава доста неприятно усещане. Друг случай пак при мен- слагам джанти от Y61 (моя е Y60) и фланци, които вече не водят джантата в централния отвор, гайките са с цилиндрична част, която е с по-малък диаметър от отвора в джантата и при стягането се получава около 1.5 мм несъосие м/у джантата и главината. Чак на третия баланс в ЕСТРАНС в Русе вдигнаха джипа на подемник (преди на крикове) обърнах внимание на това. С подходяща отверка и леко стегнати джанти(само с две гайки колкото да може да местя с отверката) на око наместих долу-горе и нещата се оправиха.

Коментар

Здравеийте колеги имам Nisan GR 3.0Di turbo 2000г.От извесно време имам проблем,като мина през неравности или карам с над 90км.ч. почва да тресе предницата и волана(като при небалансирани гуми ,ама доста повече) преди беше по малко а сега доста, направо влиза в резонанс.Казаха ми че е отденферния (успокоителния) амортисьор дето е отпред.Ако някой е имал подобен проблем пишете каквото знаете.Откъде може да се купи такава част да е добра и не много скъпа.Иначе джипа го карам по черно само като ходя на лов не често ,повече градско.Наскоро му сменях маховика и съединителя не питайте много ме заболя.

Коментар

След смяната на маховика ли тресе повече?
        Не бих заложил на кормилния демпфер.
        Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
        ... turn on your A/С !

Коментар

Демпфера се сваля лесно и пак лесно се разбира работи, или не.

Коментар

Аз залагам на тампоните на напречните щанги които държат моста . Поне това се оказа на тойота 70 която има сходно окачване и при нея симптомите бяха същите при 80км/ч адско тресене , а като натиснеш спирачката да намалиш то се увеличава още повече .

Коментар

И преди и след маховика е едно и също но сега като смених офроудските гуми с летни се влоши осезателно.

Коментар

Как може да се разбере дали работи демпфера?

Коментар

Помисли какъв му е принципа на работа, свали го и го сгъни, после го разгъни и би трябвало да разбереш.

Коментар

Няколко пъти вече имах този проблем. И все различни решения.
                    При мен няколко пъти беше разбалансирани гуми.
                    Следващият път беше демпфера.
                    След това имах разбит болт и тампон на напречна щанга.
                    След това отново беше демпфера. Предният път го бях сменил с втора ръка... изкара едва една година

Сами си правете извода. В момента съм с демпфер на OME и всички проблеми изчезнаха... дори и при разбалансирани гуми вече нямам проблеми. Преди ми се налагаше след всяка разходка да ходя на баланс за да се пооправи положението
                    One Planet, One Internet!
                    We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

Коментар

аз на Патрола не съм имал тоя проблем, но го имах на 124 - ката... Само със зимните гуми, само на около 80 км/h... колко баланса на гумите правих, преди да сменя демферния амортисьор... Сложих нов и всичко се оправи....

Коментар

Благодаря колеги ще сменя демпфера и втулките на носачите пък ще видим ще пиша.Хакман колко струваше демпфера на оме?

Коментар

Търсете луфтове в предницата-не е от гумите!Като почнете от разбита щанга,втулки на демпфер,луфтове в лагерите и т.н.Елиминирайте ги едно по едно и ще излезе от какво е.
                          0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

здравейте колеги, същия проблем се появи и при мен и немога даго реша дори избива масло от болта за реглажа на кормилната кутия. смених всички втулки по преден мост нови амортисьори пружини праверка на стент / отлична / гуми и джанти перфектни и проблема си остава. това стана преди месец с летни гуми на съвсем равен път със скорост над 100 км. и си остана и продължава да ме мъчи

Коментар

За всичко си има причина!
                              0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Иванов (gorbi) Преглед на мнение
                                аз на Патрола не съм имал тоя проблем, но го имах на 124 - ката... Само със зимните гуми, само на около 80 км/h... колко баланса на гумите правих, преди да сменя демферния амортисьор... Сложих нов и всичко се оправи....
                                +1 за демферния амортисьор.
                                Батка, ако при натискане на спирачката още повече тресе да не би и дисковете да са тръгнали? А и да знаеш, че и чисто нови да са гумите, и да ги балансираш до припадък пак не е гаранция, има серия с фабрични дефекти винаги. Ял съм я тая попара с камиона - чисто нови гуми и ми се откачиха ръцете цял ден на волана.
                                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X