Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова придобивка Нисан Терано 2 2002г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нова придобивка Нисан Терано 2 2002г.

Здравейте!
    Може да ви прозвучи тъпо,ноот вчера съм с терано 2 , 2003 , 3000куб. и нещо неми е ясно точно как се включват 4 х 4 бързи бавни.Малкия лост има само един ход назад и обратно.

Коментар

Ми то на лоста си пише.

1. Предно положение - 4х2 (само заден мост).
      2. Веднъж дръпване назад - 4х4 бързи.
      3. От т.2, натискане надолу и леко дръпване назад - неутрална (не предава нищо на мостовете)
      4. От т.3, дръпване още веднъж назад - 4х4 бавни.

Капиш?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А как става смяната на задвижването с автоматична скоростна кутия? В какво положение трябва да е скоростния лост?
        Nissan Patrol 2008
        Mercedes c220 cdi 2006
        Mercedes cls350 cdi 2013
        Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

ами трябва да имаш лепенка с описание(мойта е на сеника)на нея пише от 2Н към 4Н и обратно може да се превключи до40км. за да се мине на 4L задължително трябва да си спрял,също и от 4L към 4Н пак трябва да си спрял(самоче моя не е автомат)
          при теб за да минеш на 4Н мисля че няма значение от позицията на автомата само да не си над тази скорост,но за да включиш и изключиш 4L мисля че е най-добре е да си спрял и автомата да е на неотрална иначе скоростната кутия е под напън

Коментар

И при мен има лепенка и описание в ръководството, само че нещо не пасва. Пише от 4H на 4L и обратно да става на неутрална N на автомата, при този вариант започва да се чува хъркане в раздатката, а във положение на паркинг не. Правилно ли е да включвам при положение паркинг Р ?
            Nissan Patrol 2008
            Mercedes c220 cdi 2006
            Mercedes cls350 cdi 2013
            Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Първоначално публикуван от alexander_76 Преглед на мнение
              И при мен има лепенка и описание в ръководството, само че нещо не пасва. Пише от 4H на 4L и обратно да става на неутрална N на автомата, при този вариант започва да се чува хъркане в раздатката, а във положение на паркинг не. Правилно ли е да включвам при положение паркинг Р ?
              Между 4H и 4L трябва да си спрял, за да превключваш. И с натиснат съединител при ръчна кутия. При автоматична - което отговаря на това. На мен ми се губи разликата между P и N. Такова съм карал 3 пъти в живота си и съм неук.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ами преди време бях чел че разликата между Р и N-на автомата при запален двигател е че когато си на Р(паркинг)скоростната кутия е в покой(или един вид заключена) а при N(неутрална)зъбните колела неса в пълен покой и маслената помпа неработи и затова колата за по-кратки спирания(на червен светофар и др.подобни) препоръчват да се държи на спирачка за по дълъг живот на скоростите
                за съжаление съм карал само леки коли автомат и това беше само предположение че така е редно.но щом на Р не ти издава кофти звуци мисля че не би трябвало да е проблем.пробвай на N с натисната спирачка може да е по-добре

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X