Обява

Свий
Няма добавени обяви.

джипа загря

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• джипа загря

Спирам джипчето и се чува едно балбукане, Гледам датчика за температура, стрелката до червеното. РадиАтора студен, в разширителното казанче мирише на газ. Смених испарителя, паля и карам джипчето иска да загрява, отварям капака пипам маркучите на охладителната система, ще се пръснат. Отварям капачката, антифриза фърчи /радиАтора студен/.
    Джипа е Нисан Терано 2 98г. бензин.
    ПИТАМ претърпели това не, ФИЛОСОФИ.
    БЛАГОДАРЯ предварително.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 13-03-11, 19:08.

От: джипа загря

Гарнитура, глава, термостат, въздух в системата. Може и в друг ред подредени.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

...гореизброените + загуба или недостиг на охлаждаща течност(върху изпарителя трябва да има скреш)
      Последно редактирано от emil5koff; 13-03-11, 20:57.

Коментар

"фИЛОСОФИТЕ "колега могат да помогнат само като му изкарат карантиите в някой сервиз!!!
        Иначе само гадаем и си тренираме пръстите върху клавиатурата!
        Успех!
        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Щом го е направило 2 пъти (предполагаемо като си сменял изпарителя си допълнил и опхлаждаща течност) - предполагаемо най-малко е заминала гарнитура на главата. Свалете главата, и останалото ще се види. Дано минеш само с това.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Същия проблем съм го "живял" оправя се така : гарнитура , нова водна помпа , шлайф глава и смених термостата завсеки случай .
            Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
              Същия проблем съм го "живял" оправя се така : гарнитура , нова водна помпа , шлайф глава и смених термостата завсеки случай .
              И проверка на блока за кривина. Да няма после смени на гарнитури няколко пъти.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря на всички. Сминихме водна помпа, преди това изпарителя и това е каза МАЙСТОРА, но доколкото разбрах имало е въздух в системата/аз претполагам в следствие на спуканата мембрана/.
                Колега емил5ков, скрежа се получава когато няма течнос която да минава през него аз джипа не съм го карал без такава.
                Благодаря на Госпожата по правопис/ша старая/

Коментар

Благодаря, ще го запомня, нищо че си повторил това което ти написах, но в обърнат ред...щом МАЙСТОРА е казал, че джипа е наред, ти желая много безаварийни километри...

Коментар

Първоначално публикуван от svet54 Преглед на мнение
                    Сминихме водна помпа...
                    Водната помпа трябва да е била без лопатки!? Има ли снимки, че не е за вярване проблема да е бил от нея?

Коментар

Андро, нема нисанска помпа без лопатки. Има такава която тече. Или е бил изпарителя, или остава да почисти между двата радиатора, да смени термостата и после гарнитурата.
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

снимки на помпата няма`заштото тя остана в сервиза.но определено си имаше лопатки /казаха ми че лагера тръпнел/.Иаз останах субеждението че е от мембраната на изпарителя

Коментар

..... /казаха ми че лагера тръпнел/.Иаз останах субеждението че е от мембраната на изпарителя
                          Лагера май е бил за закръгляне на цената.
                          До сега не съм виждал изпарител на който мембраните да са в допир с водата. Може някоя гарнитура да е протекла.
                          Сменя се само гарнитурата. Оригиналните мембрани, ако са нови, винаги са по-добри от ремонтните. Дори на турски или китайски изпарител.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Колега Друкман /на МАЙСТОРИТЕ си имам апсолютно пълно Д О В Е Р И Е/ти ми пишеш че може някоя гарнитура да е протеклА.Коя от всичките. ГАЗ МАЙСТОРА МИ ,като му казах за проблема .БЕЗ проблем смени ЦЕЛИЯ ИСПАРИТЕЛ . Н е ГАРНИТУРА.А за това че имах съмнение за мембраната на испарителя ,е именно от този излючително полезен форум,от кадето тръгнах /скъсана мембрана/ Б ЛА Г О Д А Р С К О . А колкото до закръглене на цената. Помпата е нова.

Коментар

.....но доколкото разбрах имало е въздух в системата/аз претполагам в следствие на спуканата мембрана/.
                              .........
                              "Колега", преТположението за спуканата мембрана си е твое.
                              Доверието в майсторите също.
                              Не разбирам само, защо питаш тук?

ПП В този форум писането с главни букви се приема за викане.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X