Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 1 3.0 V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Терано 1 3.0 V6

Първоначално публикуван от bozdugan Преглед на мнение
    И по точно,как се регулира твърдоста?Височината не се ли променя при по меко или по твърдо?При натискане на копчето се отчита консумация на ток,но само това.
    Имаш ли компресор някъде в коша?
    На много такива има около стеблото на амортисьора нещо като въздушна възглавница. При натискане на копчето за помпене сработва компресорчето (ако няма балон за въздух) и възглавницата се напомпва/втвърдява. Това ограничава движението на стеблото и колата става много твърда.
    Често манометрите за налягане са отзад като отвориш вратата - вляво и в дясно на гредите. Ти имаш ли ?
    Това е ако са с въздух.
    Ако са електрически както казва "sparkybg" - такива още не съм виждал и ще ми е интересно как втвърдяват?
    Провери твоите какви са ?
    Снимай/проследи гофрираното маркучле което влиза в АМ. - къде отива
    Аз само предполагам, че са мнооого напомпени.
    Трябва дълго време да държиш копчето за изпускане за да спаднат.Дълго - около минута.
    Това ако са с въздух и компресорче.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
      Ако са електрически както казва "sparkybg" - такива още не съм виждал и ще ми е интересно как втвърдяват?
      .
      Електрически са. Моторчетата отгоре извъртат буталото с някакъв градус и затварят част от отворите, през които минава маслото отгоре-надолу и обратно. Когато са отворени по-малко отвори, ама е по-твърд. Това е основно принципа.
      Има и на други джипове подобни амове, ама нови сигурно струват едни пари...
      Могат спокойно да се заменят с обикновени.
      Поздрави!

ПП: Не се регулира височината с тях...
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
        Електрически са. Моторчетата отгоре извъртат буталото с някакъв градус и затварят част от отворите, през които минава маслото отгоре-надолу и обратно. Когато са отворени по-малко отвори, ама е по-твърд. Това е основно принципа.
        Има и на други джипове подобни амове, ама нови сигурно струват едни пари...
        Могат спокойно да се заменят с обикновени.
        Поздрави!
        Много хитро !
        Профилактика не може ли да им се прави ?
        Значи са блокирали на "твърдо/затворено " положение - затова така реагира на неравности.
        Това си е хубава екстра за големите купета. Имаме дори горчив пример във форума - един колега с ЛР Диско се обърна заради "меко" положение на амовете - а те се помпеха и можеше да се регулира твърдостта им.
        Та АКО можеш да си запазиш тази екстра си е хубаво.

Коментар

Вероятно би могло да се пробва, да се оправят моторчетата да работят, ама самия амортисьор пак си е безвъзвратно остарял. Откъм гумички, масло... Знам ли.
          Самата джаджа отгоре е разглобяема, поне на Ферозите, които го имат. На Спарки е с такива. Той може да ги е заглеждал, но в сервизното е описано как се отварят.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

На тоя форум това му е хубавото - каквото попиташ - все някой го знае и не се "пази" да го сподели.
            Имам чувството , че тук е с неограничени възможности (информация) и капацитети (хора, колеги).
            Как да не се кефи човек....

Коментар

Всички Терано1 ли имат дифузьор?Ако махна моя дали ще почне да загрява дори без голям тормоз?Стрелката за температурата къде е нормално да стои при нормално загрят мотор.При мен дори не стига средата.

Коментар

Разход 19л на газ.Добре ли е за този мотор.Някъде четох че колега с 3.0 на паджеро(дълго) има разход 15-16.Засякох го няколко пъти,горе долу смесено шофиране 60на40 градско и извън града.Смятам да сменя кабели свещи и т.н и може би ще падне малко.И халогените на тавана предполагам дигат разхода.Гуми 31-10,5-15 АТ.

Коментар

Здрасти Боздуган.
                  Провери си термостата-вероятно стои отворен, или не ти показва вярно датчика за температурата.На бензин колко гори?
                  На мен 2.7 тди ми гори градско в студовете около 15 и на горе-ездови цикъл от по 3 км-непрестанно незагрял.Лятото ми гори 12, извън градско лятото , без климатик пада на 7-7.5 при скорост 110км.От тук нагоре скача неимоверно и при 140 гори към 12.Виж предварение на запалването, свещи, кабели, въздушен филтър.Газовата каква е-инжекцион или обикновена?То и от гумите ти качва разхода допълнително.Обади се да пием по кафе и да обсъдим джипките.
                  Поздрави!

Коментар

Извинявам се на колегата че използвам темата му да задам един въпрос към знаещите тук а те неса малко та въпроса ми е за предавателните числа на терано1 и 2 на дифовете имат ли разлика и ако да какви са.Предпочетох да питам тук и да не пълня форума с безмислени теми попрочетох малко но никаде не открих тази информация извинявам се за моето незнание предварително,благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от kalama Преглед на мнение
                      Извинявам се на колегата че използвам темата му да задам един въпрос към знаещите тук а те неса малко та въпроса ми е за предавателните числа на терано1 и 2 на дифовете имат ли разлика и ако да какви са.Предпочетох да питам тук и да не пълня форума с безмислени теми попрочетох малко но никаде не открих тази информация извинявам се за моето незнание предварително,благодаря.
                      терано 1 - 3.0 автоматик - 4.625
                      терано 1 - 3.0 ръчка - 4.375
                      терано 1 - 2.7 TD - 4.625
                      терано 1 - 2.4 benzin - 4.625
                      терано 2 - 2.4 benzin - 4.625
                      терано 2 - 2.7TD - 4.625
                      терано 2 - 2.7TDI - 4.375
                      терано 2 - 3.0DI - 4.11

Задния диф е H233B, на терано 2 само LSD, а на терано 1 има и отворен. На трилитровото терано 2 има вариант и с по-малък заден диф - C200, пак LSD.

Предния диф на трилитровото терано 1 е R200A, а на всички останали терано 1 и терано 2 - R180A, отворен. На трилитровото терано 1 са по-дебели предните полуоски и оста на карето, влизаща в главината. Вътрешните карета са 2 варианта, като смяната е някъде около 86-87ма та година, до колкото помня.

На трилитровото терано 2 след 2000г. има разлика в спирачките - по-големи са. И заводски е с 16 цолови джанти, вместо с 15 цолови както до 2000г.

Има разлики и в скоростните кутии.

Нещо друго?
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за изчерпателния отговор интересуваше ме на тераното дали има разлика от 1и2 в задните дифове до 99г.

Коментар

Първоначално публикуван от kalama Преглед на мнение
                          Благодаря за изчерпателния отговор интересуваше ме на тераното дали има разлика от 1и2 в задните дифове до 99г.
                          Няма, освен в предавателните числа, поне до колкото знам. H233B са и на двете. С 31 шлици. На терано 1 може и да не е LSD.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            терано 1 - 3.0 автоматик - 4.625
                            терано 1 - 3.0 ръчка - 4.375
                            терано 1 - 2.7 TD - 4.625
                            терано 1 - 2.4 benzin - 4.625
                            терано 2 - 2.4 benzin - 4.625
                            терано 2 - 2.7TD - 4.625
                            терано 2 - 2.7TDI - 4.375
                            терано 2 - 3.0DI - 4.11

Задния диф е H233B, на терано 2 само LSD, а на терано 1 има и отворен. На трилитровото терано 2 има вариант и с по-малък заден диф - C200, пак LSD.

Предния диф на трилитровото терано 1 е R200A, а на всички останали терано 1 и терано 2 - R180A, отворен. На трилитровото терано 1 са по-дебели предните полуоски и оста на карето, влизаща в главината. Вътрешните карета са 2 варианта, като смяната е някъде около 86-87ма та година, до колкото помня.

На трилитровото терано 2 след 2000г. има разлика в спирачките - по-големи са. И заводски е с 16 цолови джанти, вместо с 15 цолови както до 2000г.

Има разлики и в скоростните кутии.

Нещо друго?
                            И кой от посочените е най здрав,издръжлив.....или с подобро съдържание

Коментар

Първоначално публикуван от bozdugan Преглед на мнение
                              И кой от посочените е най здрав,издръжлив.....или с подобро съдържание
                              Какво разбираш под "най-издържлив"? Ходова част и трансмисия - еднакви. Разликата е практически само в двигателите. Като най-проблемен се води трилитровия дизел, ама пък как върви....

Останалото е въпрос на вкус.

Коментар

Ставаше въпрос за разликата в дифовете и по точно разликата,ноне в цифри понеже не съм наясно(едните бавните им са по бавни,).При мен излезе проблем,немогат да ми се развият някой свещи.Първата се разви,2-3след няколко оборота спира.В сервиза ако се скъсат искат да отварят главата.Идеи какво да правя,или да ризскувам пък ако се скъсат,скъсат...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X