Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Pathfinder 2.5 dci, странна детонация!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Nissan Pathfinder 2.5 dci, странна детонация!

А двигатела японски ли е на Нисан
    TODAY TOMORROW [COLOR=red]TOYOTA[/COLOR]

Коментар

Това с маслото го изключете, не си давайте парите за експерименти. Тракането от масло е съвсем различно от описаното, като от аванс.
      0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Двигателя, доколкото знам, е разработен на базата, на по-малкия им дизел(2.2 от Х-трейл), който си е тяхна разработка(няма общо с 2.2 дизел на рено).
        Двигателя си е 100% Нисански, но се сглобява в Испания, където се сглобяват и Патфайндър/Навара. Производството му е изнесено от Япония, главно по транспортни причини.

Коментар

Нищо френско няма в Патфайндър.

Коментар

Здравейте, каква е автоматичната кутия като производство? Колко степенна е?

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Ангелов Преглед на мнение
              Здравейте, каква е автоматичната кутия като производство? Колко степенна е?
              Нисанска, 5-степенна

Коментар

И при моя Нисан го има същото чукане докато стопли (много бавно загравя и при вас ли е така?), но от началото на зимата имам друг проблем с неспокойна работа на двигателя(все едно ще гасне и пак си вдигне оборотите), гасне както работи на обороти, по някога като тръгвам един предърпва все едно ще гасне и едни такива мъртви моменти като му давам газ от тръгване..
                В Нисан в Стара Загора се произнесох че са дюзите но не са го закачали на компютър и преди са имали такива случки, наляха ми една добавка на Pro Tec за Commen rail с която преди са имали добри резултати при подобни проблеми НО да видим... Днес вече не гасне, като загрее сякаш работи добре но като е студен пак работи неравномерно.. Казаха ми да покарам така с тази добавка и пак ще говорим..

Коментар

Да, бавно загрява в градски условия. Иска си високи обороти, за да загрее. Тъпото е, че му пада температурата в задръстване, когато работи на място.
                  Аз моя почти не съм го палил при ниски температури, защото все е по гаражи, но ми се е налагало няколко пъти, даже скоро, та имаше малко кючеци от двигателя през първите 20 секунди, после се укроти и му натиснах копчето за повдигане на оборотите при работа на място. Да, почуква повечко в началото при палене при температури под -5.
                  Такива позиви за гаснене нямам. Ти изобщо чакаш ли го да поработи 2-3 мин, преди да тръгнеш?

Коментар

Къде е това копче за повдигане на обороти на място..??? Винаги го оставям на място да работи 2-3 мин.. Проблемите започнаха още от началото на декември като огасна докато го чаках да поработи малко че не го бях карал две седмици и после запали веднага, но с тръгването взе да предърпва все едно ще гасне...

Коментар

Копчето е долу вляво на таблото, до регулирането на ел.огледалата, има символ на двигател на него.

Коментар

Благодаря, бях го виждал но не знаех за какво е..
                        Колко време след запалването го държите с това копче на високи обороти.?
                        Днес го палих но не съм го карал. Запали без проблем и после му пуснах високите обороти работи така към 5мин после като го спрях направо шушнеше..
                        Като го покарам ще кажа мнение. Сега съм на етап добавката на про тек в 10л нафта за концентрирано прочистване и после като светне лампата отново 20л нафта та да видим резултата...

Коментар

Колега, карам Navara 2006г. 174к.с. на около 700 000, купуван нов. Масло само Mobil 5w40 със смяна на 10 000, не съм ползвал горивни добавки. Тракането е част от съжителството с тези машини. При палене на под -15 работи буквално като трактор докато загрее, след това изчезва. Предстои ми смяна на ангренажен комплект и ще пиша после, ако има разлика.

Колкото до копчето за подгряването, аз лично я оставям да работи докато оборотите паднат сами до нормално ниво и след това го включвам, ако се налага.

Коментар

700 000???? Леле, бая каране е паднало. Ти си единствен собственик? Някакви по-сериозни ремонти за тези километри?
                            Колкото до тракането, така е, в началото бая чука, но след 1-2мин утихва и му се пускат високите обороти за още 2-3 и се потегля. Иначе е най-добре, каквато и да е кола, ако има възможност да се държи в гараж при такова време, защото износването на двигателя е най-голямо при такива студени стартове.

Аз на моя от 2007г успях да му навъртя 173 000 без нито един ремонт. Оня ден го продадох.

Коментар

Никакво подобрение от добавката.. Пак работи неспокойно и гасне при работа на място...
                              Търся съвет за добър сервиз че тук в Стара Загора нещо...

Коментар

Колега, да не ти замръзва нафтата? Кога си сменил филтрите? Занеси си дюзите в Bosch за диагностика и това ще ти отпадне като потенциален проблем със сигурност. Добавките за гориво не вършат чудеса, и ако си имал проблем те не са перманентно решение.

@shotgun600
                                Единствен собственик съм. Двигателя не е пипан, освен ангренажен комплект на 250 000. Скоростната кутия е спасявана 3 пъти - веднъж някой от съединителите в нея се беше сбъркал и приплъзваше, 2 пъти забиваше на 3-та и дотам. Два пъти ми прецакват вакуума на турбото при смяна на маслен филтър и смога в София се увеличи двойно за 1 седмица Интересни са ми мненията, които съм срещал, че при продължително каране с висока скорост и двигателя блокира .За мен лично такава им е грижата за колите, но това е друга тема. Navarata има характерен проблем с датчика на ABS-a, защото мадафакъра е открит и при много студено време се сбърква и дава грешка, която предпоставя загубата на двойното предаване. Тази зима обаче включих двойното, датчика си светеше, но не загубих задвижването на 4-те колела. Ремонтите по окачването няма да ги изброявам, единствената по-сериозна авария, която съм имал, е чупене на задна полуоска на път. След като пристигнах с предпазливо придвижване и почти извадена задна гума, всичко вътре се беше заварило и падна голям купон с масло и събиране на стружки с магнитен накрайник .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X