Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най "зимните" гуми за сняг ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Най "зимните" гуми за сняг ?

Зимната гума си е зимна,няма нищо общо с АТ гумите. Простата причина е че се правят от по-различен и мек калчук. Истинската зимна гума е нарязана на малки ламели по протектора които се разтварят за по добро сцепление.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:alpin4x4.jpg
Прегледи:1
Размер:67.2 КБ
ID:5237358
    [I][SIZE=3][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=black][B]Nissan Terrano II (R20) 2.7TDI "99 [/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][/I]
    [B][I][FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=3]Kawasaki ER-500 "00[/SIZE][/FONT][/I][/B]

Коментар

Преди да дойде зимата карах с Bridgestone Dueler - уж всесезонна гума. Падна снега и по малките улички беше някаква трагедия. Бях като на шейна. Реших да взема да сложа баш зомни гуми. За размер 265/75/16 нямаше много голям избор. Но реших и избрах Yokohama Geolendar I/S -

Сложих я преди 2 седмици и онзи ден реших да я изпробвам по пътя за копитото и нагоре. От отбивката за пистите и паркинга пътят, както знаете става тесен и чист сняг. Реших да екпериментира и да се возя само на задно предаване. Спирах на по-големите наклони, тръгвах и т.н. и за мое голямо учудване нямах абсолютно никакви проблеми. После преди последната хижа свих по пътчето в дясно, което в началото има една бариера. Пътят там беше използван преди ден може би и имаше доста голям коловоз и неотъпкан сняг. Сложих 4х4 и тръгнах. Освен лажкането в коловоза други проблеми нямаше. Гумите се представиха отлично. Вкарах се в неотъпкан сняг, обръчах, спирах и пак си излиза.

Реших по пътя към вкъщи да пробвам да занеса. Еми оказа се трудно начинание гумите стоят, като залепени за пътя.

Yokohama Geolendar I/S е гума с 2 канала за отвеждане на водата и шарка със ситни парчета. Гумата е много мека, което ще е минус, защото ще се изхаби по-бързо ако се ползва в по-топло време.
      Nissan Patrol GR 3.0 TDi

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
        Много правилно -в момента го изпитвам това.
        Дайте някаква идея за възможно най-бързо слагащи се/и махащи естествено/ вериги...
        Съвременните вериги се монтират на гумата за секунди. Просто свикваш с първите едно-две поставяния ни после е детска игра.
        http://www.snowchains.bg/?go=home&p=...&productId=546
        За този вид монтаж говоря. Полагаш веригата, затваряш вътрешния ринг(обръч) и отвън леко изпъваш външния обръч.
        Има много скъпи вериги, но при тежки условия повече от сезон-два веригите не издържат (въпреки рекламите ).
        Разгледай в този сайт и други захващания (на болтовете на джантата ) и т.н. но за мен този вид са най-лесни, бързи и удобни.
        Синтетични вериги не ти вършат работа на голям наклон за това не се хаби да пробваш.
        Вериги спрей - няма какво да обсъждаме при наклон.
        Понеже 7 години живях (не в Тибет ....), но улицата е с над 30 ГРАДУСА наклон и веригите ми бяха ежедневие.
        (Не се захващайте с градусите - улицата си стои на мястото до къщата ми на село, асфалтирана. )
        Та свиквай с веригите и няма да ти прави впечатление ВЕЧЕ този байр и дерето под него !
        Успех !
        Дай някоя снимка за веселие ............

Коментар

Дайте някаква идея за възможно най-бързо слагащи се/и махащи естествено/ вериги.Проблема ми е този конкретен баир.Имам чувството че когато е заледен няма гума която да го изкачи.А няма място за грешки-както казах от едната страна е дере-а и някой път деца в джипа. Имам вериги от /Уаз-ка са май/ преработени за моя размер но са трудни за слагане и опъване нещо.За черният път до вкъщи гумите + двойното вършат работа,но за наклона трябват вериги които пик трябва да сваля защото асвалта в града е сух и тя става еднааа...[/QUOTE]
          Ето решението колега:
          http://www.ottinger.de/
          Anfahrhilfen
          Много години вече съм с такива.
          Поздрави!
          VITARA, SAMURAI
          FIAT PANDA 4x4 CABRIO
          RENAULT ESPACE QUADRA
          ...и едно сивикче за града...

Коментар

Първоначално публикуван от samuraj Преглед на мнение
            Дайте някаква идея за възможно най-бързо слагащи се/и махащи естествено/ вериги.Проблема ми е този конкретен баир.Имам чувството че когато е заледен няма гума която да го изкачи.А няма място за грешки-както казах от едната страна е дере-а и някой път деца в джипа. Имам вериги от /Уаз-ка са май/ преработени за моя размер но са трудни за слагане и опъване нещо.За черният път до вкъщи гумите + двойното вършат работа,но за наклона трябват вериги които пик трябва да сваля защото асвалта в града е сух и тя става еднааа...
            [/QUOTE]
            Ето решението колега:
            http://www.ottinger.de/
            Anfahrhilfen
            Много години вече съм с такива.
            Поздрави![/QUOTE]
            И аз се замислих в/у шпайковете.Естествено че ще побългаря идеята защото едно парче беше цифра а аз ще искам по 4 на гума.Прехващане през джантите съм го мислил ,но нямам досстатъчно място за верига и при евентуално скъсване може да направи на "пастет" спирачните апарати(а и ще поожули джантите).Сега съм в търсене на подходящ колан за пристягане.Веригите отгоре с планките са лесна работа
            Последно редактирано от //Радо//; 23-12-10, 12:46.
            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Съвременните вериги се монтират на гумата за секунди. Просто свикваш с първите едно-две поставяния ни после е детска игра.
              http://www.snowchains.bg/?go=home&p=...&productId=546
              За този вид монтаж говоря. Полагаш веригата, затваряш вътрешния ринг(обръч) и отвън леко изпъваш външния обръч.
              Има много скъпи вериги, но при тежки условия повече от сезон-два веригите не издържат (въпреки рекламите ).
              Разгледай в този сайт и други захващания (на болтовете на джантата ) и т.н. но за мен този вид са най-лесни, бързи и удобни.
              Синтетични вериги не ти вършат работа на голям наклон за това не се хаби да пробваш.
              Вериги спрей - няма какво да обсъждаме при наклон.
              Понеже 7 години живях (не в Тибет ....), но улицата е с над 30 ГРАДУСА наклон и веригите ми бяха ежедневие.
              (Не се захващайте с градусите - улицата си стои на мястото до къщата ми на село, асфалтирана. )
              Та свиквай с веригите и няма да ти прави впечатление ВЕЧЕ този байр и дерето под него !
              Успех !
              Дай някоя снимка за веселие ...
              В интерес на истината си поиграх един ден и май им хванах цаката.Веригите са тип "стълба",от вътрешната страна заключването е с голяма карабина и халка,а отвън е с S-образна скоба за натягане.Махнал съм едно от напречните звена на стълбата и след закопчаване на на вътрешната карабина се поставя напречното звено което е също с 2 карабини.Накрая се опъва със скобата от външната страна.

Коментар

Ако не те мързи можеш да направиш следното: /виждал съм го на реклама на Форд Таунус - ехе кога беше../
                Та това е нещо като мехчето за вода на жигулите или друга подходяща торбичка с обем 2-3 л., която се закача на прореза между капака на двигателя и калниците от ляво и дясно на колата. От долу продължава с подходящо маркуче с диаметър около 8-10 мм., което може да се прегъне или прещипе когато не се използва, и което някак си се закача за подкалника, така че да виси пред гумата. Това безумно изделие се напълва със сух и пресят пясък /мисля , че кварцов пясък беше обяснението в рекламата/ и осигурява 15 - 20 минути ръсене на пясъка пред колелата на колата.
                Да се чудиш на Форд / тия само са откраднали идеята от някой мужик или нашенец практичен/.
                Дано правилно да си го спомням но мисля че това беше.
                Ако се намери ентусиаст да го приложи, моля нека пише - струва ми се полезна идеята.
                Поздрави и Весела Коледа на всички !!
                Terrano II R20 TD27Ti

Коментар

Карам зиме и лете с БФГ АТ, лятото на 2.5 а зимата на 2.2 атмосфери. Нямал съм проблеми до сега. Малко повече внимавам върху хлъзгавите участъци - това, че съм с 4х4 и големи гуми хич не означава, че не мога да изхвръкна от пътя ако карам бръзо и надменно.
                  Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                  Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                    В интерес на истината си поиграх един ден и май им хванах цаката.Веригите са тип "стълба",от вътрешната страна заключването е с голяма карабина и халка,а отвън е с S-образна скоба за натягане.Махнал съм едно от напречните звена на стълбата и след закопчаване на на вътрешната карабина се поставя напречното звено което е също с 2 карабини.Накрая се опъва със скобата от външната страна.
                    ПОздравления!
                    И аз така си "прогоних" веригите спрямо гумите от вътрешна страна на гумата и сега ми е още по-лесно.
                    И съвсем с друго чувство (на увереност) драпаш по склоновете. Особено на спускането ...
                    Приятни мигове с веригите !

Ето противници на веригите :http://vbox7.com/play:682219d9
                    Последно редактирано от bgbul; 23-12-10, 18:06.

Коментар

Не случайно топлата водае измислена отдавна.на това място веригите са незаменими.

Коментар

Първоначално публикуван от hr.zlatarev Преглед на мнение
                        Ако не те мързи можеш да направиш следното: /виждал съм го на реклама на Форд Таунус - ехе кога беше../
                        Та това е нещо като мехчето за вода на жигулите или друга подходяща торбичка с обем 2-3 л., която се закача на прореза между капака на двигателя и калниците от ляво и дясно на колата. От долу продължава с подходящо маркуче с диаметър около 8-10 мм., което може да се прегъне или прещипе когато не се използва, и което някак си се закача за подкалника, така че да виси пред гумата. Това безумно изделие се напълва със сух и пресят пясък /мисля , че кварцов пясък беше обяснението в рекламата/ и осигурява 15 - 20 минути ръсене на пясъка пред колелата на колата.
                        Да се чудиш на Форд / тия само са откраднали идеята от някой мужик или нашенец практичен/.
                        Дано правилно да си го спомням но мисля че това беше.
                        Ако се намери ентусиаст да го приложи, моля нека пише - струва ми се полезна идеята.
                        Поздрави и Весела Коледа на всички !!
                        Е ти ми е...а майката.Това ще го пробвам задължително-само заради идеята

Коментар

Старо и ефективно. На локомотивите си го има фабрично. Ама кой да се сети да го вкара в джипа?
                          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Особенно в моя случай-за 50 метра. Слизаш закачаш 2(4) торбички по джипа и бой.На връщане баира почти опесъчен. hr.zlatarev ако това върши работа ще ти пратя една бутилка с виски.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X