Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най "зимните" гуми за сняг ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Най "зимните" гуми за сняг ?

Паднаха от "нищото" така да се каже. Имам и доста нови шипове, но не мога да намеря кой да ги смени. Някакъв специален пищов трябвало. Не че и с тея е зле, ама представям си какво ще бъде с нови. Цената на нови е умопомрачаваща. Евро и нещо на бройка. Не съм сигурен, така ми казаха. Гугъл знае вероятно. Мого зимни гуми си имат дупки за шипове. Могат да се одялат и на ЦПУ, ама пак виси въпроса с пищова.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Дам този пищов усложнява нещата . За момент си помислих , че могат да се ползват вместо вериги . Хем по леки хем по малко място заемат
      [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

трета зима карам паркетен джип (Санта Фе) със зимни гуми Bridgestone Blizzak DM-Z3 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:BRIDGESTONE DMZ3_a.jpg
Прегледи:1
Размер:49.9 КБ
ID:5236647 и съм се бутал в какъв ли не сняг и то доста дълбок и съм нямал закъсване никъде. Всяка коза си иска пръч. Ако ще 8х8 да карате не 4х4, не си ли с хубави гуми, просто си стой на топло, а да слагаш вериги на джип, ще стане голяма пародия
        Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 16v

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
          Мого зимни гуми си имат дупки за шипове.
          Шиповете ги вадят в гумаджийниците защото са забранени а така идват гумите с шипове. Бях в сервиз за гуми където работниците бяха хванали по една гума и ги вадеха с отверките.
          Незнам защо така шиповете са забранени а веригите не

Коментар

При липса на вериги и дамски чорапогащник върши работа. Иначе тези гуми БФГ не са зимни, много пъти е говорено. Има ли отдолу лед, помага само това - http://vbox7.com/play:354aa572
            Александър

Коментар

Първоначално публикуван от malashev Преглед на мнение
              трета зима карам паркетен джип (Санта Фе) със зимни гуми Bridgestone Blizzak DM-Z3 [ATTACH=CONFIG]280237[/ATTACH] и съм се бутал в какъв ли не сняг и то доста дълбок и съм нямал закъсване никъде. Всяка коза си иска пръч. Ако ще 8х8 да карате не 4х4, не си ли с хубави гуми, просто си стой на топло, а да слагаш вериги на джип, ще стане голяма пародия
              Добри какво казва по въпроса?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                И най-наточената зимна гума е донякъде. После са веригите. Аз съм с метални Певаг. Имай предвид, че за по-тежките колици, веригитя са други.
                Много правилно -в момента го изпитвам това. Въпреки че от 2 дена пътищата във Варна са само мокри ,във вилната зона където живея си е пълноценна зима със всички екстри /лед, преспи сняг/.
                трета зима карам паркетен джип (Санта Фе) със зимни гуми Bridgestone Blizzak DM-Z3 Прикачен 280237 и съм се бутал в какъв ли не сняг и то доста дълбок и съм нямал закъсване никъде. Всяка коза си иска пръч. Ако ще 8х8 да карате не 4х4, не си ли с хубави гуми, просто си стой на топло, а да слагаш вериги на джип, ще стане голяма пародия
                Ела да се пробваш на едно наклонче като се заледи.Не е за гевезелък ами трябва да се прибереш вкъщи.На средата на баира като тръгне тая кошница надолу,а от едната страна е дере.Със Goodyear wrangler ulta grip съм на един сезон ,и се молех да не се плъзга повече от 20см. назад и да спре.На средата на наклона слагах веригите.
                Дайте някаква идея за възможно най-бързо слагащи се/и махащи естествено/ вериги.Проблема ми е този конкретен баир.Имам чувството че когато е заледен няма гума която да го изкачи.А няма място за грешки-както казах от едната страна е дере-а и някой път деца в джипа. Имам вериги от /Уаз-ка са май/ преработени за моя размер но са трудни за слагане и опъване нещо.За черният път до вкъщи гумите + двойното вършат работа,но за наклона трябват вериги които пик трябва да сваля защото асвалта в града е сух и тя става еднааа...
                Последно редактирано от //Радо//; 20-12-10, 21:35.
                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

За баира ...ще помогне една фадрома да го поизравни
                  driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Р.Якимов - няма смисъл да идвам до Варна, просто се разходи до някоя гумаджийница, която има такива гуми и само пипни каучука, гарантирам ти че не си пипал по-мека гума, и други сложиха на джипове - мишелини, пирели, гудиари и какви ли други не и говоря за джипове с доста по-добра проходимост от моя и накрая се псуваха, къде са сложили тея гуми които изброих
                    Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 16v

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                      За баира ...ще помогне една фадрома да го поизравни
                      Мхааа -отдолу е с траверси.
                      Р.Якимов - няма смисъл да идвам до Варна, просто се разходи до някоя гумаджийница, която има такива гуми и само пипни каучука, гарантирам ти че не си пипал по-мека гума, и други сложиха на джипове - мишелини, пирели, гудиари и какви ли други не и говоря за джипове с доста по-добра проходимост от моя и накрая се псуваха, къде са сложили тея гуми които изброих
                      Не съм прехвърлил кой знае колко гуми през ръце и не споря че твоите са лоши,но 3-та година го играя тоя филм.Джипа заради него го купих-не съжелявам заради което,но се ядосах че и с джип и добри зимни гуми пак съм под въпрос.

Коментар

Лошото е че има още една Витара само дето се опитва да щъка в лошо време и едно АТВ.Едната вечер витарата се окантари наполовина в дерето и ...лебедката.Останалите с леки автомобили (не са кой занае колко много) направо си се зазимяват защото нямат никакъв шанс.АТВ -то катери с вериги но при по-малък сняг,а и може само един човек.Ходя на работа и ми е нужно по 2-3 пъти на ден да слизам по него. Нямам вариант.

Коментар

Здравей, не съм голям спец , но каквато и гума да слагаш на лед ако няма шпайковете ще се пързаляш. За този баир , който имаш проблеми си трябват гуми с шапайкове другото е че не можеш да ги караш по обикновения път , защото там ще се пързаляш и са малко забранени. Та май варианта с вериги , които лесно се слагат е по удачен. Използвах чичко гугъл за да видя какви вериги се предлагат и човек има избор и варианти маркови до странни текстилни. Поразгледай какво се предлага и кое те устройва, като цена

Коментар

Първоначално публикуван от Next Преглед на мнение
                            ...Незнам защо така шиповете са забранени а веригите не
                            Защото веригата като се скъса, едва ли ще пръсне джама на колата зад теб. Да не говорим какви могат да са последствията, ако тръгнеш с повечко газ и някой шип излети и тресне близкия пешеходец в коляното...

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                            ...Не е за гевезелък ами трябва да се прибереш вкъщи.На средата на баира като ...
                            Няма ли да е по-лесно да разхвърляте малко пясък или сгур по баира?

Аз също живея на "интересен" баир, и на коли 4х2 ми беше писнало да слагам вериги за последните 10 метра. С никое 4х4 не съм слагал вериги обаче - в най-лошия случай ми е коствало 15 минути работа с лопатата, но тогава имаше наистина свирепа пряспа и то на 90 градусов завой на много стръмен участък.
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                              Защото веригата като се скъса, едва ли ще пръсне джама на колата зад теб. Да не говорим какви могат да са последствията, ако тръгнеш с повечко газ и някой шип излети и тресне близкия пешеходец в коляното...
                              ...
                              4 зими съм карал гуми със шипове (в страна, където бяха разрешени, че и едва ли не задължителни), но не ми е известен случай на пострадали от излетели шипове коли и пешеходци. Дори и да е имало такива, едва ли такава опасност е по-голяма, отколкото опасността от изхвърлено от гумата камъче.

Гумите с шипове ги забраняват по-скоро заради пораженията, които нанасят на пътната настилка. Пътищата с по-интензивно движение към пролетта вече имаха добре издълбани в дясната лента коловози.

Освен това, от тях има смисъл само ако се кара при постоянна снежна (или ледена) покривка. Със шипарките на разчистен гол асфалт при 70-80 км/ч във Фиат Уно се чувствах като в Т-34. Да не говорим, че колата е доста по-нестабилна. Който е носил войнишки чепици с цинтове знае за какво става дума ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                4 зими съм карал гуми със шипове (в страна, където бяха разрешени, че и едва ли не задължителни), но не ми е известен случай на пострадали от излетели шипове коли и пешеходци. Дори и да е имало такива, едва ли такава опасност е по-голяма, отколкото опасността от изхвърлено от гумата камъче.

Гумите с шипове ги забраняват по-скоро заради пораженията, които нанасят на пътната настилка. Пътищата с по-интензивно движение към пролетта вече имаха добре издълбани в дясната лента коловози.

Освен това, от тях има смисъл само ако се кара при постоянна снежна (или ледена) покривка. Със шипарките на разчистен гол асфалт при 70-80 км/ч във Фиат Уно се чувствах като в Т-34. Да не говорим, че колата е доста по-нестабилна. Който е носил войнишки чепици с цинтове знае за какво става дума ...
                                истината е някъде там.
                                Сега, само за идеята си представи, как бай Гочо е дал цели 120 лева за 4 гуми с шипове, пета употреба и докога ще ги кара и колко поражения може да направи и на себе си и на околните. Не споря, просто тая мила родна картинка малко ме плаши.
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X