Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде се намира този резистор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Къде се намира този резистор?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Джиперът, и добре да живее, в един момент стига до релето РР-380 от Жигула. Аз, собственикът на две ВАЗ, още не съм стигнал до тази низост, но то е само заради нечестното ми предимство да разбирам от електроника.
    Ааа, не! Старите японски са ремонтопригодни понякога. Най-често се скихва ценера. Пък и както и да си говорим, специално тая задача си е за електронно решение отвсякъде.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Всичките алтернатори които съм виждал на Патрул се ремонтират.
      Често се ебава кабела до акумулатора.
      При задържане за кратко около 4000 оборота обикновено сработва алтернатора.
      Мицуиши ли е?
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Последното което правих по него, барниках нещо по таблото.
        Махнах неработещия часовник и на негово място монтирах оборотомара (допълнително слаган, беше отстрани на таблото).
        От тогава спря и да зарежда.
        Та там нещо сакактлък да не съм направил.
        О899 2б2 1З2

Коментар

Има голям шанс резисторът да беше в таблото или в магическата кутийка под волана. Ма отдавна съм отварял такова за последно и не помня.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            тая задача си е за електронно решение отвсякъде.
            Не отричам, а и напоследък по магазините, ако поискаш РР380 (има го на много стари коли, не само ВАЗ) все едно ти дават една 30х30мм смд платчица, залята с прозрачна пластмаса и мигащи диодчета.

Коментар

Не отричам, а и напоследък по магазините, ако поискаш РР380 (има го на много стари коли, не само ВАЗ) все едно ти дават една 30х30мм смд платчица, залята с прозрачна пластмаса и мигащи диодчета.
              Виж това за мен вече е новина. И правилно, стига да е направено читаво и надеждно.

За съжаление обаче опита ми с други части е друг - например на самарата електронното реле, дето управлява електрическия клапан за празен ход не работеше. Той и клапана не работеше - беше блокирал отворен. Смених клапана и видях че нещо не е така. Смених и релето с български еквивалент и нещо съвсем стана не така - включваше си клапана когато си иска, независимо от позицията на педала и оборотите на двигателя.

...най-накрая теглих една, върнах оригиналното реле и зарязах тая работа. Така я и продадох.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Интересно, че точно този детайл споменаваш - тези дни моята Самара изгуби празен ход на бензин (може и преди половин година да е, ама кой да я превключи на бензин...). Правих, струвах - накрая изхвърлих игличката на клапана и откачих всички кабели от карбуратора и релето. Халал да са му 2-3% преразход на 2-3% от пробега, който минавам на бензин. 20 години е изкарало - зачита му се.

Коментар

Е, появи ли се празния ход?

Аз така правих и струвах по бензиновата помпа, и така и не я направих. Платна, пружини и кво ли не, и най-накрая когато зимата не можах да запаля, а един дизеляк до мен врътна и запали от четвърт, просто отидох в магазина на Симеон (знаеш), взех цяла нова помпа, и се рахатясах за 2 години напред. Клапанчетата на чистачките - същата работа. Сложих 2 помпи и изхвърлих клапанчетата. Абе все такива премеждия. Затова съм и силно недоверчив.

Коментар

Разбира се, че се появи празния ход. И никога няма повече да изчезне, не и заради системата за ППХ.
                    При чистачките - аналогичен случай, бензиновата помпа не ми се е обаждала, ама и кой ли я пита при тези цени на метана. Абе, 22-годишна рускиня. Не бьет - не любит.

Коментар

А угасва ли, ако откачиш контролния извод от алтернатора? Ако да, още има да се работи по алтернатора. Ако не - търси се късо съединение по този проводник.
                      Днес пробвах.
                      НЕ угасва!. Свети и при прекъснат контролен кабел.
                      Според моята логика някъде във връзката (на първата схема под буква L) трябва да има някакво замасяване.
                      Ако е така ще ми се е... м... докато го открия. Или пък направо да пусна нов кабел??
                      О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                        Днес пробвах.
                        НЕ угасва!. Свети и при прекъснат контролен кабел.
                        Според моята логика някъде във връзката (на първата схема под буква L) трябва да има някакво замасяване.
                        Ако е така ще ми се е... м... докато го открия. Или пък направо да пусна нов кабел??
                        Правилна ти е логиката. Но замасяването трябва да се открие и ремонтира - от такива неща обикновено страда цял сноп, а не всички от кабелите търпят безболезнено замасяване. Някои се запалват.

Коментар

Кабелите минават от алтернатора по предната решетка. В снопа за фаровете са по спомен.

Коментар

Всъщност по-скоро е утечка към масата т.к. дава съпротивление 3-4 ома.
                            Съмнявам се да е някъде в снопа, по-скоро там където съм барникал нещо съм укъсил и затваря веригата през други консуматори.
                            О899 2б2 1З2

Коментар

Прекъснах контролния кабел откъм лампата и откъм алтернатора и опънах нов. Нещата заспаха.

Но още ме мъчи въпроса къде се е прецакала старата връзка.
                              Така и не можах да намеря къде е това съпротивление.
                              О899 2б2 1З2

Коментар

Не е зле да го намериш - при новите условия, през него ток ще тече непрекъснато, щом има късо някъде. Тръгни от лампата и няма как да не го намериш. Не е ли на таблото?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X