Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спрял съм се на Терано 2,7 дизел, дайте съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спрял съм се на Терано 2,7 дизел, дайте съвет

Първоначално публикуван от hr.zlatarev Преглед на мнение
    Едно от полезните неща при Тераното е задния диференциал с повишено триене. За да провериш дали е изправен поискай да вдигнат задните две колела във въздуха, освободи от скорост и завърти едното колело с ръка. Ако ЛСД диференциала е изправен другото колело следва да се завърти в същата посока. Ако се завърти в обратна посока означава, че ЛСД ефекта го няма. Този тест е елементарен и е изпълним в условията на оглед в автокъща или на улицата. Ето един линк за това: http://www.nissan-4x4.ru/Razdeluy/Te...opencat=147090
    Успех и се похвали като вземеш колата.
    Това показва дали дифа е ЛСД или отворен (или поне сдал до там, че от LSD-то нищо не е останало). Обаче така или иначе терано 2 без LSD въобще няма излязло от завода, така че въпросителната дали е LSD или не, практически не съществува.

Изправно LSD на терано 2 е това, при което за да се завърти едното колело спрямо другото е нужен въртящ момент от около 400Нм (около 40кг/м). За полеви тест обаче е приложимо слагането на трупчета/камъни пред/зад едното задно колело, вдигането на другото във въздуха, изключването от скорост, и опит на ръка да се завърти вдигнатото във въздуха задно колело. Би трябвало да не успеете да го завъртите на ръка (иде реч за здраво хващане на гумата с 2 ръце и яко напъване), или това да става много-много трудно (в зависимост от кондицията на опитващия - средно кльощав човек като мен не е в състояние да я завърти, поне не и със средно голями напъни - не говорим чак такива водещи до късане на панталони или издавне на разни познати неприлични звуци в следствие на напъните ).
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X