Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спрял съм се на Терано 2,7 дизел, дайте съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спрял съм се на Терано 2,7 дизел, дайте съвет

Здравейте,

Мисля да се включа, към редиците на офроудърите официално, че сегашния ми пасат адски страда от черните планински пътища.

Сметнах, че мога да отделя към 6-7000 за самата покупка. Прецених, че ми трябва дълга база заради багажите, които обикновено мъкна със себе си.

Слушах много съвети, почетох тук-там и се обърках доста. В крайна сметка спрямо възраст на автомобила, пространство, добри препоръки и тн май се спрях на Терано 2,7 дизел.

Чух съвети, че тези по-старите (преди 96, със правоъгълните фарове) са по добри, аргументите бяха различни. Спрях се на дизела, поради многобройните коментари, че на желаната от мен газова уредба няма да ми хареса да го карам в гората и ще харчи много.

Съвсем скоро ще се заема със отсяване на обяви и подхождане към закупуване, но ще съм благодарен ако някой има някакви важни съвети.

Имам и един въпрос - не ми стана ясно кое е Терано и кое е Терано II, някой може ли да ме светне?

Благодаря предварително за помощта!
    Mitsubishi SpaceGear 2.4

https://www.instagram.com/balkanseverywhere/

От: Спрял съм се на Терано 2,7 дизел, дайте съвет

Здрасти може да си прочел тази дискусия , но все пак може да я погледнеш : http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=49341

Коментар

Четох я, доста полемика има по въпроса за дизела и бензина. Доста научих
      Mitsubishi SpaceGear 2.4

Коментар

Хи единствено , което мога да ти препоръчам е да седнеш зад двата вида двигатели (бензин или дизел) и тогава ще можеш да разбереш за себе си какво ти подхожда. Значи плюс е за бензиновия двигател е газова уредба. Относно кое е терано 1 или 2 можеш да ги видиш най-лесно с чичко гугъл.

Коментар

А другото, дето аз мога да препоръчам е да седна в такава преди и такава след 1996-та (кръглите фарове), пък после да преценява кое е по-добро. Само за информация - едното е 100 коня и повече трудно се изстискват, или поне много малко хора могат да го направят читаво. Другото е 125, и се чипосва до 155 безгрижно, скоростната кутия му е по-здрава, турбото му е по-голямо, а всичко останало му е практически еднакво. Ако те притеснява компютъра - по моргите върви 200-300лв, понеже рядко се купуват - рядко дефектират. Всъщност аз не знам за случай на дефектирал компютър. Механично двигателя е един и същ, с много малки разлики.

Та, малко по-добрата надеждност на тия преди 1996г. идва с цената си, в случая по-малък вървеж, а това за дълга база си е по-скоро необходимост, а не лигавщина. Все пак празен тежи 2 и кусур тона.

Интересно ми е какви аргументи са изтъкнали даващите акъл че тия преди 1996-та са по-добри. С какво конкретно са по-добри?
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравей Колега,

Аз също като теб се лутах близо 8 месеца преди да реша каква да е джипката.
            Преди около месец взех едно терано 2,7 ТДи 2001г дълга база.
            Пробвах и бензиновата (2.4 с газов инжекцион) и дизеловата версия (2.7 ТДи).
            Мога да ти споделя, че двете нямат нищо общо като ускорение и мощност.
            Дизеловия агрегат е в пъти по динамичен и гъвкав в сравнение с бензиновия.
            Съвета ми преди да купиш каквато и да е кола хубаво да я огледаш за ръжди и течове на масло.
            Най-добре вземи някой с теб който разбира.
            Успех.
            Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
            Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
            Opel Campo 3,1 TD '99
            Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Колега , взимай Терано 2,7 ТДи с кръглите фарове ... Ще останеш очарован от джипката !!!
              Горд собственик на Terano 2 , Исузо Трупър ,Jeep Grand 5.2 !!!

Коментар

Вчера писах ама нещо не съм го събмитнал правилно.

Съветите, които получих за старите Теранота с квадратни фарове не бяха много дълбоки или описателни, по-скоро лични препоръки "двигателят е по надежден"

За нещастие нямам възможност да тествам всичките варианти, май за пръв път ще карам 4х4 като си го купя

Честно да ви кажа, че правоъгълните фарове ми харесват много повече, самата кола изглежда по-добре, но това не е основен критерий. Аргументите на sparkybg ми натежават.

Благодаря ви за отзивите, заровям се в обявите и май вече целта е 2,7 TDi с кръгли фарове.
                Mitsubishi SpaceGear 2.4

Коментар

Слушай Спарки и няма да сгрешиш. Иначе успехи с избора и да се похвалиш като му дойде времето
                  ДА СПРЕМ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА !!!
                  NISSAN Terrano II R20 2,7TDI SE+,2000

Коментар

Здравейте пак,
                    Вече съм си събрал парите и съм готов да си закупувам возило. Следя офертите и дебна.

По принцип смятах, като харесам обява да пробвам да карам колата на сервиз, но се замислих, че не всеки сервиз има еднакъв опит с тея коли. Можете ли да ми препоръчате сервиз или човек, навити за подобна консултация при избиране на Терано 2,7, разбира се със компенсация?
                    Mitsubishi SpaceGear 2.4

Коментар

Здравей колега,
                      Имаше една тема в клуб OPEL(ама не съм много сигурен) какво да гледаме при покупка на джип.
                      Там нещата са добре обяснени, даже малко е попрекалено, но човек трябва да може да чете между редовете.
                      Ако пък имаш време, мини за 5-10 мин. покрай мен (близо съм до кино Арена Люлин) и ще ти кажа как аз си избрах моята.
                      Успех
                      Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                      Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                      Opel Campo 3,1 TD '99
                      Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Гледай най-вече за ръжди. И по купето, и по шасито. Гледай да не е мазано с някаква гадост шасито, та да скриват реалното състояние.

Дизела - трябва да пали лесно (иачакваш да подгрее + 1-2 секунди след като изгасне лампата), да не пуши, да работи равномерно. Другото и сам можеш да прецениш.

Оглед могат да ти направят например тук: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=10326
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Бих те посъветвал с нещо твърдо/ключ например/ да драснеш по рамата. Повечето машини вкарани от Германия имат ръжда, а някой са си изгнили. По автосалоните са големи майстори по маскирането на ръжда. Моето Terrano го търсих над 6 мес. и видях какво ли не. Пожелавам ти успех.
                          Издържах вчера, ще издържа и днес...

Коментар

Много добре че се спря на дизела колега!\ мое мнение \. Един съвет и от мен като пробваш джипа пробвай го на кофти терен. Виж дали всичко си му работи както трябва. Успех!
                            Con musica el mundo esta mejor, vamos a tocar juntos!
                            0879076007 Жельо

Коментар

Едно от полезните неща при Тераното е задния диференциал с повишено триене. За да провериш дали е изправен поискай да вдигнат задните две колела във въздуха, освободи от скорост и завърти едното колело с ръка. Ако ЛСД диференциала е изправен другото колело следва да се завърти в същата посока. Ако се завърти в обратна посока означава, че ЛСД ефекта го няма. Този тест е елементарен и е изпълним в условията на оглед в автокъща или на улицата. Ето един линк за това: http://www.nissan-4x4.ru/Razdeluy/Te...opencat=147090
                              Успех и се похвали като вземеш колата.
                              Terrano II R20 TD27Ti

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X