Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова 20 на гадинката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нова 20 на гадинката

Послушах колегата masagerо и реших да тествам раглабяне. Уви получи се и при мен дори оправих и дисплеАра. При мен се оказа че са кабели, като ги моделираш и се оправиха, но проблема с радиото остава, може би трябва да отворя и него. Някой(Спарки ти си нашият гуру тук) с идея как се разглабя радиото то е СД-ченджар да каже от къде да го извадя? Май трябва да разглобя таблото от долу?
    Помагайте!!!!
    ДА СПРЕМ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА !!!
    NISSAN Terrano II R20 2,7TDI SE+,2000

Коментар

Бих помогнал, но централна конзола на терано 2 след 2000г. не съм отварял. Ако обаче съдим по старото (мойто), не би трябвало да е някакъв особен проблем.

Ей тук има сервизно ръководство, и понеже сте връзкари е баш за вашия вариант:
      http://htftp.offroad-bulgaria.com/sp...vice%20manual/

ПП: По-точно в раздел "BT.pdf". Предполагам има 2 болта при пепелника и още два някъде по-горе. До колкото виждам обаче по-надолу е на щипки, които при манимулации в студено време лесно се трошат - самите щипки са метални, но се троши пластмасата, на която са закрепени. Касетофона обаче би трябвало да се вади самостоятелно. Просто трябва да се види кое по предния панел е махаемо, и после да се бръкне в съответните жлебчета, та да се измъкне. Гледайте картинката на 17-та страница и си правете изводите. Аз от разстояние мога да помогна само толкоз.
      Последно редактирано от sparkybg; 14-10-10, 09:11.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Бих помогнал, но централна конзола на терано 2 след 2000г. не съм отварял. Ако обаче съдим по старото (мойто), не би трябвало да е някакъв особен проблем.

Ей тук има сервизно ръководство, и понеже сте връзкари е баш за вашия вариант:
        http://htftp.offroad-bulgaria.com/sp...vice%20manual/

ПП: По-точно в раздел "BT.pdf". Предполагам има 2 болта при пепелника и още два някъде по-горе. До колкото виждам обаче по-надолу е на щипки, които при манимулации в студено време лесно се трошат - самите щипки са метални, но се троши пластмасата, на която са закрепени. Касетофона обаче би трябвало да се вади самостоятелно. Просто трябва да се види кое по предния панел е махаемо, и после да се бръкне в съответните жлебчета, та да се измъкне. Гледайте картинката на 17-та страница и си правете изводите. Аз от разстояние мога да помогна само толкоз.
        Което не е малко Спарки мерси.

Коментар

Ами радвам се че съм помогнал с нещо,но за касетофона-не съм го разглабял,но мога да ти пратя цялото ръководство на джипа

Коментар

Първоначално публикуван от masagero Преглед на мнение
            Ами радвам се че съм помогнал с нещо,но за касетофона-не съм го разглабял,но мога да ти пратя цялото ръководство на джипа
            Ма то го има качено на FTP_то бре. Там, дето съм посочил по-горе.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Re: Нова 20 на гадинката

Здравей Колега,
              Касетофона мисля че се сваля със специални щипки (може и електроди ) през 2 - те дупки отпред.
              След като ги вкараш в дупките започваш леко да го разклащаш и дърпаш напред - би трябвало да излезе.
              Аз имам същия проблем с касетофона - не светят всички бутони, но чакам по-топло време за да го оправя.
              По отношение на таблото - същата истрория:Решението - поялник(до 30W да не вземеш некой за улуци), спокойна ръка,здрави очи и търпение.

Успех
              Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
              Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
              Opel Campo 3,1 TD '99
              Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

При мен през лятото стрелката на километража започна да задържа. Разни майстори раздвижваха и смазваха жилото, но проблемът остана. Преди две седмици си го отстраних сам - оказа се, че стрелката се постопила от жегата и се допира в циферблата. Така не се бях хилил от доста време.
                Черно, мирише и разваля характера!

Коментар

При мен колега проблема е друг намерих го, но незнам кога ще го отстряня. Както писах вече уж го бях отстранил оказва се букса или кабели. Аз го разтворих бях го по размърдал и се оправи. но след излизане от пътя и леко потръскване пак почнаха да ми се губят цифричките от дисплеера. поне километража се оправи. Вече стана студено и май ще остане за напролет, освен ако не ми се извади баланса и се чудя какво да правя.

Коментар

"Не знам дали има и жило на скоростомера въобще." - Само за информация и дано да е от полза за някой - Скоростомера е електрически - има една не особено добре защитена букса отдолу на скоростната кутия, която се мокри и като се окисли не подава коректно сигнал към таблото. До нея пък е буксата за включен 4х4 режим - същата работа. След неколкократно залягане по пътищата / защото ме е страх от куките когато не знам с каква скорост се движа/, та накрая ги омотах с това дето изолират тръбите /нещо като тръба от пресован дунапрен / и си отдъхнах вече повече от година в кал и сняг.
                    Terrano II R20 TD27Ti

Коментар

Първоначално публикуван от hr.zlatarev Преглед на мнение
                      "Не знам дали има и жило на скоростомера въобще." - Само за информация и дано да е от полза за някой - Скоростомера е електрически - има една не особено добре защитена букса отдолу на скоростната кутия, която се мокри и като се окисли не подава коректно сигнал към таблото. До нея пък е буксата за включен 4х4 режим - същата работа. След неколкократно залягане по пътищата / защото ме е страх от куките когато не знам с каква скорост се движа/, та накрая ги омотах с това дето изолират тръбите /нещо като тръба от пресован дунапрен / и си отдъхнах вече повече от година в кал и сняг.
                      Колега, няма жила, аз го отварях и писах по горе, какъв е резултата. Незнам какъв е този матерял дето си слагал, но при мен проблема е само от към буксата за скорост и дисплей за км-те.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X