Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова 20 на гадинката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нова 20 на гадинката

Колеги, на някой случвало ли му се е да има противоречиви показания на обортомера?

Карам Терано 2, 2,7 ТДИ 2000г. и ония ден ходих до Разлог. По път към Благоевград да не описвам нашите приятели с фурашките се правеха на природна забележителност в храстите , но загледах си обортомоера който непомръдваше, при скорост 90-100 беше залепнал на 2000 оборота, като освободих от скорост падна на пресекулки, за пръв път ми се случваше това, помислих да не би от топлото нещо да се е затоплил от парното и да дава грешка незнам, за пръв път ми се случва това и ми е странно и реших да споделя с вас, та да видим друг колега имал ли е такъв проблем. В последствие установих, че не е от топлото защото няма общо м/у топлината и обортомера. И логически си мисля че може да е поодкачил, клеасал или нещо друго самото жило или там каквато му е връзката. В момента пак си работи, но продалжава да насича( в смисъл,че прескача няколко деления да кажем 100-200 оборота ) и се движи на горе на долу.
    Явно трябва да го отварям
    ДА СПРЕМ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА !!!
    NISSAN Terrano II R20 2,7TDI SE+,2000

От: Нова 20 на гадинката

Ако тераното от аватара ти - на моделите след 2000г. проблемите по таблото са "стандартен" проблем. Не знам обаче дали има разлика в оборотомерите и скоростомерите.

Иначе, дори е имало акция за гаранционна подмяна преди време. Из eBay попаднах дори на продаващо се чисто ново табло.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега,най вероятно ти се е появила студена връзка някъде в таблото.Платката с времето и се напукват пътечките и се получава студена спойка.Принципно оборотомера ти е електронен и няма жило,та...всичко е ток!!!
      С времето ще започне да ти насича още повече и дори ще спре най-вероятно.Като пускаш зимата парното,ще се загрява...оттам и ще последва проработване и то защото има връзка...а именно че при загряването материала на спойките или пътечките се разширява и дава контакт.....
      Иска кадърен майстор да го отвори,открие проблемното място по веригата,и да ти го презапои......мисля че не е работа за тебе!!!
      Поздрави!
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
        Колега,най вероятно ти се е появила студена връзка някъде в таблото.Платката с времето и се напукват пътечките и се получава студена спойка.Принципно оборотомера ти е електронен и няма жило,та...всичко е ток!!!
        С времето ще започне да ти насича още повече и дори ще спре най-вероятно.Като пускаш зимата парното,ще се загрява...оттам и ще последва проработване и то защото има връзка...а именно че при загряването материала на спойките или пътечките се разширява и дава контакт.....
        Иска кадърен майстор да го отвори,открие проблемното място по веригата,и да ти го презапои......мисля че не е работа за тебе!!!
        Поздрави!
        Благодаря колега за инфото, а към тази платка има ли връзка и радиото, защото и то си губи част от надписите си . Предполгам, че има и искам да те попитам ако си запознат ако намеря от друго терано платке, тя взаимнозамиеняема ли е?

Коментар

Това са хронични проблеми на терано след 2000г. И да вземеш нещо от морга, то няма никаква гаранция че ще е в ред, дори е по-вероятно да не е. Разрови се из интернет, ако знаеш английски. Вероятно ще намериш по-конкретна информация за тия проблеми.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Това са хронични проблеми на терано след 2000г. И да вземеш нещо от морга, то няма никаква гаранция че ще е в ред, дори е по-вероятно да не е. Разрови се из интернет, ако знаеш английски. Вероятно ще намериш по-конкретна информация за тия проблеми.
            Ще потърся ако излезе нещо Как се води името на тази платка?

Коментар

За радиото, що не пробваш да му пуснеш допълнителна "маса". Често прблемите идват и от там. В съвременните коли повечето неща са от пластмаса и "масата" трябва да е по кабел.
              [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Я, оборотомер на дизел и не работи добре. А ремък на алтернатора проверихме ли?

Коментар

Този проблем не е хроничен или какъвто само за Терано.
                  При испанските Патрули също се среща доста често. Всъщност всички 260-тки които съм виждал бяха със странно работещи оборотомери.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    На GR-а датчика на оборотомера стои на ангренажното колело на ГНП-то....няма общо с алтернатора...
                    Yaro

При испанските Патрули също се среща доста често. Всъщност всички 260-тки които съм виждал бяха със странно работещи оборотомери.
                    И при Y60 го има.....Моя вече две години не работи,ама хич и не ми се занимава да го отремонтирам/а имам тази възможност/.
                    NISSAN FOREVER
                    -----------------------------------------------------------------------------
                    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Яска, ремаците, акумулатор са нови и алтернатора работи на 6. така че не е това.

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
                        За радиото, що не пробваш да му пуснеш допълнителна "маса". Често прблемите идват и от там. В съвременните коли повечето неща са от пластмаса и "масата" трябва да е по кабел.
                        Ами мисля, че няма да е от масата, а е вероятно от платка както казва любашки ще трябва да го отворя да видя какво става там!

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                          При версиите след 2000г на терано 2 има допълнителна електроника по уредите, във вид на блок за управление. Има и нещо като борд компютър, а километража е електронен. Та, от тоя блок нищо друго не зависи, освен показанията на уредите. Не съм съвсем сигурен дали оборотомера е същия като на старите (мойто), или се управлява пак от тоя блок. Не знам дали има и жило на скоростомера въобще. Във вреки случай до колкото помня няма отделен блок за оборотомера. Управлява се от компютъра на двигателя, разбирай - той подава данни на модула за уредите, а самия модул на уредите управлява "часовника".

Най-чести са проблемите с дисплея на това чудо. Имало е дори акция за подмяна, при която се подменя цялото табло. Аз съм виждал едно единствено терано 2 след 2000г, на което всичко по уредите му работеше, ама беше трилитрово и 2004г. За сметка на това на други 3-4, които съм опитвал, имаше проблеми. Из интернет форумите също може да се намери информация за доста случаи. Затова и казвам че е хронично. Поради същата причина и според мен е безсмислено да се дири по моргите, понеже вероятността и от там да е неизправно е твърде голяма. По-скоро трябва да се търси причината за тая неизправност, и да се отстрани. Без друго, ако може да се оправи, вероятно е нещо дребно, от сорта на поразхлабени щипки/болтове, студени спойки и т.н.

Коментар

Здрасти.На мойто терано също имам такъв проблем с оборотомера и най интересното е че след като го разглобих таблото и го сглобих вече не прави проблеми.Имам съмнение в пластмасите на на таблото,тоест поиграй си и ги размести малко пластмасите и според мен ще ти тръгне.Успех

Коментар

Ще пробвам, скоро но сега съм малко зает да се занимавам с него, но до 1-2 седмици ще го видя. мерси за инфото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X