Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Антикорозионна обработка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Антикорозионна обработка

Първоначално публикуван от angel_ov Преглед на мнение
    [ATTACH=CONFIG]333178[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]333179[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]333180[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]333181[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]333182[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]333183[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]333184[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]333185[/ATTACH] Това много ли е зле за Терано 2. Чудя се дали да скоча на него, но ме притеснява ръждата. Джипката е от Англия. Моля за съвет какво да правя.
    Дифа не е показателен. Важно е шасито. Шасито гние около задните и около предните гуми. Там трябва да гледаш. На снимките не виждам нещо кой-знае колко фрапантно, но и не е снимано където трябва.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

[QUOTE=angel_ov;1535296]Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4598.jpg
Прегледи:1
Размер:71.7 КБ
ID:5279096Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4604.jpg
Размер:165.6 КБ
ID:5279097Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4607.jpg
Размер:177.4 КБ
ID:5279098Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4637.jpg
Размер:194.9 КБ
ID:5279099Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4633.jpg
Размер:95.4 КБ
ID:5279100Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4635.jpg
Размер:96.5 КБ
ID:5279101Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4634.jpg
Размер:70.9 КБ
ID:5279102Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4602.jpg
Размер:90.7 КБ
ID:5279103 Това много ли е зле за Терано 2. Чудя се дали да скоча на него, но ме притеснява ръждата. Джипката е от Англия. Моля за съвет какво да правя.[/QUИ И аз не виждам никаква ръжда,даже ми изглежда в добро състояние това което е снимано.Ако и останалата част от колата е такава, и всичко друго е наред направо скачай.

Коментар

Пораждясала е , на места и по дълбока корозия се забелязва по рамата, не само повърхностна.
        Моята като я купих преди две години , нямаше петънце ръжда по рамата.След тази зима е пламнала - малки точици повърхностна ръжда , но навсякъде.Имам супер неприятното усещане , че господа управниците ни, заливаха варненските улици с чиста морска вода с противо заледителна цел тази зима.Преходната нямах такива проблеми.Мразя ръждата!

Коментар

Аз направих следното , но незнам какъв ще е ефкта.Изчитих доколкото можах,измих и след като изсъхна където се виждаше ръжда я махнах(шкурка и преобразувател за ръжда) след това с четката един червен грунд за метал ,върху него боди 950 черно и черен спрей.
          Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
          0885544754 Светослав Стоянов

Коментар

Взел съм 3-компонентна боя нашенска на Лакпром която дават че може да се нанася в/у ръждата,та мисля с нея да мина шасито ама ефекта,(както казва СПАРКИ )ще се види чак на пролет, дано да е добър.
            Форд Маверик 2,4i 12v 1994.

Коментар

Първоначално публикуван от veneli Преглед на мнение
              Взел съм 3-компонентна боя нашенска на Лакпром която дават че може да се нанася в/у ръждата,та мисля с нея да мина шасито ама ефекта,(както казва СПАРКИ )ще се види чак на пролет, дано да е добър.
              Взел си "Protecta" предполагам. Има и още една, "Steel Protect" или нещо от сорта. Има и английска, дето горе съм писал (забравих марката). Чистих с телена четка ацетони, алкохоли и прочие. Ефект - нула. Няма достатъчна адхезия с метала. А там, дето намажеш върху ръждата има адхезия, ама влагата си минава през нея и отдолу пак ръждясва. Още на първата автомивка се отлюспиха няколко люспи. Вярно че отдолу беше чист метал по средата на зимата, но боята падна на няколко места.

Грунд, класически, български, боя, каквато е съвместима с грунда. Това поне е тествано върху ръждясваща самара, лично. Ръжда тръгна по други места, но подкалниците си седяха непокътнати.

Някои казват че сивия бил по-добър, други че керемидения бил по-добър. Аз ползвах керемиден.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Светослав Стоянов Преглед на мнение
                след това с четката един червен грунд за метал ,върху него боди 950 черно и черен спрей.
                Черния спрей ще падне при първия дъжд.
                На сърбела майката му е чесането.
                Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

То и бодито ще падне. Също проверено. Върху алкиден грунд държи само алкидна боя, поне според скромния ми опит.

ПП: И забрави за всичко на спрей. Не става. Последно - грунд на спрей + боя на спрей + безцветен лак на спрей, всичко на CarSystem, въру повърхност без ръжди, почистена с телена четка + няколко разредителя. Вече е на юфка. Иде реч за носач, в случая.

Коментар

ако може да се почисти до метал е добре първо да се нанесе грунд- по възможност нитроцелулозен или двукомпонентен. Много ефикасно е върху него да се нанесе антикор- Body999 бял, нитроцелулозен и много гъст. Някои го наричат ''рапид''- едно и също е, просто е на различни производители. Отвътре е добре да се нанесе покритие на парафинова основа- примерно Body900- продава се на флакони за пистолет, както и на спрей. Но след всичко казано дотук истината е една- Никой не може да избяга от ръждата, старостта и гравитацията
                    На сърбела майката му е чесането.
                    Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Търкане му е майката,ама не всеки има згоди за тази цел.
                      Форд Маверик 2,4i 12v 1994.

Коментар

Какво е това "восъкоподобно" което се сипва в рамата за да предпазва от ръжда? Ще трява ли да сваля броните на Тераното за да я измия отвътре? Мисля си да сипя през няколкото дупки на рамата обикновенно машинно масло и то да се разнесе в последствие навсякъде, това добра идея ли е?
                        Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
                        X-trail 2.2 Di 2003
                        Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Мисля си да сипя през няколкото дупки на рамата обикновенно машинно масло и то да се разнесе в последствие навсякъде, това добра идея ли е?[/QUOTE]
                          Аз лично съм го правил на три мои автомобила и до ден днешен нямат и следи от ръжда.Наливам моторно масло насякъде където видя дупка в прага,рамата,във вратите и т.н. със помпа или някакъв шприц.После цапа известно време там където го паркираш ама няма нищо.
                          "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
                          0878739299

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X