Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв нов акумулатор да си купя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв нов акумулатор да си купя?

Не на мене тия. Утайникът на стартерните батерии може да побере цялата им активна маса. И тя, като слезе на дъното, вече не е проводима.

Коментар

ЕЕЕЕЕЕ баирчето беше дооооста голямо дето го катерих приемам че може и тока да му е дошъл в повече Ной така или иначе беше умрял/акум./След това мерихме всичко е ок.
      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Гробарю, не спори с Ясен на тема химия и акумулатори.
        Едва ли има човек във форума който да ги разбира повече тези неща.

Ясене бе, да те питам-що ми гръмна батерията на ЮМЗ-то?
        154 Ah, оставена с малко електролит поради собствената ми небрежност, допреди оня ден си въртеше и палеше, но при едно малко затруднено палене взе да се задъхва, да се задъхва, и накрая гръмна. Щеше да ми отнесе тиквата проста
        Дали количеството на електролита има значение? Да знам на кого да се ядосвам демек...

Ракията ти е хубава, като за от морска вода-добре си я докарал
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Електролитът - има значение, зер. Оголените плочи отделят повече водород, а бомбичките той ги прави. И да, знам колко струва батерия за трактор.

Коментар

Много пъти съм го казвал, ама .... ще повторя:

Варта и Бош е .... едно и също нещо!
            Правят се дори в една фабрика ... само кутиите и лепенките са различни.

Ето ви малко материал за четене:
            http://www.prnewswire.co.uk/cgi/news/release?id=89087

И една извадка от там:
            "Varta's Automotive Battery Division is owned by VARTA AG which is 92% owned by a consortium led by DB Investor, a 100% subsidiary of Deutsche Bank AG. The Varta Automotive Battery Division consists of VARTA Automotive GmbH and the 80% majority stake of VARTA AG in VB Autobatterie GmbH. The current 20% stake of Robert Bosch GmbH in VB Autobatterie GmbH will be continued."

И още едно линкче:
            http://www.answers.com/topic/varta-ag

И цитат:
            "Varta AG did not swallow up smaller competitors in the 1980s and 1990s as it had in earlier years. It tended instead to form partnerships with other large manufacturing firms. One controversial partnership was VB Autobatterie, an automobile battery producer which Varta and Bosch formed in 1992. The merger was approved by the European Commission over the objections of the German Cartel Office, which believed the merger was in violation of German antitrust laws. Varta controlled the company: it owned 65 percent of VB Autobatterie stock, a Varta board member was its chairman of the board, and the chairman of the VB Autobatterie Aufsichtsrat was Varta's own chairman. By 1995 VB Autobatterie had about DM850 million in sales and employed about 3,500 people."

И още малко:
            "The Bosch factory at Guardamar del Segura begins depending on the new VB Autobaterías, S.A. consortium, owned by Varta and Bosch in 1992."

Та на някой да не му е още ясно и къде се правят ....
            Последно редактирано от CarTest™; 09-09-10, 17:20.
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Терзанията ми приключиха. Направих своя избор взех си Exide 100Ah, 720 часа стартов ток. 2 години гаранция. С което мисля, че темата се изчерпа поне за мен. Надявам се за близките 2-3 години да нямам проблеми
              ДА СПРЕМ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА !!!
              NISSAN Terrano II R20 2,7TDI SE+,2000

Коментар

Здравейте колеги,
                някой ползвал ли е акомулатор - "FAM".
                Търговците ми ги представиха за немски ,но проверката показа ,че са италианско про-во.???

Коментар

Колега ,аз сложих Ексайд 100 ампера. И ми взеха стария в магазина за 18 лева.
                  Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
                  0885544754 Светослав Стоянов

Коментар

И на мен ми предложиха скромна сума за стария акомулатор ,а новия е на сносна цена...,ама знам ли....
                    Никои ли няма впечетления от "FAM"???? ,
                    или от търговците
                    http://www.kacarski.com/
                    странно ,но марката "FAM" не е включена в продуктовия им каталог????

Коментар

Моята джипка беше с FAM 75 ah, не ми е създавал грижи две години. Така си и отиде джипката с този акумолатор при следващия собственик.Нищо лошо не мога да кажа-щом не забелязваш съществуването му , значи си върши работата добре.

Коментар

Скоро се наложи и аз да избирам.

Стандартните европейски батерии Бош и Варта са правени в вдна и съща китайска фабрика. Пълна външна прилика. Само лепенките са различни.
                        Аз се изкелеших и си взех 90Ач Варта АГМ. с пазарлъците излезе 420-430лв. Не знам дали си заслужава, но ще пробвам.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                          Скоро се наложи и аз да избирам.

Стандартните европейски батерии Бош и Варта са правени в вдна и съща китайска фабрика. Пълна външна прилика. Само лепенките са различни.
                          Аз се изкелеших и си взех 90Ач Варта АГМ. с пазарлъците излезе 420-430лв. Не знам дали си заслужава, но ще пробвам.
                          Всеки сам избира за себе си, имал си дал си както се казва, аз лично съм доволен от моя Ексайд. Колеги могат да споделят впечетления от техните, факт е, че акумолатор при добра употреба си държи 3-4 годиники.
                          ДА СПРЕМ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА !!!
                          NISSAN Terrano II R20 2,7TDI SE+,2000

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
                            Моята джипка беше с FAM 75 ah, не ми е създавал грижи две години. Така си и отиде джипката с този акумолатор при следващия собственик.Нищо лошо не мога да кажа-щом не забелязваш съществуването му , значи си върши работата добре.
                            Колега,благодаря за споделеното....

Коментар

Здравейте Колеги,

Дойде и моя час за смяна на акумулатора. След доста изчетено се ориентирах към следните 2 марки - BOSCH и YUASA.
                              И двете са със сходни параметри като стартов ток и капацитет. Цената им също е сходна.
                              Въпроса е какво да избера?
                              Вие какво ще ме посъветва?

Благодаря
                              Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                              Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                              Opel Campo 3,1 TD '99
                              Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Аз съм със син BOSCH 95Аh. Излиза по номер в номенлкатурите им за терано.

Не съм имал проблеми, не е капнал и капчица. Клеми и кабели не са корозирали. Откак е сложен не е зареждан - просто е там и си върши работата.

Можеш да побереш и 75Ah гелов пак на BOSCH на същото място. Но вече не е японски размер.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X