Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв нов акумулатор да си купя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв нов акумулатор да си купя?

Изцяло поддържам Ясен. Нека да не е 100, но поне 80% зависи от късмета. Веднъж купих някакъв вносен, вече не помня марката. След три месеца две клетки окъсяха и го хвърлих.Затова от 10 години карам с български. И на 3 години ги сменям...защото тогава гаснат.
    Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Най-големия който влиза на мястото!
      Форд Маверик 2,4i 12v 1994.

Коментар

Първоначално публикуван от zippel Преглед на мнение
        Изцяло поддържам Ясен. Нека да не е 100, но поне 80% зависи от късмета. Веднъж купих някакъв вносен, вече не помня марката. След три месеца две клетки окъсяха и го хвърлих.Затова от 10 години карам с български. И на 3 години ги сменям...защото тогава гаснат.
        Естествено е нужна доза късмет. Но ако колата ти е в ред, практически с купуването на каквито и да е акумулатори, имаш 2 години гаранция, ако са ти премерили зареждането и попълнили гаранционна карта. Тоест почти е сигурно че 2 години няма да харчиш пари за акумулатори. Ано дори така, твърде неприятно би се получило зимата в най-големия студ (щото те проблемите са таогава), се окаже че возилото не ще да завърти и запали.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от veneli Преглед на мнение
          Най-големия който влиза на мястото!
          Защо е необходимо да си вземам най-големия влизащ в мястото? По каталог го дават да се движи с 95 Ah, Такъв мисля да вземам.
          ДА СПРЕМ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА !!!
          NISSAN Terrano II R20 2,7TDI SE+,2000

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Естествено е нужна доза късмет. Но ако колата ти е в ред, практически с купуването на каквито и да е акумулатори, имаш 2 години гаранция, ако са ти премерили зареждането и попълнили гаранционна карта. Тоест почти е сигурно че 2 години няма да харчиш пари за акумулатори. Ано дори така, твърде неприятно би се получило зимата в най-големия студ (щото те проблемите са таогава), се окаже че возилото не ще да завърти и запали.
            Спарки, така е за късмета. Съгласен съм с това мнение, но разлика от 50 лв. м/у Искра и Варта?????? заслужава ли си ? както се казваше в едно предаване.........
            Искра и Варта - къде си ти , къде съм аз- долу горе нещата.
            Мисля, да заложа на вносното......а каквото сабя покаже.

Един специалист днес взе да ми обяснява как Бош не правили вече акумолатори а ги купували от Варта и лепяли стикерите само на Бош. Не съм запознат с това но ми се стори странно, защото дори и така да е нали я има фирмата и си продава акумолаторите??? кво значение има че не ги произвеждат.
            м/удругото в нашата фирма камионите повечето са с бг акумолатори, и виски шофьори не са доволни от акумолаторите.

Така, че мисля че направих моят избор - ще взема или Бош или Варта. Има ще преключи !
            ДА СПРЕМ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА !!!
            NISSAN Terrano II R20 2,7TDI SE+,2000

Коментар

Първоначално публикуван от terano Преглед на мнение
              Защо е необходимо да си вземам най-големия влизащ в мястото? По каталог го дават да се движи с 95 Ah, Такъв мисля да вземам.
              При тераното, поне 2.7TDI, 95Ah японски размер е и без това най-големия, който се побира на стандартното място. От едната му страна е коша, с разни релета, а от другата - двигателя, и по-точно, по спомен, ремъчната шайба на хидравличната помпа.

...друг е върпоса че от другата страна има място точно за още един акумулатор със същия размер.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от terano Преглед на мнение
                Един специалист днес взе да ми обяснява как Бош не правили вече акумолатори а ги купували от Варта и лепяли стикерите само на Бош. Не съм запознат с това но ми се стори странно, защото дори и така да е нали я има фирмата и си продава акумолаторите??? кво значение има че не ги произвеждат.
                Има значение, определено. Днес е лепенка Бош върху Варта, утре може да е лепенка Бош върху Елхим-Искра (Пазарджик), а след една седмица - пак съвсем автентична лепенка Бош върху съвсем неизвестен китаец. И да е калпав - нищо не можеш да им кажеш, имат си договор и лепенката е съвсем оригинална, това не е менте. Ако е гаранционен те ще ти го сменят, но това, че колата не е запалила някоя сутрин насред зима си е лично твой проблем.

Отделно, че самата лепенка с тежкарската емблема струва на производителя едни такси към собственика на марката и той има само два варианта да ги вземе - или от клиента, или от производството.

А, да - и спри да пишеш акумОлатори. Няма О в тая дума.

Коментар

Губиш бира . Има О в тая дума. И в крайна сметка за толкова години аз лично съм се убедил , че си е късмет избора и покупката. Така ,че КЪСМЕТ.
                  TERANO II 2.7 TD 95г, MURANO 3.5 06г, ML W164 320 cdi 2010г.

Коментар

Първоначално публикуван от omegov Преглед на мнение
                    Губиш бира . Има О в тая дума. И в крайна сметка за толкова години аз лично съм се убедил , че си е късмет избора и покупката. Така ,че КЪСМЕТ.
                    Има и друго. През последните 6-7 години съм купувал всякакви. Е, мамка му, българските в голямата си част текат. От 3, нито един BOSCH не ми е протекъл, никога. Причината ми е неизвестна - явно е нещо по конструкцията на вентилацията и прочие истории. Аз единствено твърдя че предвид стопената разлика в цените, си струва поне да се пробва да се купи нещо на по-известна марка, та белким уцелиш. А с BOSCH-а на тераното грижи не съм и очаквал да има. С тая мижава експлоатация и палене от четвърт, няма и какво толкоз. Ако се бухна в киреча и дръпна няколко лебедки, току виж запял друга песен. ...както и всяка друга марка, разбира се.

Коментар

Имам няколко мои познати които също са със BOSCH и никой от тях не е ревал от тази марка, дори напротив само хвалби и чудо.

Коментар

Мойто возило е с два аком.та след като единия гръмна /в движение Патрола ,,лекичко,,подскочи с неговите два тона../си купих Варта 100ам.с най големия пусков ток.Досега само с такива карам и камиона си и леката кола и съм мн. доволен!А стария беше събран в чувал и даден за рециклиране срещу скромните 10лв.
                        ако не беше здраво вързан щя да правя капак ВАРТА или БОШ това е избора!!
                        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Аз пък съм виждал гръмнали и Варта, и Бош. Какво правим с избора?

Коментар

Гръмнал?!? И по каква причина може да се случи ?

Коментар

Най-често, при повишено зарядно напрежение и лош контакт в клемите. Не зависи от марката и модела.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Най-често, при повишено зарядно напрежение и лош контакт в клемите. Не зависи от марката и модела.
                                В моя случай всичко работи перфектно просто му е дошло времето,отаява се на дъното и окъсява и после ДУМ ЯКО гръмна помислих че е гума но продължих
                                да карам/нали съм с два акум./и от локвата киселина отдоло стана ясно
                                driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X