Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mitsubishi Pajero 2,8 к , 99 г,

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Mitsubishi Pajero 2,8 к , 99 г,

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
    Хм, за скоростите да са къси, не са... Кофтито само е, че е парт тайм. Супер селекта си е благинка
    Пета скорост ти е с отношение 0.761. За сравнение при V6 3500 е 0.819, а при V6 3000 и 2500 TDI e 0.829.
    маи всички редуктори са за смена ми това да карам със 100 километра на пета ми трябват 5000 оборота поне така разбрах и със тия къси дифове баси и със тоя афтоматичен диф за капак, иначе от първа до трета , не спират да въртът гумите

поне усилени ли са тези дифове като е 2,8к
    sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Според мен, само 2.8 дизел и 3.5 бензин са с усилени дифове, тоест имаш такива.
      Y260

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
        ,,, да разбирам ли че са му къси скоростите при думата бръз диф,,
        Обратното е. Скоростите са "къси" при "бавните" дифове.
        При тебе са "дълги".
        А дифовете са си като за 2,8. Сравнени с дифовете на 2,5 са "усилени", ако може така да се каже!

Коментар

маи всички редуктори са за смена ми това да карам със 100 километра на пета ми трябват 5000 оборота поне така разбрах и със тия къси дифове баси и със тоя афтоматичен диф за капак, иначе от първа до трета , не спират да въртът гумите

поне усилени ли са тези дифове като е 2,8к
          Обратното е - твоите дифове са бързи - колкото е по-малко числото - толкова са по-бързи. Демек имаш точно магистрална бегачка, а зор ще виждаш у големата кал. На 5000 оборота ша летиш със 170 сигурно.
          Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

скоростната кутия и дифовете стават ли от тези със десен волан, и дали стават от дългата база
            Последно редактирано от Юли; 12-10-11, 08:27.
            sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

скоростната кутия и дифовете стават ли от тези със десен волан, и дали стават от дългата база
              На теория - стават, ама само от 2.8 и 3.5. Уж техните са еднакви (по-здрави), а на 2.5 и 3.0 са други (по-кекави), ама както се оказва напоследък май м/у 2.5 и 3.0 има известни разлики в кутиите, та не е ясно дали и при големите няма да изскочи нещо. Къса-дълга база, ляв-десен волан няма значение, освен май за автоматиците.

Коментар

Комплект мостове (демек дифове) да.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:аааааааааааа.jpg
Прегледи:2
Размер:181.9 КБ
ID:5311080Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ддддддддддд.jpg
Прегледи:1
Размер:119.7 КБ
ID:5311078Натиснете снимката за да я уголемите

Име:фффффффф.jpg
Размер:94.8 КБ
ID:5311074Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ааааааааааа.jpg
Размер:128.7 КБ
ID:5311079Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ааааааааааааа.jpg
Размер:157.0 КБ
ID:5311077Натиснете снимката за да я уголемите

Име:аааааааааа.jpg
Размер:58.0 КБ
ID:5311076Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ссссссссссс.jpg
Размер:54.3 КБ
ID:5311075 дифа табелката

Коментар

каде стои компресора , дето включва блокажа на дифа , и само кневатични ли са

Коментар

Не мисля, че имаш блокаж. По каталог не излиза.Освен това и копчето за включване трябва да е пред лоста за скорости, а не виждам такова. А иначе компресора е някъде под задната седалка.
                      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
                        Не мисля, че имаш блокаж. По каталог не излиза.Освен това и копчето за включване трябва да е пред лоста за скорости, а не виждам такова. А иначе компресора е някъде под задната седалка.
                        знам че нямам , питам за да знам като свалям от друг , да знам каде стои , търся вече дифове със блокажи и селектирана скоросна кутиа

Коментар

знам че нямам , питам за да знам като свалям от друг , да знам каде стои , търся вече дифове със блокажи и селектирана скоросна кутиа
                          Юли, искаш да кажеш раздатъчна кутия Super Select ли?
                          Не мисля, че само раздатката е достатъчна. Трябва ти и управлението на предния диф. Той се зацепва от вакуумна муфа, която се управлява от цяла пневматична система. Освен това ти си с автом. хъбове отпред а при супер селекта няма. Не знам ще може ли да работи коректно така..., но всъщност защо не? Дори може и по-добре да е. Ама не съм много сигурен де...
                          Освен това оригинален блокаж можеш да намериш само за задния диф. Предните фабрично нямат. Или поне аз не съм виждал.
                          Ако питаш мене намери си един заден диф като твоя, само че с блокаж и това е! Другото може да се окаже голяма сложнотия. Но по-добре да каже някой, който го е правил! Аз не съм.
                          От друга страна пък невъзможни неща няма, така че...
                          Успех! Ако мога да помогна с нещо съм насреща.

Коментар

Аз въобще не съм виждал джипка, която да има възможност за Full time (4х4 с отворен междинен диф) и да е с хъбове. Всички такива (които имат варианта и за full time и за 4х2) са с някакъв вид вакуумен включвател. А всъщност даже не се сещам за много такива раздатки - само Super Select на Паджерото и 242 на Jeep.
                            Фабричен блокаж на преден диф няма - варианта е само АРБ, но за цивилна кола не е много бюджетно решение - виж, ако ще се прави за траяли по-става, ам не оставам с впечатление, че имаш такива амбиции.

Коментар

искам да сменя дифа понеже блокажа е афтоматичен и скоростната кутия понеже е обикновена

иначе иска да

1 гуми около 76-78 сантиметра високи да не са регенерат , джанти 16 цола ,

2 сваляма прагове и наи различни пласмосови брони

3 лебетка ,шнорхел,фарове

4 и наи различно щурутики , и така и да изглежда красиво

П,П, джипката ще я исползам за всичко , гората , магистралите , градско, свадби и погребения ще търся компромисния вариант , извинявам се ако някаде не съм питал правилно

Коментар

искам да сменя дифа понеже блокажа е афтоматичен и скоростната кутия понеже е обикновена

иначе иска да

1 гуми около 76-78 сантиметра високи да не са регенерат , джанти 16 цола ,

2 сваляма прагове и наи различни пласмосови брони

3 лебетка ,шнорхел,фарове

4 и наи различно щурутики , и така и да изглежда красиво

П,П, джипката ще я исползам за всичко , гората , магистралите , градско, свадби и погребения ще търся компромисния вариант , извинявам се ако някаде не съм питал правилно
                                За шнорхела мога да споделя опит, ако ти е харесал моя . Можеш да го видиш и тука .
                                Иначе в тази тема има "оригинални" китайски.
                                Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X