От: Въпрос за боди лифт на PAJERO 2.

Варианти за "сиромашки лифт" на късо Паджеро има много - подложки, пружини от дълга база, а според братушките и патролски пружини. Чувал съм нещо и за пружини от Г-класа. При всички случаи се налага и натягане на торсионите, за да се изравни повдигането и отпред. Това води понякога и до необходимост от корекция на други неща по предницата, за да се оправи геометрията - подрязване на горните ограничителни тампони, подложки на горните носачи и т.н. Ако не си съвсем наясно какво правиш, по-добре да го направи някой, който е - все пак това е автомобил, участва в движението и някоя грешка може да застраши не само твоя живот. 
Но първо трябва да си отговориш на защо ще повдигаш и защо евтино. Ако искаш да слагаш големи гуми, те са: 1. Скъпи 2.Трудни за баланс 3.Ускоряват износването на доста елементи от окачването и ходовата част и 4. В повечето случаи вдигат разхода. Всичко това не се връзва с идеята за "евтино повдигане".
Ако пък няма да слагаш по-големи гуми, повдигането е безсмислено - само ще влоши поведението на Паджерото в завой и на страничен наклон.
При мен пружините от дълга база бяха аварийно решение след покупката на Паджерото, понеже неговите бяха тотално умрели и на всяка неравност отзад удряше в тампоните. Скоро и на тях ще им дойде времето да ги сменя с нещо по-истинско.

Първоначално публикуван от makito

Преглед на мнение

Но първо трябва да си отговориш на защо ще повдигаш и защо евтино. Ако искаш да слагаш големи гуми, те са: 1. Скъпи 2.Трудни за баланс 3.Ускоряват износването на доста елементи от окачването и ходовата част и 4. В повечето случаи вдигат разхода. Всичко това не се връзва с идеята за "евтино повдигане".
Ако пък няма да слагаш по-големи гуми, повдигането е безсмислено - само ще влоши поведението на Паджерото в завой и на страничен наклон.
При мен пружините от дълга база бяха аварийно решение след покупката на Паджерото, понеже неговите бяха тотално умрели и на всяка неравност отзад удряше в тампоните. Скоро и на тях ще им дойде времето да ги сменя с нещо по-истинско.

Коментар