Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за боди лифт на PAJERO 2.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за боди лифт на PAJERO 2.

Вече съм я свършил тази работа. Почти всички теми изчетох, а ползвам и жокер - "обади се на приятел" - много добър и готин консултант - Станко. Засега съм поръчал нови втулки за предните горни носачи, а по натам поетапно ще сменя и другите, но когато си заминат. Както казва един много добър мой приятел - ако спи, не го буди!

Коментар

Мишо,
      Димо ти е написал че на късото 33-ките влизат и без лифт ако е по-разумно карането. Провери джантите ти с какъв офсет са, да не се окаже, че опира при пълен завой. Със сигурност при офсет -10 мм (или -15 мм май беше) 33х12.5 не опират при пълен завой.
      Георги Гатев

Коментар

Да, вярно. Аз в момента съм с оригиналните джанти, които са +10 (оказа се, че не са +15, както твърдят повечето източници) и фланци 38мм - т.е. общо -28 и нямам проблеми със завиването. Има обаче едно "но" - на всички гуми хх/12.5/уу пише, че препоръчителната широчина на джантата е 10", а Паджерските са 7". В следствие на това аз карам с доста ниско налягане - 1,6 бара, защото при по-високо гумата почва да прави "балон" и да се износва само в средата. За Super Swamper-a това не е проблем, понеже е с много твърди бордове, но не знам как би се държала друга гума в такава ситуация. В общи линии, най-добре е да се търсят едни 10"-ови джанти с ЕТ-25 (-44 май ще прави проблем с опиране във външната страна на веждата при пълен завой) и работата заспива. Само дето трудно се намират и струват скъпо - не говоря за имитациите на "Менгелс" които се кривят при всеки втори удар.
        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
          Да, вярно. Аз в момента съм с оригиналните джанти, които са +10 (оказа се, че не са +15, както твърдят повечето източници) и фланци 38мм - т.е. общо -28 и нямам проблеми със завиването. Има обаче едно "но" - на всички гуми хх/12.5/уу пише, че препоръчителната широчина на джантата е 10", а Паджерските са 7". В следствие на това аз карам с доста ниско налягане - 1,6 бара, защото при по-високо гумата почва да прави "балон" и да се износва само в средата. За Super Swamper-a това не е проблем, понеже е с много твърди бордове, но не знам как би се държала друга гума в такава ситуация. В общи линии, най-добре е да се търсят едни 10"-ови джанти с ЕТ-25 (-44 май ще прави проблем с опиране във външната страна на веждата при пълен завой) и работата заспива. Само дето трудно се намират и струват скъпо - не говоря за имитациите на "Менгелс" които се кривят при всеки втори удар.
          Би ли споделил някакви отзиви за фланците? Преди на патрола карах с фланци, но ме разубедиха да слагам на паджерото, понеже "товарели" и "скапвали" ходовата част.Дали това наистина е така, или са митове? И как усещаш пътното поведение на джипката, понеже на патрола след като сложих фланците, воланът стана много "нервен"?
          08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
            Би ли споделил някакви отзиви за фланците? Преди на патрола карах с фланци, но ме разубедиха да слагам на паджерото, понеже "товарели" и "скапвали" ходовата част.Дали това наистина е така, или са митове? И как усещаш пътното поведение на джипката, понеже на патрола след като сложих фланците, воланът стана много "нервен"?
            Аз намирам повече плюсове, особено като стабилност в завой и на странични наклони. Ама то това си е ясно. Нервност във волана има, но съм склонен да я отдам повече на не добре обрания луфт в кормилната кутия. За "товаренето" и "скапването" - единственото което даде фира, скоро след слагането на фланците, бяха втулките на горните носачи. Откато съм съм с полиуретан няма никакви проблеми. А и няма логика да има - дали ще сложиш фланци или по-изнесени джанти, резултатът, като повишение на усилието върху носещите елементи, е еднакъв.

Коментар

Карам с фланци от ~ 6 месеца.
              Първото усещане беше същото - нервен волан.
              Второ усещане - нищо.
              Трето усещане - НИЩО!!!

Освен подобрената визия, определено по-добра стабилност.

За тия километри, дето са минати - те са никакви, де, няма и 4 к, не се е строшило нищо..
              дай Боже, всекиму..

стандартни паджерови джанти, стандартни 38 мм фланци,

това е

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                Карам с фланци от ~ 6 месеца.
                Първото усещане беше същото - нервен волан.
                Второ усещане - нищо.
                Трето усещане - НИЩО!!!

Освен подобрената визия, определено по-добра стабилност.

За тия километри, дето са минати - те са никакви, де, няма и 4 к, не се е строшило нищо..
                дай Боже, всекиму..

стандартни паджерови джанти, стандартни 38 мм фланци,

това е
                Основната причина да се замислям за фланци, е че като натисна повечко педала на газта, с тази палатка на покрива, която си е към 80 кила (разбира се порядъчно "заредена"), на завой усещам леко притеснение.
                По въпроса за фланците, един колега ми черта едни схеми на трапец и подробно ми обяснява защо не трябва да слагам фланци. Аз, разбира се не запомних нищо освен, че нещо се товареше излишно. Все едно де. Патрула го използвах основно в гората и за там не съм гледал изобщо как е баланса. Паджерото го използвам основно на асфалт и то с по- височка скорост. Мога ли да очаквам някакви ядове с баланса на джантите или всичко си е ок?

Коментар

... Паджерото го използвам основно на асфалт и то с по- височка скорост. Мога ли да очаквам някакви ядове с баланса на джантите или всичко си е ок?
                  Не разбирам защо се притесняваш от проблеми точно с баланса. Ако гумите са ти балансирани добре, няма никакво значение какви фланци слагаш (стига и те да са добре изработени и монтирани). Има Вранглери с по 10см фланци. Да, шарнирите се товарят повече, но аз не виждам проблем в това, особено при наште мотори (2,5тд и 3.0V6) които са по леки (доста) от големите (а в шарнирите разлика няма).

П.П. Да не говорим, че повечето пистови състезателни автомобили също използват фланци (всъщност идеята идва точно от там), там скоростите са над 250км/ч. Ако фланците, дори потенциално, можеха да предизвикат проблеми с баланса, дали някой би рискувал?
                  Последно редактирано от stargazer; 03-07-10, 09:13. Причина: доп.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                    Не разбирам защо се притесняваш от проблеми точно с баланса. Ако гумите са ти балансирани добре, няма никакво значение какви фланци слагаш (стига и те да са добре изработени и монтирани). Има Вранглери с по 10см фланци. Да, шарнирите се товарят повече, но аз не виждам проблем в това, особено при наште мотори (2,5тд и 3.0V6) които са по леки (доста) от големите (а в шарнирите разлика няма).

П.П. Да не говорим, че повечето пистови състезателни автомобили също използват фланци (всъщност идеята идва точно от там), там скоростите са над 250км/ч. Ако фланците, дори потенциално, можеха да предизвикат проблеми с баланса, дали някой би рискувал?
                    Да, принципно и това е вярно. При стандартните метални джанти, 31-ци гуми и фланци, някъде ще опира ли гумата? Я пусни някоя снимка да видя как стои гумата с фланец.

Коментар

Я пусни някоя снимка да видя как стои гумата с фланец.
                      Малко по-късно, че сега трябва да се метна на храстореза, преди да е заваляло

Коментар

Ето ги обещаните снимки.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0430.jpg
Прегледи:1
Размер:63.5 КБ
ID:5191626 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0429.JPG
Размер:98.5 КБ
ID:5191625 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0431.jpg
Размер:65.9 КБ
ID:5191624 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0432.JPG
Размер:101.1 КБ
ID:5191623 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0427.JPG
Размер:92.8 КБ
ID:5191622 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0426.JPG
Размер:82.6 КБ
ID:5191620 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0428.jpg
Размер:56.6 КБ
ID:5191621

31-ци не би трябвало да опират при никакви обстоятелства. Някъде по-горе го бях писал - това на снимките е с 33-ки, фланци и около +40мм лифт от окачване.

Коментар

Благодаря за снимките и поясненията, колега.
                          А при окачването какво си подменял- амове, торсиони и пружини или и друго? И ако не е тайна приблизителни цени на подобно упражнение- много ми допада как се е вдигнал пахероса, а за моите цели подобна височина е предостатъчна.

Коментар

Благодаря за снимките и поясненията, колега.
                            А при окачването какво си подменял- амове, торсиони и пружини или и друго? И ако не е тайна приблизителни цени на подобно упражнение- много ми допада как се е вдигнал пахероса, а за моите цели подобна височина е предостатъчна.
                            Всъщност, окачването не е съвсем завършено. Засега пружините за сменени с такива от дълга база (което за съжаление при теб не е приложимо). Ефекта от това беше повдигането с около 40мм – съответно и торсионите са натегнати горе-долу с толкова. Абсолютно всички възможни втулки и тампони са сменени с полиуретанови, което даде отражение като значително подобрение в пътното поведение и, разбира се, в дълготрайността на въпросните елементи (на практика липсва каквото и да било износване). Амортисьорите са сменени с RAW4x4 Nitro (за съжаление Big Bore моделите RFX и NitroMax не се предлагат за Паджеро – просто няма място за по-големия (10см) диаметър на тялото) - също значително подобрение в стабилността и огромна разлика в абсорбирането на дребните неравности (например разбитите софийски павета). По принцип смятам да сменя и пружините и торсионите с Heavy Duty на RAW4x4, но това ще стане, когато стигна до монтажа на лебедката – засега не е необходимо. По отношение на цените тук ще кажа само, че са поносими. Скоро ще имам още две буквички под ник-а и тогава ще има специална тема, в съответния раздел, за да не влизаме в разрез с правилата на форума .

Коментар

Аха, ок. Ще чакам.

Коментар

Stargarez много ми харесаха гумите аз имам П2 3.0 и мислч също да слагам пружини от дълга база ще трябва ли да сменям и нещо др или няма да има ядове , щото мислч само с пужините да си остана

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X