Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за скоростомера и разхода на 2.8 дълга

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за скоростомера и разхода на 2.8 дълга

а по моя преценка,и измервания -всякак и по табели ,и по памет и с ГПС-скоростомера е в мили,километража в километри-моя е с оранжевия километраж
    куче или вълк?
    в клетка ,или свободен?
    въпрос на личен избор.
    Вихрен Илиев
    0888249888
    blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
    Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

И все пак не разбрах за лепенката и преобразувателя.Къде се намира?Ако може и някоя снимка.
      Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

колеги благодаря за съветите,
        разглобих таблото и отзад имаше такъв преобразувател представлява малка 4ерна кутийка с четири кабела двата ги съкратих и оставих само за захранването зглобих го и започна да си показва в километри засичах го и с гпс , лъже горе долу с 2,3,4, километра при движение но е по-добре от преди , а гумите по лепенката на вратата са ми 265/70/15.

Коментар

Моето Pajero беше със същия километраж. Сваляш километража и от вътрешната страна има една джаджа голяма някъде 1.5x1.5см. На моя си личеше, че е слагана допълнително. Запоена е към 2-3 кабела, просто я махаш и свързаш кабелите както са били. Това е всичко! На тая кутийка си пишеше, че обръща километрите в мили. Не си спомням със сигурност, но мисля че само скоростта е обърната в мили, а пробега си стои в километри.
          Иначе за пробега, моето ми се струва супер икономично като слушам другите. 2.8TD на 128 000 реални км., ръчни скорости с гуми 265/70/15 - гори ми извън градско 8.0-8.5 при скорост 80-90км/h , градско гори 10-11 (живея в малък град и доста често си го пускам и по инерция). Като взема да го напъвам и да дърпам леките коли по кръстовищата гори 15-16

Коментар

какви бяха цветовете на кабелите които одряза от тази котиика

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0508.jpg
Прегледи:1
Размер:81.0 КБ
ID:5217381Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0510.jpg
Размер:75.3 КБ
ID:5217380Eто го моя по организъм.Такава кутийка не видях.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0502.jpg
Размер:72.3 КБ
ID:5217379

Коментар

колега на мен ми беше вързано точно на кабелите за буксите които влизат в километражът едно малко горе долу 2,3 см на 2,3 черно

Коментар

разхода като тръгнах от Англия беше 10л /100 км ,в Белгия вече 12/100 сега се прибирам с каравана от Холандия и снощи заредих на Кобленц ....... 16л /100 км.
                  Говоря за разход само извънградско със скорост 100-120км/ч 2.8ТД дълга база ,автоматик. Всичко си го мери мили и скоростомер и дневен километраж. Продължавам да пътувам ,че България далеко . . ..
                  EX Toyota Land Cruiser 120
                  Деньги - зло! И тем большее, чем их меньше

Коментар

Re: Въпрос за скоростомера и разхода на 2.8 дълга

Да!Темата беше за разход на гориво.Това лято в България (Варна-Предела-София-Враца-Варна) навъртях около 1600 километра от които около 300 по планински пътища.С климатик разхода беше между 8,5-9 литра на 100 км.

Коментар

колеги и аз чувам много отзиви на кои колко му гори и немога да си обясня на какво се далжат тези разлики от педала ли е незнам на мен градско с летни гуми и със кални гуми засичано около 5,6 пати около 15,16 на сто, а извън градско около 10 до 12

Коментар

Днес отново разглобих таблото.Не можах да намеря кутийката.По кабелите не видях да има добавяно нещо което да не е излязло от завода.Най-вероятно е поставена на друго място или изобщо я няма.

Коментар

колега аз доколкото четох само на някои го има това нещо на някои си е направено да отчита в мили,на други в километри а на някои както си е по-принцип в километри е сложена тази джажавка да променя сигнала от километри в мили. И аз се рових по форума и видях на някой друг колега беше така и като го разглобих и аз имах махнах го и се оправи в километри.Несам много компетентен в областа на мен на километража ми пишеше км/ч и беше залепено нещо на км. на теб може да си ти е в мили. дано да съм помогнал с нещо.

Коментар

Аз мога да кажа същото, което казва mecho_3 от моя опит с английските джипове. От около година и половина карам Pajero II – десен волан,и на таблото показанията на скоростомера са в мили и в километри, а одомера си мери в километри... Тази година бях на гости при приятели в Англия и на връщане се прибрах с Isuzu BigHorn 3.1, на което всичко му е в мили. Тук в България след като разглобих таблото не съл търсил подобна джажа свързана към кабелите, която да променя показанията от километри в мили,но на самото табло има добавена лепенка за мили в час, под нея си беше оригиналната километри в час... километража има само едни показания и скалата е до 240, което само по себе си означава че оригинално е бил в километри...
                            Относно разхода на пажерото (автоматик, 2,8 двигател) и сме 3-ма шофьори и голямо значение оказва и начина на каране ( до 4 - 5 литра на 100 км). С моето каране харчи смесено градско – извънградско около 11 литра, на дълъг път сваля и на 9 литра... Гумите са Lassa 265/70/15
                            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Вчера имах повече време и потърсих въпросното устройство, което преобразува показанията на скоростомера и одомера. Устройството не е по голямо от нокът и представлява една малка платка с един програмируем чип, 5-6 SMD- та и четири кабелчета излизащи от платката. При мене специално нямаше кутийка – малко изолирбанд и самото устройство беше опаковано в термошлаух.
                              [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

И все пак къде е?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X