Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за скоростомера и разхода на 2.8 дълга

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за скоростомера и разхода на 2.8 дълга

здравейте колеги,
    от половин година карам паджеро 2.8 дълга база десен волан 94г. в началото имах малко проблемчета оправих ги, струваше ми се че мн гори но вие ми казахте че 15 градско е гобре с гуми малатеста кобра 235/75/15 но след това го засичах извънградско с нормално каране смолян пловдив и обратно ми даде 11 разход.
    Обаче изникна следния проблем километражът ми е до 180 със жълти цифри отдолу е пишело km/h обаче върху К е залепено някакво квадратче да го скрива и други познати наскоро ми казаха че не отчита в мили а в километри а аз разхода сам го смятал от мили в километри обаче ако отчита в км разхода ще е бая нагоре. например миналия ден ходих на разходка в гората само на заден мост без ровене и по километраж сам изминал 30 и ми изгоря кам 20 литра оба4е незнам 30 мили или 48 км.и като взех да се вглеждам ми стана ясно че отчита много за мили малко за километри
    проблеми нямам никакви двигателя работи добре за паленето не пали като кибрит в началото няква секунда тресе ама след тва сичко е наред филтри масла всичко е сменено . и с тоя разход незнам какво да го правя направо ми минава мерака да го карам.
    та някои може ли да ми каже в какво отчита с тези гуми колко лаже
    БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО ПРЕДВАРИТЕЛНО

От: Въпрос за скоростомера и разхода на 2.8 дълга

Офф-топик,но според мен единсвения начин да караш паджеро що годе икономично е 3.0V6 24v с газов инжекцион.
    А по темата, 15 градско си е савсем нормално, а горския разход винаги клони към безкрайност, може и 5км да минеш с 20литра.
    "Рано или късно всеки си купува Паджеро с десен волан.." :D:D

Коментар

Паджерото ти е със стандартният размер гуми, който препоръчва производителя. С тях показанията на километража и скоростомера са точни.
      Предвид факта, че скоростомерът ти е разграфен до 180, то мерната единица определено е км/час. Иначе, ако мерната единица беше в мили, Паджерото трябваше да вдига 300 (180 мили х 1,6 = 288 км/ч).

Разхода, който си посочил - 11 извънградско и 15 градско е съвсем нормален за този двигател и дългата база.

Ако имаш ГПС, можеш да засечеш точно, дали има разлика в показанието при теб.

А засичането на разхода е най-добре да правиш за по-дълги зазстояния, като пълниш резервоара до гърловината. Когато засичаш на кратки разстояния и с малко количество изгорено гориво, грешката от например един литър нафта, може да се окаже много голяма.

Моето Паджеро е същото като твоето, с кални гуми 31", за последните 8000 км каране 70% черно, 20% градско и 10% извънградско, дава среден разход 14.10/100 км.
      www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
      0898777327

Коментар

Мисля, че за това Паджеро оригиналният размер гуми е 265/70/15, но разликата не е чак толкова голяма - грешката ще е около 2.5%

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнение
          Ако имаш ГПС, можеш да засечеш точно, дали има разлика в показанието при теб.
          Ако нямаш, при някое идване към Пловдив просто се обади - въпрос на минути е изясняването

Успех!

Коментар

добре оба4е аз не разбрах зна4и тея показания са в километри обаче дефакто ми показва в мили. обаче нали ви казах за мили идват много а за километри малко примерно от то4ка до то4ка градско кадето го знам растоянието. а за дюзите някои може ли да ми помогне с не6то за чистеме слагах добавки 3 пати обаче няма полза аз незнам може ли да зали дет са вика кат кибрит или е нормално при студен двигател малко да тресе. колега ако ми дадеш някакъв телефон за връзка като идвам да се чуем. Благодаря за обарнатото внимание

Коментар

Пише го на сто места
              о889 3оо 455
              Венелин съм

обади се, ще измислим отговор на тия дертове

и не се притеснявай, споко...

Коментар

Да си призная с този километраж не сам на ясно. Но мисля, че показанието за разстояние е в километри. Така погледнато разход от порядъка на 15 на 100 градско (верно малко множко, ама малко (при мене е стигало до 1 и 11 на 100 извънградско ми се струва нормално. Така, че споко. А най точно наистина е с GPS.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  Мисля, че за това Паджеро оригиналният размер гуми е 265/70/15, но разликата не е чак толкова голяма - грешката ще е около 2.5%
                  Поне за моето Паджеро, което е 2.8, 95 г., дълга база, т.е. същото, точно това е щатният размер на гумите .

www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
                  0898777327

Коментар

Може. Зависи от ширината на джантите, ще рече от комплектацията на конкретната машина. Има го и в двата варианта.

Коментар

Моето беше с лепенка върху км/ч с мл/ч но и отзад на километража има6е схемичка която да преобразува сигнала от датчика скоростната кутия .Махнах преобразувтела и лепенката и сега си мери в километри

Коментар

От около три дни и аз съм в кюпа както се казва ( Padjero Shogun2,8 TDI дълга база) . Та ако може малко повече информация за лепенката и преобразуването от мили в километри
                        Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

извинявай колега можеш ли по-подробно да ми обясниш за този датчик какво представлява и каде по-точно се намира ако имам такъв да го махна и аз. мерси

Коментар

Ако не се лъжа Японските паджера са настроени за работа на одометъра на км. При последващ внос в Англия схемата се преработва за работа в мили. Английските паджера (Шогун) са си фабрично направени за работа в мили. Малко е объркващо и причинява някои главоболия. С един ГПС всичко си показва.

Коментар

По мое наблюдение цифрите за скоростта са оранжеви (мери мери в мили ) и на бряча също са оранжеви.Би следвало и брояча да е в мили.
                              Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X