Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автоматична скоростна кутия палене на дърпане.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Автоматична скоростна кутия палене на дърпане.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    В къща на обесения, за въже, ...
    На двете коли кутиите са ръчни, едната я ремонтирах миналия месец, другата ще я сменям утре. Добре, че не са автоматици.

А ако някой прави всичко по инструкцията, в този Форум често ще се чувства странно.
    хииии
    за въжето, де...

и на Бенца, и на паджерото ми кутиите са автоматични - по изрична препоръка и настояване на ...
    да речем, на моя човек...

от удобствата им няма да се оплаквам, от несгодите - че трябва да сменям консумативи на 30 000 км, ( това е изрично условие, за да не си плащам ремонти после )..
    масла и филтри не са толкова скъпи, за колкото се продават

удоволствието да не се чекнеш в задръстванията е друга тема

оценката - ръчка или автомат - по принцип е тоже трета тема..
    в зависимост къде и какво правиш..

та - с думи прости - ЯСен е написал - четете си книжките, и спазвайте написаното..
    може и по другия начин, ама е по-скъпо, и не винаги става.

Успех!

Коментар

а аз кат спортист може ли да попитам нещо сериозно,без да ме ебавате-предупредих че за пръв път карам автомат..
      че не тряба да се пали с дърпане автомата ми е ясно от преди да го имам,въпросът ми е при авария,и нужда от преместване на колата от т.А до т.В( сервиза) как става дърпането,или трябва да викам платформа?
      куче или вълк?
      в клетка ,или свободен?
      въпрос на личен избор.
      Вихрен Илиев
      0888249888
      blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
      Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

раздатката на неутрал, и смело напред - така кутията не е куплирана
        раздатката, не селектора на скоростите

Коментар

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
          а аз кат спортист може ли да попитам нещо сериозно,без да ме ебавате-предупредих че за пръв път карам автомат..
          че не тряба да се пали с дърпане автомата ми е ясно от преди да го имам,въпросът ми е при авария,и нужда от преместване на колата от т.А до т.В( сервиза) как става дърпането,или трябва да викам платформа?
          Обикновенно това също е написано в ръководството за експлоатация.
          При някои кутий,се дава някакво разстояние (между точките А и B), до което е допустимо да се дърпа като кутията е на позиция N,и то с определено ограничение на скоростта.Но това е при полжение,че проблемът не е в самата кутия.И обикновенно става въпрос за малки разстояния.
          Ако нямаш раздатка,от където да изключиш кутията,се сваля кардана,а при предно предаване се откачат полуоски,но е по-трудно.А в някои случаи(например при Quattro на Audi),може да се окаже по-приемливо да си платиш за репатрак....
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

мерси колеги и тъй като това е подфорума на мицубиши,мен ме интересува ,,познай?мицубиши!
            благодаря Вени,дано не се налага да ползвам съвета ти
            куче или вълк?
            в клетка ,или свободен?
            въпрос на личен избор.
            Вихрен Илиев
            0888249888
            blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
            Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

От: Автоматична скоростна кутия палене на дърпане.

Скоростна кутия 722 на Мерцедес - от 115 до 124 със сигурност позволява палене по наклон или с теглене - аз съм го правил преди 15-на години. При около 50 км в час - вдига се за 15 - 20 сек налягане на маслото като се мине от N на Drive. Подава се газ до дупка за да се задейства кикдауна и става.
              За съжаление при рейнджа няма да стане.
              За професорите - след паленията бяха навъртени около 300 000 км без проблеми с кутията. МБ 123 / 280 Е е най-дуракоустойчивата кола на този свят. Ако някой не вярва, че пали можем да се обзаложим - имам един в гаража... А и в самата инструкция на колата е описано как се пали
              http://pdfservicemanual.com/automoti...-owners-manual

Последно редактирано от kalibbg; 20-02-12, 00:09.
              TLC 200 V8
              TLC LJ79
              Toyota Prius2

Коментар

В далечната 1992 г. имах Pontiac Firebyrd 6000 5.7 осмак с тристепенна автоматична кутия. В един момент стартера отказа и докато намеря начин да го оправя палех на дърпане. Почти месец ежедневно. Все още го знам къде е тоя автомобил и до сега проблем със скорости не е имал. В сегашно време от чисто любопитство съм пробвал да поставя Вранглера на неутрална при 100-120 км/час, да го загася от ключа и след това да го поставя на контакт и скоростите на директна. Пали си в движение без никакъв проблем. Правил съм го и по принуда, когато ми се налагаше да ресетна в движение ESP-то което се осветкваше поради лош контакт на заден ляв датчик. Много пъти миналото лято докато смених целия датчик и буксата на инсталацията. Също така на бавни и при положение 1 и 2 на лоста на скоростите двигателя задържа джипа по стръмни наклони без никакъв проблем. Все едно съм с ръчни скорости. На бързи не става. При Акурата обаче не можах да пробвам. Въобще не можеш да върнеш контактния ключ ако не е на паркинг и не можеш да преместиш лоста от паркинг ако двигателя не работи. Е ... има една аварийна капачка под която има освобождаващ палец ама не ми се ровеше.
                Последно редактирано от elbgt; 20-02-12, 00:41.
                My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Потвърждавам горните мнения от малък опит.
                  Свършва ми газта на Гранда, прибирам се на бензин.
                  Сутринта ставам, паля на бензин и тръгвам, По някое време, джипа пуска парното, значи компа е преценил, че е загрял.
                  Механично превключвам на газ по навик. Джипа гасне в движение.
                  Плескам се по кубето и щракам копчето обратно на бензин. Джипа пали веднага.
                  Няколко пъти съм си го играл тоя тъп номер, ама като си пия кафето, чак в работата, така ще е .
                  Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X