Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не се чува турбото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Не се чува турбото

Първоначално публикуван от rpkn Преглед на мнение
    според мен трябва да се "долавя" някакъв минимален звук от свистене
    При мен не се долавя никак. Дори като купих джипката си (първата ми с турбо между другото) се чудих дали работи. Отворих, чистих интеркулер, проверих всичко по книга. Накрая пробвах номера с махнатия маркуч, и всичко се изясни.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      При мен не се долавя никак. Дори като купих джипката си (първата ми с турбо между другото) се чудих дали работи. Отворих, чистих интеркулер, проверих всичко по книга. Накрая пробвах номера с махнатия маркуч, и всичко се изясни.

е никак ли не се чува ... Та то си има физически процеси на завъртане, въздух, свистене. Много от нещата се "обират" от генерациите, както каза колегата по горе, но ако се доближиш или до ауспусите, или в двигателния отсек, би трябвало да се долови ... Ако и ухото ти е свикнало с двигателния шум ... И при мен ако си на метър от автомобила - да, редовна работа на дизелов двигател, но като се залепиш до крайните изводи на генерацията усещаш звука. Пък и колегата за да отвори темата по този начин, значи е свикнал да различава звука. Значи го е имало, макар и слаб. Поне така мисля. Сега изведнъж е констатирал, че не долавя този звук - от там предполагам че има задръстване или нещо друго не му работи ...
      [I][SIZE=1]...системен администратор-винаги има начин...:)[/SIZE][/I]

Коментар

Първоначално публикуван от rpkn Преглед на мнение
        е никак ли не се чува ... Та то си има физически процеси на завъртане, въздух, свистене. Много от нещата се "обират" от генерациите, както каза колегата по горе, но ако се доближиш или до ауспусите, или в двигателния отсек, би трябвало да се долови ... Ако и ухото ти е свикнало с двигателния шум ... И при мен ако си на метър от автомобила - да, редовна работа на дизелов двигател, но като се залепиш до крайните изводи на генерацията усещаш звука. Пък и колегата за да отвори темата по този начин, значи е свикнал да различава звука. Значи го е имало, макар и слаб. Поне така мисля. Сега изведнъж е констатирал, че не долавя този звук - от там предполагам че има задръстване или нещо друго не му работи ...
        При отворен капак и форсиране на място не се усеща. Не съм си пъхал ухото съвсем до тръбата - там може и да се чува. От ауспуха също не се чува. Като махна маркуча обаче си се чува, и духа. Като карам на висока скорост, настъпил педала, ако покрай пътя има в какво да се отрази звука, се чува, но толкова леко, че спокойно можеш да го сбъркаш със свистенето на въздуха.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Турбото вобще не се чува ако е изправно трябва да надува маркучите на интерколера като подадеш газ ,а маслото е повече от капака на клапаните (от отдушника на двигателя) понеже е свързан с всмукателния маркуч на турбото, като го изведеш от долу няма да има масло в маркучите на колера
          Техниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от druje Преглед на мнение
            ...като го изведеш от долу няма да има масло в маркучите на колера
            И каква е далаверата от това? След неколкократно отваряне на мойто от подписа там, да, масло има, но нищо повече. Всичко си е чисто, няма нагари и гадости, включително и във входящия колектор. Просто е мокро и мазно, но чисто.

Просто трябва да се кара с хубаво масло. А с изкарания маркуч някъде, всичко около него ще е пълна гнус.

Коментар

Мойто съм го извел и сега няма цапане е нагар няма, но може да затлачи колера в бъдеще, около маркуча гадости няма но като спреш оставя петна на пътя.

Коментар

Най-обичам като видя специалисти, събрали се около отворен капак, пушат, душат и дават акъли

Само мерене на налягането и оценка на разхода на масло са показател.
                А меренето става с уред, а не с "пипане на маркуча"

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  Най-обичам като видя специалисти, събрали се около отворен капак, пушат, душат и дават акъли

Само мерене на налягането и оценка на разхода на масло са показател.
                  А меренето става с уред, а не с "пипане на маркуча"
                  мойто ги надува видимо не с пипане

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X