От: До: Модели на марката (Mitsubishi)
Значи скоро си закупих Паджеро 1984г 2.5 дизел, беше си за моргата. Сега го ремонтирам и възтановявам; въпроса ми е: с какъв размер се оригиналните гуми, защото резервна, задни и предни са с раличен размер, всички са R15, но дотам? Имам и още въпроси но за сега този.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Модели на марката (Mitsubishi)
Свий
X
-
То по тройката няма много неща, които да могат да се направят, в рамките на разумните финанси.Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение2.Търсих доста из форума, но не намерих тема за офф-тунинговане на Паджеро ІІІ. Има ли такова животно?
- максимално допустим лифт от окачване, без да трябва да се прекрояват железата - 35мм
- местене на интеркулера, за да не го оставиш на някой по-голям камък
- защити на карантиите отдолу
- прекрояване (или смяна) на броните
Остави коментар:
-
Задавам въпроса, защото съм виждал да представят МП ІІ 99г., предимно в обявите за продажби, което не е с раздувки на калниците. Нямам в предвид англичанчета. Единствено по VIN ли може да се определи годината на производство, има ли други белези, като например надписи по колани, стъкла и т.н.?
П.П. Надявам се да не задавам идиотски или вече зададени въпроси.
Остави коментар:
-
1. До колкото знам, след 1998г. са с раздутите калници. Да не би това, което визираш да е английско?Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнениеИмам два въпроса относно Паджеро ІІ и ІІІ
1.Между 1998г. и 2002г. само с раздувки на калниците ли се произвеждат, например има ли такива произведени 2000г. и да са без раздувки?
2.Търсих доста из форума, но не намерих тема за офф-тунинговане на Паджеро ІІІ. Има ли такова животно?
2. Иначе и аз не съм срещал тунинг на такова.
Остави коментар:
-
Имам два въпроса относно Паджеро ІІ и ІІІ
1.Между 1998г. и 2002г. само с раздувки на калниците ли се произвеждат, например има ли такива произведени 2000г. и да са без раздувки?
2.Търсих доста из форума, но не намерих тема за офф-тунинговане на Паджеро ІІІ. Има ли такова животно?
Остави коментар:
-
От: Модели на марката (Mitsubishi)
Спорта е и тесен и най-вече нисък. Освен това гарантирано ще харчи поне 20% повече от Диското, при все, че е с 20% по-лек и събира почти наполовина по-малко багаж. И да, няма фабричен Спорт с ляв волан и Супер Селект, но не мисля, че е някакъв голям проблем да му се присади. Първоначалното "потягане" на Мицубишито вероятно ще е финансово съизмеримо с това на Диското, макар и "нуждите" им да са доста различни.
Спортовете нямят хъбове, макар че са с парт-тайм раздатки - зацепването на предния мост е с вакуумна муфа, както при Супер Селект-а.
Спорта е определено по-непригоден за насаждане на големи гуми от обикновено Паджеро, заради по-свитите арки на калниците. Има хронични проблеми с някои тампони и втулки по окачването, както и нормалното Паджеро, особено ако се ползват "неоригинални" алтернативи. Друг чест проблем са блокиращите спирачни апарати.
Остави коментар:
-
Здравей,
EasySelect-класически парт-тайм(без междуосов диф)
SuperSelect- фул-тайм 4х4 с междуосов диф, с възможност за превключване между 2Н, 4Н и 4НL(с блокиран междуосов диф) в движние при скорости до 100км/ч.
До колкото ми е известно Паджеро Спорт с ляв волан и СуперСелект раздатка няма. Ако искаш возилото ти да е с фул-тайм 4Х4 насочи се към друг модел/марка.
Също така Спорта е по-тесен вътре от нормалното Паджеро, и съответно ще е по-тесен и от Диското.
Остави коментар:
-
Макар и късно, благодаря за предложението. Имам идея да купя на старо голям 4х4 за семеен off-road туризъм и експедиции за около 10 хил. лв. Колебая се м/у LR Disco-II (2000-02) или Mitsubishi Pajero Sport (2002, бензин). За Диско знам доста, но за Спорт - почти нищо. По сайтовете пише, че няма среден диф, а другаде - че е с Easy select (не, че знам какво е). Моля пратете ми линк с информация или ако знаете, ми пишете по-важните неща и специално каква е раздатката на Спорт-а, хъбовете и по-важните неща за модела.Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеПредполагам, че за нашия клуб ще са интересни моделите на Mitsubishi - Pajero...
За да не се претрупва темата и да има място и зa останалите модели пълни технически данни мога да дам отделно на линк или конкретно при запитване.
Остави коментар:
-
До: Модели на марката (Mitsubishi)
Дайте повече инфо за МОНТЕРО (разлики прилики)
Остави коментар:
-
Полезна статия за Паджеро Спорт

Остави коментар:
-
Според мен при всички случаи е по-добре двигател 3.2 пред 2.5, който е добрият стар 4D56, с начало на монтиране на Паджеро преди 23 години
Супер Селектът си е задължителен.
Остави коментар:
-
Момчета, впечатлен съм от вашата компетентност! Искам да задам един лаишки въпрос.
В момента се продават доста от 3 модел с 3,2 DI-D, но забелязвам че има в същата каросерия и двигатели 2,5, при това с различна обявена мощност!? Има 100 к.с. има и 125. Естественно търговците само хвалят стоката и нищо съществено не могат да кажат. Може ли някой да ме светне по отношение на тези двигатели - 2,5 и дали те са за предпочитане пред 3,2 защото доколкото разбрах там можело да има проблеми при лошо качество на горивото. Също и по отношение на разхода!? Освен това тая система супер селект задължителна ли е за тези модели и по какво може да се разбере дали я има?Последно редактирано от CarTest™; 18-03-09, 09:49.
Остави коментар:
-
Искам да споделя и моите впечатления от новото L200,както и да допълня huko.За мен това е пикапа със савършен дизайн,особено с фулбокс,радиуса на завиване е по-малък от някои леки автомобили,а като му кача 500кг товар вози като лимузина.Още е много лъскав и ме е грях да го калям много,но миналото лято на два пъти се качвахме до хижа Рилски езера и скандализирахме еколозите(да ме прощават).За мен и за пикапа това си беше сериозно изпитание,защото още нямам опит в истински офроуд маршрути.
Остави коментар:
-
Много благодаря за информацията. Ще ми бъде от полза.Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеЕто по-долу някои таблици с данни:
Остави коментар:
-
До: Re: Модели на марката (Mitsubishi)
това не е вярно има доста автоматици и то с 158 конски сили имат и с 162 конски силиПървоначално публикуван от inox Преглед на мнение170 к.с. е автоматика,160 к.с. е с ръчка.И аз го покарах и на мен доста ми хареса.Малко по тих и по пъргав от стария модел.Като че ли и малко по мека е станала возията,а за екстрите с които са го натъпкали да не говорим-аз поне за пръв път виждам муз.уредба в кола с хард диск-30Гб.
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Остави коментар: