Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро 2.8 дълга база много гори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Паджеро 2.8 дълга база много гори

и ако може искам да споделя и незнам какво да правя. 1.сутрин като паля първия път завъртя 2,3 пъти припалва и чак на втория третия път запалва.и искарва леко черен кафеникав пушек и мирише на сурова нафта и малко прекъсва докато се изфорсира,а свещите съм ги сменил. 2. след това през деня като паля нещо мудно-бавно ми върти така като поистине двигателя. акумолаторите са добре ходих мерихме ги зареждане всичко си им е наред. акумолаторите единият е bosh 100ah ,а другият незнам какъв е но е 45ah,от тях ли е,някой ми каза че може да са фтулки на стартера но не знам. моля ви ако може да ме насочите накъде да тръгна

Коментар

Два различни акумулатора са рецепта за проблеми с тока. Остави само по-мощния и провери от коя страна работи по-добре.

Коментар

Провери колко ти пада напрежението при палене. Ако са втулки пада ще е голям. Не знам, колко е нормално да падне, ама мисля, че е нормално да падне около 1-1.5 V. Някой който разбира от електрика да каже.
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

ще опитам и само с единият да видя как ще е по добре.
          А за първото палене нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от mecho_3 Преглед на мнение
            ще опитам и само с единият да видя как ще е по добре.
            А за първото палене нещо.
            Има ли свещи тази машина?

Коментар

Виж стартера. Това, че са различни акумулаторите не е толкова от значение и при мен е така. Бяха еднакви, ама брат ми и приятели ми ползват джипката като зарядно. На който му се изтощи батерията и идва при мен. Давам заредения и слагам слабия. Едно пътуване и е готов за ползване.
              За разхода ще го хванеш само пълно, пълно и на една и съща бензиностанция и на една и съща колонка. Слагаш пистолета и зареждаш докато изключи.
              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

мерси колеги за отговорите ще сваля стартера и ще му сменя фтулките и четките.разхода викам да го засека с туба до двигатела 5л да видя с нея колко ще измина и после пълен,пълен да видя и да няма някакъв теч по отдолу. днес замерих свещите,но при загрял двигател, при даден контакт за момент подаде ток към тях 12волта и като запалих даваше 12 волта и нагоре някаде около 1, 1.5 мин., а на даден контакт някакво реле 2 пъти цъка все едно вкл и изкл. и това е, но май цъка от време на време.незнам като дам на контакт трябва ли да чакам няколко секунди или директно се върти. лампичка за подгряване нямам да свети има само една червена която за секунда светва и изгася.благодаря предварително.

Коментар

колеги извинявайте че малко ви досаждам но преди малко се зачетох за маслата и се учудих, гледам за масло двигател пише 8л. ,а на мен ми сипаха 7л някакво политрон 10на40 за 25хил километра а на автоматични скорости пише 7литра на мен 6л. да не ми блокират някаде.

Коментар

колеги извинявайте че малко ви досаждам но преди малко се зачетох за маслата и се учудих, гледам за масло двигател пише 8л. ,а на мен ми сипаха 7л някакво политрон 10на40 за 25хил километра а на автоматични скорости пише 7литра на мен 6л. да не ми блокират някаде.
                    4М40 мотор на късо П2 -също като тебе прочетох че е 8л -купих 2 тубички по 4 и маслен филтър естествено.Да но остана.Понеже ми беше първа смяна на П2 се доверих на написаното но явно е по малко.Не мога да кажа колко точно събира щото аз отвинтих пробката да отлея и разлях.Оставих го на мах на щеката.

Коментар

Колеги има разлика в картерите,така ми казаха в RATOLLA като сменях онзи ден маслото.Единия събира 7л а другия 8л.Моя се оказа от 8 литровия.
                      [SIGPIC][/SIGPIC] Branko Matich

Коментар

колеги мойе и да е така на по-принцип не ми е на максимум а на средата

Коментар

колеги мойе и да е така на по-принцип не ми е на максимум а на средата
                          Ти колко масло си сипал в двигателя?

Коментар

мисля че беше 7л,ама мен ме притесняват скоростите че на мен там ми сипаха 6л, а тука пише че побират7. да не земат нещо да блокират

Коментар

мисля че беше 7л,ама мен ме притесняват скоростите че на мен там ми сипаха 6л, а тука пише че побират7. да не земат нещо да блокират
                              Колега то си има щека за мерене.
                              Палиш,чакаш малко да позагрее,включваш на директна "D" и мериш,но някой трябва да държи спирачката да не го гониш по улицата .

Коментар

Първоначално публикуван от Branko_80 Преглед на мнение
                                Колега то си има щека за мерене.
                                Палиш,чакаш малко да позагрее,включваш на директна "D" и мериш,но някой трябва да държи спирачката да не го гониш по улицата .
                                Точно така само че на N - или греша!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X