Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с 2,8 TDI.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с 2,8 TDI.

Първоначално публикуван от badboy86 Преглед на мнение
    Колеги аз като взех книжка ми купиха едно пежо 205 1.9Д. Та на него имах същия проблем на място работеше и палеше а като го изръчкаш изведнъж забиваше муцуната. Оказа се запушен отдушник на резервоара и заради него се получавал вакум открих го случаино като една вечер ми бяха разбили капачката да точат нафта пред блока и се наложи да покарам един ден без нея. Така че колега виж и този вариянт.....
    Карам 1 седмица без капачка поради същтото съмнение.
    [SIGPIC][/SIGPIC] Branko Matich

Коментар

Забравих да кажа,че трудно качва нафта през ръчния инжектор даже невъзможно.Надувахме резервуара за да качи нафта и така успяхме да вдигнем горивото до филтера.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Сега опитай да запалиш, и виж колко и дали тече обратна нафта.
        От излишната ли колко и дали тече.

Коментар

Първоначално публикуван от Branko_80 Преглед на мнение
          Забравих да кажа,че трудно качва нафта през ръчния инжектор даже невъзможно.Надувахме резервуара за да качи нафта и така успяхме да вдигнем горивото до филтера.
          Е,този метод не го знаех.Вземи си една ръчна помпичка за подкачване на гориво"представлява нещо като гумена топка за ръгби с щуцери в двата края" е по-малка де.
          JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Е тогава вади сондата от резервоара !
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              Е тогава вади сондата от резервоара !
              Защо да свалям сондата,аз я свалях и я почистих

Коментар

Добре де, последно предложение. Опъни един маркуч от отворения резервоар директно до помпата. Ако всичко е наред, после го включи преди филтъра. Ако пак всичко е наред, започвай тръбичките отпред назад и сменяй де що видиш. Ако пак не ще - гледай сондата.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На мен това ми говори за пробита мембрана на ежектора => явно от там и смуче въздух.
                  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                    На мен това ми говори за пробита мембрана на ежектора => явно от там и смуче въздух.
                    ....или смуче въздух,преди ръчната помпа...
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                      Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                      ....или смуче въздух,преди ръчната помпа...
                      И двете неща са вероятни, сaмо че колегата горе спомена че е елиминирал филтъра, и нещата са пак така. Помпичката е на филтъра, предполагам?

После, не знам какво има предвид под трудно подкачване, понеже то си е трудно по принцип, когато системата е празна. На мойта гад ми отнема минута-две помпане, докато напълни. Оригиналния двигател иначе не е капризен. Просто охладителната система трябва да е в ред. Тогава търпи големи издевателства.
                      Последно редактирано от sparkybg; 13-02-10, 03:48.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        И двете неща са вероятни, сaмо че колегата горе спомена че е елиминирал филтъра, и нещата са пак така. Помпичката е на филтъра, предполагам?
                        Мда, на филтъра е. Това за елиминирането му съм го пропуснал.

Тогава остават само тръбите - стоманени са и гният здраво. Аз миналата година имах един участък, който вече беше толкова изгнил, че си правеше петно отдолу, ката спра. Най-уязвимото място е точно пред задна лява гума, от вътрешната страна на гредата.
                        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Колеги сложих два прозрачни маркъча по 5м. в туба вътре в къпето,и работи добре не гасне има тяга,но почти не връща нищо за 5км. дали е върнало 100гр.НОРМАЛНО ЛИ Е? А и трудно пали нещо възможно ли е от дългите маркучи.Попринцип във входящия маркуч няма въздух но в излишната се появи малко но той беше празен така или иначе.

Коментар

Колеги сложих два прозрачни маркъча по 5м. в туба вътре в къпето,и работи добре не гасне има тяга,но почти не връща нищо за 5км. дали е върнало 100гр.НОРМАЛНО ЛИ Е? А и трудно пали нещо възможно ли е от дългите маркучи.Попринцип във входящия маркуч няма въздух но в излишната се появи малко но той беше празен така или иначе.
                            Колега,не е нормално.Обратната нафта е в пъти повече от израсходваната.Ти къде я върза обратната,а от тубата колко изхарчи.Щракни някоя снимка,по лесно ще те орентираме.
                            JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
                              Колега,не е нормално.Обратната нафта е в пъти повече от израсходваната.Ти къде я върза обратната,а от тубата колко изхарчи.Щракни някоя снимка,по лесно ще те орентираме.
                              Правилно-малко е това количество на обратното гориво,въпреки че то зависи от режима на работа.
                              Ама тоя мотор няма ли някакъв ел.клапан на помпата,с който се определя кога къде да ходи обратната нафта?http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...36#post1020036
                              Ако е така,значи малкото количество на обратната нафта може да се обясни с действието на този клапан.
                              А щом си работи нормално,значи проблема е в тръбопроводите(дърпа въздух).
                              Подкачващата помпа,освен подкачване дава и определено налягане на горивото в помпата и това налягане се променя според оборотите,а то действа на авансатора,и от стойността му зависи аванса на впръскване.Така че ако подкачващата помпа не работи няма да върви хубаво,а и ще пуши,ако въобще работи някак...
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Сега вързах всичко както си трябва пак с тубата но минава и през филтера ръчното подкачване работи идеално сега.Но пак не връща кой знае колко гориво,а не харчи много с 5л. минах около 35км. като имаше и много работа на място с много газ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X