Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход по магистрала на Pajero 2 къса база!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разход по магистрала на Pajero 2 къса база!?

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
    ... Днес заредих за 181 км. - 34.2л. гориво. ...

Аз последно като засякох за същите километри ми даде около 25 л. при сходни условия:
    - 4х4;
    - сняг, зимни условия и температури от порядъка на -5°С
    - 2-ра ... 3-та (с автоматик съм)
    и само градско по 5-6 км. максимум

Говорим за 2.5 TDI Дълга база
    HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
    Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Данните по книжка за модел '93г.- градско - 90 км/ч - 120 км/ч:

Къса база
      2.5 GL, GLX .............10,4 - 8,8 - 13,5
      2.5 GLS ..................10,7 - 9,2 - 14,3
      2.8 - n/a

Дълга база
      2.5 - n/a
      2.8 GL, GLX (M/T) ....13,4 - 9,2 - 13,2
      2.8 GLX (A/T) .........12,8 - 9,5 - 13,0
      2.8 GLS (M/T)..........14,4 - 9,5 - 13,9
      2.8 GLS (A/T)..........13,8 - 9,8 - 13,7
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от afterburner Преглед на мнение
        Със 130-140 моето 3.0 V6 прави разход почти колкото в града с много леко каране в него. Всичко идва от скоростта и лошата аеродинамика, много мъчи. Особено при по-слаб мотор. Караш го на високи обороти за дизел, турбината си дуе...
        Би ли пояснил по- конкретно какъв разход ти дава машината?Моето(3000 куб., 12 клапана) ми дава 10.5-11 литра извънградско с палатка на покрива и около 16 литра градско каране, незагрял на съвсем къси разстояния.Струва ми се обаче голяма разликата между градско и извънградско...
        08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
          Би ли пояснил по- конкретно какъв разход ти дава машината?Моето(3000 куб., 12 клапана) ми дава 10.5-11 литра извънградско с палатка на покрива и около 16 литра градско каране, незагрял на съвсем къси разстояния.Струва ми се обаче голяма разликата между градско и извънградско...
          За жалост малко го карах преди да го вкарам в бокса заради един теч... преди това на газ с обикновена газова - 19-20 градско, с подобаващо настъпване. Извънградско ми даде приблизително 15-6 с 120-30км/ч. На бензин не съм имал шанс да го карам много, нито пък по-бавно извънградско. Моето е 24V къса база пикап (нямам задни седалки, имам стена зад предните, няма метален покрив от зад, тоест доста по-леко е от нормална къса база.

Коментар

Споделям мнение с моя скромен опит - късо П2 автоматик 2,8 дизел на магистрала с 120 държи някъде 2750 оборота и хапва някъде 11 -12 нафта.

Сестра ми кара щъщото П2 само че с 4 варти -и рече че 1 резервоар минава 800 км но нея си я знам и тя повече от 90 -100 не дига и това е за смесено.
            Нафтата е западна в гореупоменатото.

Разхода на колегат които се споделя че е висок ми се вижда нормален за БГ - с тоя микс незнаен дет се сипва в резервоара ....
            Когато съм в Бг с моита кола (Мерц 3000 дизел) колата винаги гори около 2 литра в повече и върви по малко отколкото когато се преместя на запад и заредя от западна нафта.

Коментар

2.5тди. 250 км 80 км от който магистрала по която не съм падал под 100 зимата 12/100

Коментар

Първоначално публикуван от NIP Преглед на мнение
                2.5тди. 250 км 80 км от който магистрала по която не съм падал под 100 зимата 12/100
                Този разход на 2Н или на 4Н си го постигнал?
                M57D30T1
                W450

Коментар

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
                  Този разход на 2Н или на 4Н си го постигнал?
                  М/у 2.5 и 2.8 моторите има разлика в харча и то усезателна. Няма база за сравнение.
                  GSM: 0898 554713
                  Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Колегата NIP е имал предвид за мотора 2.5 а не 2.8 :

"Мнение на NIP
                    2.5тди. 250 км 80 км от който магистрала по която не съм падал под 100 зимата 12/100"
                    M57D30T1
                    W450

Коментар

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
                      Ами, имам багажник за ски (ама не е от кутиите) . Багажника, сега като ми напомни, бях забравил че си е там, сигурно вдига разхода с около 0.5-1.0 литра/100км., но пак ми се струва висок разход от 13/100 (да е приблизително без багажника).
                      А гумите са ми БФГ А/Т 31/10.5 15 на около 4000км вече.

Аз до колкото знам колкото е по-тежко возилото толкова повече му се вдига разхода!
                      Honda HR-V 1.6 - Харви
                      Искам България чиста!
                      Владей страстите, иначе те ще те завладеят.

Коментар

При мен разхода стана отново нормален градско 12.5л. (зареждах днес 168км.-21литра). Високия разход се оказа от задържащи задни цилиндърчета (особено едното).
                        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
                          При мен разхода стана отново нормален градско 12.5л. (зареждах днес 168км.-21литра). Високия разход се оказа от задържащи задни цилиндърчета (особено едното).
                          Не може да е (само) от това. Предишния разход, който споменаваш е над 18л/100км. Това означава около 6 л. Ако всичката тази енергия е отивала в задните спирачки... просто ще си изгорял

Коментар

Ами понеже разхода е следствие на много неща да кажа и това, че предишният разход беше мерен при ниска околна температура, постоянно включен преден мост и блокирали спирачки (явно). Сега все пак температурата е поне малко по-висока, предният мост е изключен и спирачките не са блокирали. А за разхода съм сигурен, тъй като го зареждам до изключване на пистолета и без дозареждане.
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                              Не може да е (само) от това.
                              Според мен значение за повишаване на разхода има и твърдостта на гумите. Отдавна не бях проверявал налагането на моите и вчера ги мерих под 1.5 атм. Напомпах ги на две. Видимо нямаше разлика, но като тръгнах, докато мина на трета предавка се осети огромна разлика - колата всеедно "олекна". Така, че следете налягането.

Междо другото освен различните предавателни числа на дифовете, има ли и различни предавателни числа на ск. кутии и раздатките и до колко тези разлики се отразяват на разхода - гдадско и извън?
                              Don't hunt IF you can't kill
                              първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
                                Междо другото освен различните предавателни числа на дифовете, има ли и различни предавателни числа на ск. кутии и раздатките и до колко тези разлики се отразяват на разхода - гдадско и извън?
                                На скоростните кутии има разбира се, пета на ръчните и четвърта на автоматите са ускоряващи, но имат разлика - от над 0.8 до под 0.7, но не ми се рови сега за точни цифри; а раздатките са еднакви - "бързите" винаги са с предав. отн. 1.

Най-общо може да се каже така - колкото по-ниско предавателно отношение, толкова по-икономично ще караш при високите скорости, обаче за офроуд трябва обратното...

При мен например 3000 об/мин са 110 км/ч на пета. Обаче никога не съм засичал разход Въпреки това най-грубо мисля,че е под 10л/100км(и моето е 2.5 късо, нали темата е затова)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X