Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход по магистрала на Pajero 2 къса база!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разход по магистрала на Pajero 2 къса база!?

Здравейте, до скоро не ми се беше налагало за ползвам "джипката" на "дълго" , но преди няколко дни поради една или друга причина трябваше да предприема едно пътуване до Пазарджик с нея. До сега бях пътувал с нея само до Боровец, и на "дълго" ми е давала разход до там и обратно около 10/100км. при скорост 70-80км/ч. Та... за пътуването ми до Пазарджик при поддъжана скорост от около 110км/ч.(само на 2Н) ми даде разход от 13.9/100 !!! Според вас нормален ли е този разход за скорост 100-120км/ч???
    Говориме за Pajero2, 2.5дизел, къса база.
    П.С на градско (Софийско впредвид) ми дава около 11.5-12.5 (на 2Н).
    M57D30T1
    W450

До: Разход по магистрала на Pajero 2 къса база!?

Ако е било тия дни на кишата даже е малко. Пробвано с годините. Кишата е ад.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Ами не беше киша.... сух беше пътя
      M57D30T1
      W450

Коментар

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
        Ами не беше киша.... сух беше пътя
        Множко е, освен ако не си:
        а) с 33-ки (при мен с 32-ките разходът е по-нисък с около литър, но пък в града е малко по-висок)
        б) с по-бавните диференциали (5.3 са редки у нас, масово са 4.875)
        в) с цъфнал (от зимната пътна химия) горивопровод или друга неизправност, но това щеше да ти вдигне и градския разход.
        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
          Множко е, освен ако не си:
          а) с 33-ки (при мен с 32-ките разходът е по-нисък с около литър, но пък в града е малко по-висок)
          б) с по-бавните диференциали (5.3 са редки у нас, масово са 4.875)
          в) с цъфнал (от зимната пътна химия) горивопровод или друга неизправност, но това щеше да ти вдигне и градския разход.
          Ами относно гумите... с 31-ци съм (31Х10.5 15 както я дават по каталог). За диференциалите, да ти кажа незнам кои са. Къде мога да видя от кой вид са? Но при скорост от 100км/ч съм на 3000-3100 оборота, може би високия разход се поражда и от виските обороти?? Иначе на градско(Софийско) и при скорости до 90км/ч. разхода ми се струва нормален, все пак е 1900кг.
          M57D30T1
          W450

Коментар

Говориме за Pajero2, 2.5дизел, къса база.Не успявам да хвана и аз точния разход гумите ми са 235/75/15 с по-малки гуми по-малък ли е разхода?

Коментар

Първоначално публикуван от niko_van Преглед на мнение
              Говориме за Pajero2, 2.5дизел, къса база.Не успявам да хвана и аз точния разход гумите ми са 235/75/15 с по-малки гуми по-малък ли е разхода?
              Със заводския размер гуми е горе-долу най-нисък, общо взето при всички джипки. С гуми за асфалт е по-нисък от с кални гуми или по-агресивни АТ-та. С леки гуми и алуминиеви джанти също е по-нисък. Лятото е по-нисък. При дъжд и сняг е по-висок. От 80-90км.ч нагоре скача доста - джипките са с никаква аеродинамика. При мен например на тераното разликата между заводски зимни гуми (235/75/15) и кални 31-ци, не регенерат, разликата е 9-9.5 срещу 10.5 - 11, при каране със 120-140 на сухо. на 3100 оборота съм със 130км/ч. Градско - около 12-13, понякога и до 15 на сто, с калните гуми, чакане да загрее 5 минути и каране още 10-15 до работата, и обратно.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте, до скоро не ми се беше налагало за ползвам "джипката" на "дълго" , но преди няколко дни поради една или друга причина трябваше да предприема едно пътуване до Пазарджик с нея. До сега бях пътувал с нея само до Боровец, и на "дълго" ми е давала разход до там и обратно около 10/100км. при скорост 70-80км/ч. Та... за пътуването ми до Пазарджик при поддъжана скорост от около 110км/ч.(само на 2Н) ми даде разход от 13.9/100 !!! Според вас нормален ли е този разход за скорост 100-120км/ч???
                Говориме за Pajero2, 2.5дизел, къса база.
                П.С на градско (Софийско впредвид) ми дава около 11.5-12.5 (на 2Н).
                И моя е така, на 90 км в ча с съм на 3000 оборота. 120 км съм на 4500 някъде.
                Зор му е над 100 км/ч, на двигателя де, струва ми се, че не му е много кеф на тия обороти. И по магистрала е малко кофти заради това.
                Обаче около 90 кмч/ си мърка, и яде може би по 10 на 100. Е пак зависи от терена де.
                Забравих - гумите ми са 255/70/15.
                Don't hunt IF you can't kill
                първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

За диференциалите, да ти кажа незнам кои са. Къде мога да видя от кой вид са?
                  Има табелка на самия диф, отзад.

Но при скорост от 100км/ч съм на 3000-3100 оборота, може би високия разход се поражда и от виските обороти??
                  При това съотношение изглежда дифовете са ти нормални - 4.875.
                  Разходът при висока скорост расте не толкова заради оборотите, колкото заради увеличеното съпротивление - в тази връзка, да не си сложил някакъв багажник отгоре?

Иначе на градско(Софийско) и при скорости до 90км/ч. разхода ми се струва нормален, все пак е 1900кг.
                  Значи, при мен с 32-ките (при това регенерат), в града харчи около 13-13.5, на дълго, до 90км/ч - около 11, а над 110 - пак клони към 13.
                  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                    Има табелка на самия диф, отзад.

При това съотношение изглежда дифовете са ти нормални - 4.875.
                    Разходът при висока скорост расте не толкова заради оборотите, колкото заради увеличеното съпротивление - в тази връзка, да не си сложил някакъв багажник отгоре?

Значи, при мен с 32-ките (при това регенерат), в града харчи около 13-13.5, на дълго, до 90км/ч - около 11, а над 110 - пак клони към 13.
                    Ами, имам багажник за ски (ама не е от кутиите) . Багажника, сега като ми напомни, бях забравил че си е там, сигурно вдига разхода с около 0.5-1.0 литра/100км., но пак ми се струва висок разход от 13/100 (да е приблизително без багажника).
                    А гумите са ми БФГ А/Т 31/10.5 15 на около 4000км вече.
                    M57D30T1
                    W450

Коментар

Със 130-140 моето 3.0 V6 прави разход почти колкото в града с много леко каране в него. Всичко идва от скоростта и лошата аеродинамика, много мъчи. Особено при по-слаб мотор. Караш го на високи обороти за дизел, турбината си дуе...

Коментар

С тия гуми и с тази скорост мисля, че е нормален, само дето градското ми се вижда занижено.

С какви хъбове си, ако си с ръчни и си ги заключил и от там се вдига разхода.
                        Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                          С тия гуми и с тази скорост мисля, че е нормален, само дето градското ми се вижда занижено.

С какви хъбове си, ако си с ръчни и си ги заключил и от там се вдига разхода.
                          Със СуперСелект раздатка съм. Те май нямат хъбове, а някаква муфа изключва едната полуоска и кардана от към раздатката, ама не съм много сигурен за това. Нека запознатите да разяснят какво точно и как се изключва. Отдавна се каня да го кача на подемник и погледна "в движение отдолу" какво всъщност се изключва .
                          M57D30T1
                          W450

Коментар

Колега разхода е абсолютно нормален. 2,5 е слаб мотор за по-високи скорости ( няма еластичност - ти даваш газ той пие нафта,мисли и тогава се ускорява) и тежкото купе.В София ако го галиш (педала най-вдясно) и не караш през топ задръствания и ремонти е така. Карай и не се притеснявай!

Коментар

Ами не знам, дали този разход е нормален. Вижда ми се множко, ако да е 2.5. Ама и аз да се оплача. Днес заредих за 181 км. 34.2л. гориво. Никога до сега не ми е давало такъв разход. Карам го всеки ден по един и същи начин. Повечето пъти зареждам на една и съща бензиностанция. Верно, че е градско, верно, че постоянно е включено 4х4, верно, че до работата и обратно е 6 км., ама не го засичам за сефте. По един и същи начин се зарежда (докато изключи пистолета).
                              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X