здравейте двигателят е 4m40 2.8 tdi паджеро спорт та значи проблемът е следния сутрин и на минус 15 пали от четвърт или половин оборот таке е думата де-много лесно двигателят заработва супер няма да пуши само конденза от гърнетата и след около 2 минути започва да прекъсва и да претриса самият двигател почва да пуши и мирише на сурова нафта??? След работа около 10 минути работата се стабилизира и си работи супер прави го само при студен старт , за допълнение ако има значение металното коляно което влиза в EGR-a е спукано а самият клапан е запушен ???
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем при старт
Свий
X
-
До: проблем при старт
Първоначално публикуван от sandetoludiq Преглед на мнениездравейте двигателят е 4m40 2.8 tdi паджеро спорт та значи проблемът е следния сутрин и на минус 15 пали от четвърт или половин оборот таке е думата де-много лесно двигателят заработва супер няма да пуши само конденза от гърнетата и след около 2 минути започва да прекъсва и да претриса самият двигател почва да пуши и мирише на сурова нафта??? След работа около 10 минути работата се стабилизира и си работи супер прави го само при студен старт , за допълнение ако има значение металното коляно което влиза в EGR-a е спукано а самият клапан е запушен ???
-
Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнениеНе го познавам този мотор,но така как го описваш,това е нещо по системата за студен старт"изключа по рано от колкото трябва,а двигателя е още студен".
Коментар
-
Първоначално публикуван от sandetoludiq Преглед на мнениечух се и с майстора ,който ни поддържа колите и по телефона предположи като вариант и датчика на смукача???
Коментар
-
До: Проблем при старт
Аз пък мисля , че ти изтърва горивото/ преди помпата /или засмуква въздух и когато изгори наличното , почва да прекъсва и почти гасне , нали ? И като си поседи 30-40 секунди на контакт - палии няма проблем .
И при мен е така / точно както го описваш. Чистих дюзи ,търсих пробиви и течове/смених и тръби даже / и какво ли още не - нищо.
Сега на ред е тази прословута семеринга в помпата или някой клапан . Днес ме светнаха , че имало някакви еднопосочни горивни клапани , който работят механично . Монтират се на вход и изход на помпата .
Ако някой е сменял семеринг на помпата да подскаже реда за подмянаДоста изчетох във форума но само се споменава за смяна на семериг .
:D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !
Коментар
-
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеИма цяла тема
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=54949
Златен си !
От къде да изнамеря такава симеринга ?:D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !
Коментар
-
Незнам при кои майстор си ходил но на всички които карат дизел трябва да им е известно че , горивонагнетателната системе след помпата е под постоянно налягане . Следователно след като изгасиш мотора и тои престои няколко часа и ако губи системата налягане после трудно ще запали . Най често срещания дефект е при маркучетата за излишна нафта , трипътника във който те влизат в помпата . Понеже тои играе ролята и на клапан .Друг момент е и така наречените пикаещи дюзи , притях също се губи налягане . Прави проверка на простите неща преди да ходиш на МАЙСТОР .
Коментар
-
Първоначално публикуван от kiricov Преглед на мнениеНезнам при кои майстор си ходил но на всички които карат дизел трябва да им е известно че , горивонагнетателната системе след помпата е под постоянно налягане . Следователно след като изгасиш мотора и тои престои няколко часа и ако губи системата налягане после трудно ще запали . Най често срещания дефект е при маркучетата за излишна нафта , трипътника във който те влизат в помпата . Понеже тои играе ролята и на клапан .Друг момент е и така наречените пикаещи дюзи , притях също се губи налягане . Прави проверка на простите неща преди да ходиш на МАЙСТОР .
В този форум с ровене и питане разбираш всичко и ако си поне малко грамотен става . От скоро се занимавам с дизелови коли и всяко инфо ми е добре дошло
Благодарен съм за всеки един съвет.:D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !
Коментар
-
Първоначално публикуван от genkogenev Преглед на мнениеЗлатен си !
От къде да изнамеря такава симеринга ?
УСпех!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sandetoludiq Преглед на мнениездравейте двигателят е 4m40 2.8 tdi паджеро спорт та значи проблемът е следния .............Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар