Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Различни зимни гуми ?
Свий
X
-
До: Различни зимни гуми ?
Сигурен ли си, че отзад е по-лек? Моят е същият и според кантара на сервиза, където минавам на преглед отзад е по-тежък.Първоначално публикуван от unguamorray Преглед на мнениеЗдравейте, имам въпрос.
Дали ще е проблем при 4х4 ако предните ми 2 зимни гуми са различни от задните 2 - имам предвид Йокохама с по-раздвижен грайфер за предни - където е по-тежък джипа и Гудиър ултрагрип за задни с по-голяма контактна повърхност - доста е лек отзад - Паджеро 2.5 ТД къса база.
Има съседна тема за различни гуми.
Казвам, че може ако раздатката е супер селект и не включваш блокажи, но не казвам, че е правилно.
-
Лоста за включване на 4H колко позиций има ако са само 2H,4H и 4L значи не е Super Select.Трябва да има 2H,4H,4HLC,4HLL това са позицийте на лоста при Super Select.И погледни там където ти показва на каква предавка си (2H или 4H) отдолу трябва да пише каква ти е раздатката.Първоначално публикуван от unguamorray Преглед на мнениеАми не съм сигурен за тежестта - не знам каква е раздатката - как да я позная - и не виждам никакви блокажи - само 2H, 4H, 4L[SIGPIC][/SIGPIC] Branko Matich
Коментар
-
то ако пише с йероглифи, все едно, че не пише нищо.
Колега, ако имаш три положения на малкия лост - 2H,4H и 4L, това е раздатка от типа парт-тайм, и тогава, за да си ползваш безопасно различните гуми, трябва да караш само на 2Н!!!
Успех!
Коментар
-
Причината е, че съществува някаква вероятност поради различния по вид грайфер, гумите на предния и задния мост да се въртят различна скорост (едните да боксуват повече), което натоварва неравномерно и в някакъв момент прецаква раздатките без междинен диференциал.В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар