Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми със стартера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблеми със стартера

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
    И аз съм тъй.
    На другата среща дано си с нов дзвер. Ще дадеш едно кръгче, че и аз може да се включа в ново предизвикателство.

Лелеее, Дочев, ти си по-луд и от младите!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
      .................................................................

Ще дадеш едно кръгче, че и аз може да се включа в ново предизвикателство.
      Ако искаш, ще ти дойда на гости и ще ти дам едно кръгче с мойта .....
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

М/у другото Дочев все забравам да напиша:

Имаш уникална ракия!!! Мерси, че сподели
        GSM: 0898 554713
        Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

дано да имаш късмет тоя път,иначе направо си ставаш абонат при Люската и адаша...
          ти разбра ли ме за стартера,да не си помислиш,че искам здрав за развален,взимаш моя ремонтираш го и го слагаш,пък оставяш твоя непоправен /дано не се налага да ми потрябва/,така спестяваш малко пари и работа.Знаеш,че ония момчета не са дерачи

Коментар

Първоначално публикуван от vasss Преглед на мнение
            дано да имаш късмет тоя път,иначе направо си ставаш абонат при Люската и адаша...
            ти разбра ли ме за стартера,да не си помислиш,че искам здрав за развален,взимаш моя ремонтираш го и го слагаш,пък оставяш твоя непоправен /дано не се налага да ми потрябва/,така спестяваш малко пари и работа.Знаеш,че ония момчета не са дерачи
            разбрах те напълно и съм ти адски благодарен! В тоя форум няма един човек дето да не е качествен! За това си говорехме и на събора. Въпроса е, че аз и сам мога да си го сваля, но не мога да го ремонтирам. Един приятел каза "Купи си мицубиши да станеш майстор" Знам вече как да го сваля и това не е проблем. Искам да намеря сервиз дето като го сваля и го занеса ще си го взема читав и като го сложа и го продам новия собственик няма да ме псува .

Дядо Владо ще послушам съвета ти! Като взема новата джипка ще дойда надявам се само за по приказка и да те черпа едно кафе!

Дочев за кръгчето немаш ядове. Дори и да няма сбирка може да намина да удариме по ракия Само да не ме подгони жена ти с лопатата, че ти давам лоши идеи
            GSM: 0898 554713
            Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

От: Проблеми със стартера

Днес нещо стартера на Паджерото се прецака. Странното е , че досега не даваше никакви признаци- просто днес два поредни пъти завъртя трудно, на третия изхърка малко, и от тогава вече вика само "цък-цък" Та се чудя на кои от всички майстори-стартерджии да се доверя. Надявам се да не е нещо сериозно и като го отстраня ще пиша.
              2015 KTM EXC 450 six days Argentina
              Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
                Днес нещо стартера на Паджерото се прецака. Странното е , че досега не даваше никакви признаци- просто днес два поредни пъти завъртя трудно, на третия изхърка малко, и от тогава вече вика само "цък-цък" Та се чудя на кои от всички майстори-стартерджии да се доверя. Надявам се да не е нещо сериозно и като го отстраня ще пиша.
                А акумулатора как е?

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
                  ....Та се чудя на кои от всички майстори-стартерджии да се доверя......
                  Калоян ( Густав 6х6 )
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Стартера е колега ,и моят също два трипати завъртя трудно и умря напълно даже и цък нямаше ... и аз почнах от акомулатора ,но уви не беше той ...аз съм от Кюстендил ,тук го направиха за 30 лв. сваляне качване и нови четки
                    MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                    MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Колеги да повдигна темата (макар и стара). Днес и аз имах проблем със стартера В какво се изразява той. Kачам се сутринта давам на контакт, светват си контролните лампи(което ще рече, че акумулаторите са ОК), подгрява си, изключва подгрева и давам вече на позиция "ON" да запали ... ама няма никой. Чува се само "цък...цък" и няма не ще да пали. По прочетох някой теми във форума, където бяха описани всевъзможни причини от слаба връзка на "масата" на акумулатора/ите до вадене на стартер(предвид "приятното" място където се намира ... мале), смяна на четки, бендикс и т.н. След прочетеното си казах - "ем няма как ще се вади". Тъкмо се бях отчаял когато попаднах на следния линк: http://www2.pajeroclub.com.au/forum/...ead.php?t=9236 Та тук на една от снимките(и по-точно 5-та) е описано, че при слаба връзка на "масата" (Ground) се получава точно това "цъкане". След като прочетох това веднага слязох долу при "Муцито" и започна разглобяването. Свалих intercooler-a за да имам повече място за пипане и пред мен се появи стартера. Първо почистих "селеноида" със шкурка, а след това реших да развия 2-те гайки на конекторите за "ground" и "12+" . За мое учудване се оказа, че точно тази (както е описано) се е развила . Веднага ги почистих, затегнах ги, закачих "-" на акумулаторите(понеже съм с 2,... а и тук е момента да кажа понеже забравих, преди да почнете да работите задължително разкачете минуса, понеже при "късо" може да си запалите колата буквално) и веднага зад волана, една бърза молитва и ... стана чудо - запали !

П.С. Колеги исках с този пост да опиша моя проблем за стартера и съответно неговото решение. Извинявам се на колегата, че пиша в темата му. Дано е от полза на колеги, които имат същия проблем . Така, че преди да вадите стартера или контактния ключ, предварително си проверете връзките. Почнете от по-лесното Това е от мен дано съм бил полезен.

Това е въпросната снимка:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1000856a.jpg
Прегледи:1
Размер:179.2 КБ
ID:5295707
                      Последно редактирано от tihony; 12-08-11, 21:11.
                      HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
                      Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Радвам се, че си се справил и без операцията "сваляне".
                        Има само една малка неточност на снимката. Това, което е отбелязано като GROUND, всъщност е + на електромотора, който идва през шалтера.

Коментар

Да и при мен е така, сигурно автора е допуснал грешка.
                          HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
                          Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X