Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на антифриз на Паджеро 2.5TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смяна на антифриз на Паджеро 2.5TDI

Рециклирай я, разбира се!

Коментар

Тва преди години всичко се хвърляше в почвата,
      течностите от целия автомобилен съпорт!

Миналата година като сменяхме маслото в раздатката майстора ми вика събираме го ей в тоя казан, че тия от "екологийте" много ги били "напънали", личеше си че му е недубоно да го връщат, по лесно е отзад в двора до доматите

Коментар

...което е странно. Рециклираното масло се заплаща, рафинериите всъщност го изкупуват.

Коментар

това бялото казанче до течсноста за спирачките не е ли приливник на радиатора? Трябва ли да има нещо в него, щото в моя няма нищо (:

Коментар

Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнение
            това бялото казанче до течсноста за спирачките не е ли приливник на радиатора? Трябва ли да има нещо в него, щото в моя няма нищо (:
            Трябва да има. Антифриз. Ако не трябваше, нямаше да сложат казанче (има и такива коли).

Коментар

ми антифриза ми е догоре на радиатора... скоро промивах и сменях. в тва казанче никога не е имало, а в някоя от темите бях чел, че за моя модел не е задължително да има...

Коментар

а в някоя от темите бях чел, че за моя модел не е задължително да има...
                Ако я намериш тази тема, ми я покажи да я изтрия.
                Там трябва да има антифриз с ниво между двата белега при 20°С

Коментар

значи ще долея и в казанчето а на тоя разширител каква му е целта

Коментар

значи ще долея и в казанчето а на тоя разширител каква му е целта
                    Като се разшири антифриза от топлината, част от него излиза в казанчето. После като изстине, някаква част се връща. Казанчето осигурява и запас при течове.

Коментар

Ами разширителен съд, като на локалното парно у дома.

Почваш да караш, антифризът се нагрява и съответно разширява. Това вдига налягането в системата до 0.9 bar, колкото пише на капачката на радиатора. След това единият клапан в нея отваря и при по-нататъшно разширение излишният антифриз отива в оня съд и му вдига нивото над max.
                      Обаче ти решаваш да спреш и моторът започва да изстива и съответно антифризът да се свива, стига до атмосферното налягане, но понеже си е намалил обемът при разширението сега ще стане вакуум в системата. За да не стане това грижата има вторият клапан в капачката, който отваря и по тръбичката, която отива до дъното на разширителния съд връща в системата разширеният преди антифриз.
                      Трябва обаче да има резерв в това казанче поради нееднаквите изходни температури (можеш да пътуваш на север, към студа например) и за евентуални загуби в системата по време на движение, когато налягането е голямо.

Малее, сФанаха ми се пръстите!

Коментар

На прьв поглед смяната на антифриз изглежда лесно,но някои от двигателите трябва да се обезвьздушат,но това при някои е по трудно затова трябва много да се внимава, защото отива гарнитурата или главата.
                        JSM 0899633364

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                          Ами разширителен съд, като на локалното парно у дома.

Почваш да караш, антифризът се нагрява и съответно разширява. Това вдига налягането в системата до 0.9 bar, колкото пише на капачката на радиатора. След това единият клапан в нея отваря и при по-нататъшно разширение излишният антифриз отива в оня съд и му вдига нивото над max.
                          Обаче ти решаваш да спреш и моторът започва да изстива и съответно антифризът да се свива, стига до атмосферното налягане, но понеже си е намалил обемът при разширението сега ще стане вакуум в системата. За да не стане това грижата има вторият клапан в капачката, който отваря и по тръбичката, която отива до дъното на разширителния съд връща в системата разширеният преди антифриз.
                          Трябва обаче да има резерв в това казанче поради нееднаквите изходни температури (можеш да пътуваш на север, към студа например) и за евентуални загуби в системата по време на движение, когато налягането е голямо.

Малее, сФанаха ми се пръстите!
                          Браво много добре и опростено написано всеки да разбере ,защо трябва да има и там антифриз.Още нещо елементарно но важно научих за джипа си.Благодаря!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X