Здравейте,някой ще подаде ли връзка със стара тема,ако е обсъждано има ли чалъми за смяна на антифриз на Паджеро 2.5TDI.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Смяна на антифриз на Паджеро 2.5TDI
Свий
X
-
До: Смяна на антифриз на Паджеро 2.5TDI
Първоначално публикуван от niko_van Преглед на мнениеЗдравейте,някой ще подаде ли връзка със стара тема,ако е обсъждано има ли чалъми за смяна на антифриз на Паджеро 2.5TDI.
-
Смених моя преди две седмици.
Прочетох в срвизното ръководство, че трябва да свалям тапите по блока, но реших да не се изхвърлям чак толкова.
Това пък, което пише в руското ръководство, ми се струва че описва само подмяна на антифриза, който е в радиатора, но не и този в блока.
Та направих следното:
Източих радиатора, напълних го с чиста вода и направих едно кръгче, за да загрее и отвори термостата, за да смеси чистата вода с бозата в блока.
Пак източих радиатора, пак чиста вода, пак кръгче за смесване, източване... и така три пъти.
Междувременно, след всяко източване - промивка на радиатора - на снимката
При четвъртото пълнене го напълних с дестилирана вода и концентриран антифриз 1:1, а при последното - само концентарт.
Вярно, времеемко е, ама не се чувствах достатъчно подготвен да се вкарвам в приключения с ръчкане на разни ръждави тапи по блока на двигателя
Коментар
-
А на мен ми е много интересно защо се мъчите като грешни дяволи, след като японеца си е предвидил съответните пробки за тази цел - една на радиатора и една на блока....Don't hunt IF you can't kill
първо 0883 после 333 накрая 448
LZ1BGD
Коментар
-
Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнение(препарат за промиване на радиатори от Валволин) - линкът изтрит
А такова някой дали е ползвал за промивка преди да се сипие антфириза?
Ако си карал само с вода -препоръчвам промивка разбито на 2 части -
а) алуминиевите - радиаторите ,те са доволно тънкостенни- тоя отпред и тоя вътре- с 10 кила течност 5 литра оцет и вода.
б) мотора- там тънък алуминии няма - ръгаш само оцет и си готов.
Сега все пак да уточня- баш с митсубиши това не съм го правил но с ФВ, Мерц и БМВ - многократно и няма проблеми.
Винаги имаи в предвид че колкото и слаба да е оцетната киселина -си взаимодеиства с алуминия.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар