Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с автоматик на Паджеро 2.8д

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с автоматик на Паджеро 2.8д

Здравеите колеги. Знам че може да сте писали по темата но аз не намерих тема с точно същия проблем а именно. Паджеро 2.8Д 95г автоматик развива само 80км/ч при обороти 3000,, Моля,не ме критикуваите ами ако може някои да помогне. Аз съм от Варна. Ако някои знае къде мога да намеря добър маистор за автоматик да помага
    Audi a4 2,5 tdi
    Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.Руски форум: питаш нещо и теб те питат.Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп
    Не всичко, което има две бузи е лице!

До: Проблем с автоматик на Паджеро 2.8д

Случайно да не си изключил "бавните" и да си в режим 4L
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Или да си изключил OD ? Тогава няма да имаш 4-та предавка.

Коментар

Клапана на овърдрайва е слабо място...

бройте предавките при ускорение

Коментар

Колеги не съм чак толкова бос,, Излезе от дефектирал температурен датчик които забранява четвърта скорост. Един вид колата изпада в авариен режим. Но ви благодаря за отговорите,.
          Audi a4 2,5 tdi
          Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.Руски форум: питаш нещо и теб те питат.Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп

Коментар

Първоначално публикуван от plamensolakov Преглед на мнение
            Колеги не съм чак толкова бос...
            Е това от 4 публикации и от компютърния екран няма как да го разберем
            Радвам се че си решил проблема.....ама 4-та е забранена само през "овърдрайва" май други кутии в авариен режим забраняват и ІІІ-та....дано нямаш повече ядове
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Точно така! При повреда на този датчик е все едно че караш с включен OD (без четвърта)
              Audi a4 2,5 tdi

Коментар

Може ли малко повече информация за въпросния датчик и къде се намира, защото май и при мен се случва нещо подобно.
                Моя изпълва оборотомера и не включва на горна предавка, имам усещане че като позагрее се оправя.
                Поздрави!
                VARADERO SD2

Коментар

Здравейте колеги!
                  Ще се радвам ако мога да бъда полезен
                  Значи, датчика се намира на изхода на охл. течност на главата
                  Сигорно ще се ориентиреш по снимките (те тем са 3 ,става дума за първия от към радиатора)
                  Аз проблема го реших без дори да го сменям . Ами ей с това съпротивление (не знам колко ома е обаче)го вързах към масата на акомулатора
                  Преди това обаче ,бяха проверени всички клапани в кутията и копчето за
                  OD което е на лоста
                  Успех!
                  Прикачени файлове
                  Audi a4 2,5 tdi

Коментар

Благодаря!
                    Започвам да локализирам проблема!
                    VARADERO SD2

Коментар

Първоначално публикуван от plamensolakov Преглед на мнение
                      Ами ей с това съпротивление (не знам колко ома е обаче)го вързах към масата на акомулатора

колега, точно така, и без никаква идея не ми се вярва човек да вземе да си върже едно съпротивление с неясна стойност към някой си датчик на колата, и да види, дали точно по тоя начин няма да си реши сериозния проблем...
                      що не сложихме един ценер, например, или светодиод?
                      и що към маса, а не към +?

не че се заяждам, ама ми е интересен начина на мислене на тоя, дето го е направил?

вместо да премери стойностите на датчика, и да ги сравни с еталонните стойности, и да констатира дали тоя датчик работи, или не?

това, при все уважението към тоя, дето го е направил, е заобикаляне на проблема, с всички произтичащи от това усложнения.

за диагностика - може би бих се съгласил, ама за трайно решение на проблема - не!

Коментар

Ако снимката поне беше по-ясна, с теб щяхме да разчетем цветния код на резистора...
                        Както и да е, с постоянен резистор или ще е разрешена четвърта скорост, или ще е забранена.
                        Щом са сметнали от Мицубиши, че за да се включва повишаваща предавка, температурата на маслото трябва да е достигнала определена стойност, сигурно е имало защо...

Коментар

Здравейте
                          Със съпротивлението налучквах до като включи 4-та(пробвах 3-4 и това пасна)
                          Разбира се това не съм го измислил аз но работи
                          И датчика не е на маслото а на водата и замисъла му е като загрее двг
                          да забрани 4 (двг да работи с по-големи обороти съответно да се охлажда по-добре)
                          Между другото така карам вече 3000км
                          Audi a4 2,5 tdi

Коментар

Има едно жило, което противодейства на жилото към газпедала и отива някъде към автоматика.
                            За какво е?
                            Забелязах че моето е хлабаво(не както преди) определено неработи.
                            Жилото е с оранжевия предпазител на снимката.
                            Благодаря!
                            Прикачени файлове
                            VARADERO SD2

Коментар

Първоначално публикуван от rosslan Преглед на мнение
                              Има едно жило, което противодейства на жилото към газпедала и отива някъде към автоматика.
                              За какво е?
                              Забелязах че моето е хлабаво(не както преди) определено неработи.
                              Жилото е с оранжевия предпазител на снимката.
                              Благодаря!
                              По принцип това жило трябва да е хлабаво но не много
                              Пробвай да го натегнеш,( но съвсем по малко) може при теб проблема да е в него
                              Ако го натегнеш повече от необходимото педала на гаста ще намали своя ход и при леко подаване на гас (в движение)ще се задеиства кик дауна
                              За това натягаш малко и пробваш Ако не се получи пак
                              Успех
                              Ти всъщност имаш ли кик даун (смисъл работи ли )защото ако нямаш кик даун и 4-та значи 99% проблема ти е в темп. датчик или в OD-то?
                              Последно редактирано от plamensolakov; 08-12-09, 19:01.
                              Audi a4 2,5 tdi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X