Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оборотомера спря да раборти.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Оборотомера спря да раборти.

Здравейте,
    Имам следния проблем. Оборотомера спря да работи. Колата е монтеро 3.5 v6 1998 година. Някой да е имал подобен проблем? И по какъв начин го е решил?

След доста ровене по колата и четене при руснаците реших подобен проблем с почистване куплунга на датчика, който "храни" оборотомера. При мен е дизел, но едва ли е различно. Намерих го на много криво място. Една година не е мръднал вече.

Коментар

• jivko.
      jivko. коментира
      Редактиране на коментар
      Къде го намери?
      Да проверя и аз.

Зависи от двигателя. При 2.8 дизела прави проблем самия уред, давах го на електрончик и го оправи, преди това веднъж сменях с друг от морга, но и той спря. При 2,5 дизел проблем даваше друго, тук някъде имаше тема, там съм го чел. Та не се знае при теб коя е причината.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от jivko. Преглед на мнение
      Здравейте,
      Имам следния проблем. Оборотомера спря да работи. Колата е монтеро 3.5 v6 1998 година. Някой да е имал подобен проблем? И по какъв начин го е решил?
      Ходи се на сервиз, взема се читава диагностика и се молят приборите по таблото да тръгнат Ако тръгнат проблема е преди тях, ако не проблем е таблото ...........
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

В голям процент от случаите е студена спойка.
        Прегледайте и презапоете спойките по платката.
        При мен така се оправи.

Коментар

Като стана въпрос за спойки... Презапояването трябва да бъде направено с "оловен" припой.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Някой някъде беше написал, че уредът взимал сигнал от динамото и след интервенция по смяна на ремъци се получава този проблем.

Коментар

При мен 2,5 дизел се оказа студена спойка припояване и няма проблем другото е буксата на ГНП която е на датчика като ровя из двигателя и ччесто се размества и пак не работи оборотомера.Та почни от буксите преди да сваляш таблото не че при мен е драма свалянето но за бензинките ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X