Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Присветваща лампа за ниво на маслото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Присветваща лампа за ниво на маслото

Първоначално публикуван от Красимир Гошев Преглед на мнение
    Mи както знам и мойто е японско/но е правено за европейския пазар /,поне така са ми казвали като съм купувал части ,но е дранещо като нещо ти присветква на таблото ...А и на мен ми е интересно как се държи и работи с различните масла ...
    Аз говоря за японски за японския пазар (тези на които VIN-а е V44......). Затова съм поставил японски в кавички. При тях такъв датчик просто няма. Има само за налягането на маслото.
    А че е дразнещо непрекъснато да ти премигва нещо по таблото съм напълно съгласен. Затова, ако не ти се занимава да го сменяш - извади буксата от датчика, за да не те дразни лампата и си карай!
    Относно това, как се държи с различните масла - vasss ти е казал - това е просто един поплавък и наистина, и вода да сипеш за него няма никаква разлика.

Коментар

То да се извади буксата е най лесно ,но щом си го има защо да не си се поправи ...Но въпроса е ,как с различните масла работи по различен начин ...
      MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
      MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Аз съм на принципа,че щом го има е хубаво и да ти поработва.Малко съм от мързеливите,проверявам щателно само при отговорен и дълъг път,което не е добре,но просто си нямам навика...
        Защо не се опиташ колега да го "профилактираш"?
        Самото сваляне изобщо не е трудно,проблема е,че трябва максимално да го повдигнеш от дясната страна,ако ти е по-трудно това упражнение пък източи маслото на канал и после пак си го сипи,какъв е проблема...Щом свети постоянно по-скоро е заял на долно положение,едно раздвижване,почистване мисля че ще свърши работа.
        Иначе самия датчик е доста скъп,при тарамбуките си го няма,а в марковите сервизи не ми се мисли колко би струвало.
        А иначе ми стана любопитно за win-a, и моето е V44 и го има,а колата е докарана на времето от Германия

Коментар

И мойто е докарано от Германия,и не свети постоянно ,примигва понякога ,но сега с новото масло по честичко ,немисля че е за профилактика ,просто самото масло му действа по различен начин .И аз съм на мнение щом го има ,може да потрябва .
          MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
          MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

А дали например новото масло не се разпенва и поплавъкът като не може да плува в пяната, дава аларма? Само хипотеза...

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Гошев Преглед на мнение
              И мойто е докарано от Германия,и не свети постоянно ,примигва понякога ,но сега с новото масло по честичко ,немисля че е за профилактика ,просто самото масло му действа по различен начин .И аз съм на мнение щом го има ,може да потрябва .
              Според мен не е от маслото. Просто датчикът нещо се "шашави".
              Може би наистина му трябва профилактика (сваляне, почистване, раздвижване)!

Коментар

Първоначално публикуван от vasss Преглед на мнение
                А иначе ми стана любопитно за win-a, и моето е V44 и го има,а колата е докарана на времето от Германия
                Чакай, че и на мен ми стана любопитно!
                С десен волан ли е, ако да, то тогава е ясно - внесена е в Германия от Япония, но си е правена за японския пазар.
                Ако е с ляв волан и не и е обръщана дирекцията преди това, то наистина тогава е странно защо VIN-а и е такъв.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  А дали например новото масло не се разпенва и поплавъкът като не може да плува в пяната, дава аларма? Само хипотеза...
                  Ми знам ли ,сложих митсубиши даиманд 10-40 ,а преди това бях с лъки моли 10-40 ,имали менте масло на митсубиши ??????

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
                    Чакай, че и на мен ми стана любопитно!
                    С десен волан ли е, ако да, то тогава е ясно - внесена е в Германия от Япония, но си е правена за японския пазар.
                    Ако е с ляв волан и не и е обръщана дирекцията преди това, то наистина тогава е странно защо VIN-а и е такъв.
                    Не знам колега, факт,стана ми интересно и реших да погледна -V44....нормална си е,сиреч с ляв волан и нищо не е обръщано,пък и кой ще ти вкарва в Германия с десен.
                    А иначе по темата-присветква ти,ама кога? най-вероятно при завой и на по-голяма скорост,вече има некаква логика ако и по-тъничко масалцето,

Коментар

Колега не се шашкаи напразно.Както колегата Радиокушин ти каза ,същото го потвърждавам и аз.Това явление се дължи на клеясал,пробит или повреден поплавък на датчика. И още по просто ти е обяснил ,че един поплавков датчик и и във вода да го сложиш все същото. Наклони джипа силно на лявата страна ,свали датчика и ще се обедиш сам. А ако това те плаши хвани някои ,които е по в час с автомобили.Датчика е екстра и е напълно излишен. Иначе аз лично също съм на принципа щом е направен не е лошо да се оправи и да си бачка , ако не ти се занимава извади му буксата , тя е с две кабелчета или извади лампата от таблото. Датчика се намира ,както писа Паджеровод под и зад масления филтър. Там е и датчика за лампата т.е.налягането на маслото , но тои е с едно кабелче. Успех и не се кахъри ,радваи се ,че не е червената лампа за налягането.
                      Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X