Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Присветваща лампа за ниво на маслото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Присветваща лампа за ниво на маслото

По въпроса ти съдя, че си се набутал с фалшив маслен филтър
    Лампата трябва да гасне тутакси, може дори още с въртенето на стартера, до към секунда след като запали. Ако прави така след кратък престой, а като пренощува започва да свети по-продължително, значи сменявай марката на филтъра.

Коментар

Благодаря за отговора
      Всъщност проблема се появи точно след като смених маслото
      съответно ифилтъра
      Audi a4 2,5 tdi
      Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.Руски форум: питаш нещо и теб те питат.Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп
      Не всичко, което има две бузи е лице!

Коментар

[QUOTE=Паджеровод;942626]По въпроса ти съдя, че си се набутал с фалшив маслен филтър
        Такаа
        Вчера смених масления филтър но уви, лампата пак гасне след
        около 3-4 секунди
        Маслото е 15w40 Mobil ако това има значение на2000км.
        Преди да сменя маслото имах проблем с паленето (нямах нито една работеща свещ) и се налагаше 4-5 секунди да стартирам
        От тук си мисля че проблема може да е бил от по рано
        Та ми е това на какво може да се дължи и дали е вредно за мотора
        Audi a4 2,5 tdi
        Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.Руски форум: питаш нещо и теб те питат.Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп

Коментар

Тези 3-4 сек. пак означават, че помпата пълни празен обем, преди да вдигне налягане. Хубаво е да се проверят с манометър стойностите му на празен ход и при обороти. Може пък и датчикът да е повреден. Пак ли след престой прави този номер?

Коментар

Да само след по дълаг престой 3-4 часа
            И лампата като угасва първо премигва за момент
            Как точно може да се провери с манометър?
            Не може ли да се монтира такъв или е сложно?
            И най вече това опасно лие за мотора
            Audi a4 2,5 tdi

Коментар

Проверката се прави като на мястото на датчика се завива манометър с подходящ накрайник, а може и с потенциометричен датчик с индикатор на таблото. На някои модели го има по средата на таблото.
              3 - 4 секунди не са опасни, но лампата боде окото

Ако твърдиш, че това не го е имало преди смяната ма маслото и филтъра си мисля, че може пак да не си с филтър какъвто трябва.

Коментар

Там е работата че преди да сменя маслото двг. не палеше от раз както сега и не съм забелязал точно Сега филтъра е японски (нещо с 3 букви беше покаталог) а преди това беше bosh
                Ще сменя датчика и ще видим резултата
                Audi a4 2,5 tdi

Коментар

маслото ми е дюкме, ама червената лампа(отговаряща и за ръчната) свети! нз защо не гасне, сменени са всички течности - масло в двигателя, антифриз, хидравлично масло, масло на спрачките. По принцип мисля че тя е индикатор на внимание, нещо трябва да се смени или долее... но незагрявам какво... става въпрос за Паджеро I, някой има ли идея?

Коментар

Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнение
                    маслото ми е дюкме, ама червената лампа(отговаряща и за ръчната) свети! нз защо не гасне, сменени са всички течности - масло в двигателя, антифриз, хидравлично масло, масло на спрачките. По принцип мисля че тя е индикатор на внимание, нещо трябва да се смени или долее... но незагрявам какво... става въпрос за Паджеро I, някой има ли идея?
                    Датчици на накладките нямаш, значи трябва да се ориентираш към самото бутонче на ръчната или датчика на казанчето за спирачна течност. Това при положение, че си сигурен, че нивото на спирачната течност е ОК.
                    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

От: До: Присветваща лампа за ниво на маслото

Здравейте ,да подновя малко темата ,преди три дни смених маслото ,и лампата за нивото почна много често да присветва и да свети по продължително ,и преди смяната бях с 10 -40 но светеше когато намалееше нивото ,и сега съм с 10-40 и то митсубиши дайманд ,нивото си е на максимума по пръчката ,филтъра е МАН ..... Дали му е малко тънко това 10 - 40 и да го карам ли докато мина километрите или да го сменям .
                      MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                      MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

От: Присветваща лампа за ниво на маслото

Я виж колега дали са ти завили пробката))) бъзикам се
                        По лошо стечение на обстоятелствата този датчик съм го сменял,значи най-общо представлява поплавак,влияе се от нивото,и вода да сипеш пак би трябвало да показва,виж вече този за налягането се влияе от вискозитета,при редичко масло може да присветва на ниски обороти. Погледни още веднъж на щеката за какво става на въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от vasss Преглед на мнение
                          Я виж колега дали са ти завили пробката))) бъзикам се
                          По лошо стечение на обстоятелствата този датчик съм го сменял,значи най-общо представлява поплавак,влияе се от нивото,и вода да сипеш пак би трябвало да показва,виж вече този за налягането се влияе от вискозитета,при редичко масло може да присветва на ниски обороти. Погледни още веднъж на щеката за какво става на въпрос.
                          Ми колега ,писaл сам че нивотo по пръчката е на максимума ,не съм на ВИЕ с автомобилите ,само ме интересуваше този датчик,дали трябва изобщо или да го махам ,ако не е нужен
                          Последно редактирано от Паджеровод; 14-05-11, 20:10.
                          MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                          MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Реално не ти е нужен, щом гледаш "пръчката" за нивото, той е за такива, които не знаят за нея.
                            Но сериозно, и на мен ми е любопитно, как при едно и също ниво с различни масла, ще се държи различно този датчик.

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Гошев Преглед на мнение
                              Ми колега ,писaл сам че нивотo по пръчката е на максимума ,не съм на ВИЕ с автомобилите ,само ме интересуваше този датчик,дали трябва изобщо или да го махам ,ако не е нужен
                              При "японските" Паджера, такъв датчик за нивото въобще няма.
                              Прави си извода колко е нужен!

Коментар

Mи както знам и мойто е японско/но е правено за европейския пазар /,поне така са ми казвали като съм купувал части ,но е дранещо като нещо ти присветква на таблото ...А и на мен ми е интересно как се държи и работи с различните масла ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X