Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за лоста - Паджеро 2,5 Super Select

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: въпрос за лоста

Първоначално публикуван от mira_1358 Преглед на мнение
    мерси за инфото,а само да питам,на задно ли да карам в града,на сухо? как е по-добре?
    Като за начало почваш така- в града на сухо - на задно;
    - на мокър, заснежен асвалт в града или изън него бутни лоста един път напред. Джипа става по стабилен и по-добре управляем.
    - в улица която например не е почистена от снега, в гората в калта, на трева и тем подобни - буташ лоста два пъти напред (демек на 4HLc). Лошото е, че при завой джипа малко поднася - демек по трудно завива.
    - Ако трябва да теглиш нещо тежко, изкачваш или спускаш голям наклон - включваш бавните..

Засега това ... после с времето сама ще можеш да прецениш как да си караш джипката.
    Don't hunt IF you can't kill
    първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

До: въпрос за лоста

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
      Като за начало почваш така- в града на сухо - на задно;
      - на мокър, заснежен асвалт в града или изън него бутни лоста един път напред. Джипа става по стабилен и по-добре управляем.
      - в улица която например не е почистена от снега, в гората в калта, на трева и тем подобни - буташ лоста два пъти напред (демек на 4HLc). Лошото е, че при завой джипа малко поднася - демек по трудно завива.
      - Ако трябва да теглиш нещо тежко, изкачваш или спускаш голям наклон - включваш бавните..

Засега това ... после с времето сама ще можеш да прецениш как да си караш джипката.

ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ!!!! ще следвам съветите ти
      НЕ ИСКАМ МНОГО,ИСКАМ ВСИЧКО!:D

Коментар

До: Въпрос за лоста - Паджеро 2,5 Super Select

на някои от положенията нямаше ли и включване на заден блокаж?

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
          на някои от положенията нямаше ли и включване на заден блокаж? ...
          Няма такова положение. Задният блокаж (ако има такъв) се включва с отделно копче.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

а той кога може да се използва

Коментар

Когато едното задно колело боксува
              И се включва само, докато излезеш от въпросната ситуация.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

а той кога може да се използва
                When the going gets tough ...

Никога на твърда равна повърхност, рядко, внимателно и само колкото е необходимо.

Примерни ситуации - неравен терен, на който е възможно да се стигне до ситуации, в които 2 колела по диагонал се оказват във въздуха; стръмно хлъзгаво изкачване ...

Блокажът по принцип може да се включва в движение, но това не трябва да става, когато някое от колелата се върти (буксува) с високи обороти.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

ясно!!! мерси много!!!

Коментар

Блокажът е полезно нещо, но не е панацея
                    Трябват си и гуми и други неща.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Вместо блокаж аз стигнах до идеята че една добра лебетка може да ти свърши работа даже по добре + два клина големи да изградиш обстановка ако няма къде да се вържеш. Не ли така колеги.
                      [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

Първоначално публикуван от Kircho-sopot Преглед на мнение
                        Вместо блокаж аз стигнах до идеята че една добра лебетка може да ти свърши работа даже по добре + два клина големи да изградиш обстановка ако няма къде да се вържеш. Не ли така колеги.
                        Блокажът не пречи на лебедката. Особено, когато си го има фабрично.
                        Иначе има и теория, че лебедката може да замести и калните гуми, ама май не е точно така ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

здравейте! някой от вас може ли да ми прати снимка или да ми обясни различните положения на втория скоростен лост (4х4),защото на мен ми липсва лепенката и не ги знам всичките положения,които според мои изчисления са към шест.......но аз си знам само бързи ,бавни и неутрални,а другите??????
                          Към обясненията на колегите смЕтам нЕма кво да се добави.
                          От мене - картинка
                          Последно редактирано от denislav; 02-09-09, 23:13.

Коментар

Туй N как се е появило,как се включва(изключва),и как работи раздатката там ? Аз що нямам ?
                            [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
                            Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

След положение на лоста на 4HLc лоста се натиска на долу, премества се на дясно и напред. Първото положение е N, а второто 4LLc. При положение N показва, че е блокиран междуосовият диференциал, а двата моста са изключени. На това положение трябва да се дърпа джипа (ако не дай боже се наложи де).
                              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
                                Туй N как се е появило,как се включва(изключва),и как работи раздатката там ? Аз що нямам ?
                                В 90% от автомобилите които са идвали при мен ,надписа PRESS е потъмнял и почти не се забелязва. Някои от собствениците дори не са подозирали че има още няколко положения на лоста
                                Прикачени файлове
                                ------------------------------------
                                тел. O878 9ЧЧ 999

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X