Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Крив шенкел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Крив шенкел

Здравейте,
    наскоро влезнахме със скорост в странична канафка(цементова) и се получи лека деформация на предния десен шенкел. Минахме стенд(посредством пластинки), но момчето каза, че да се регулират колелата максималнмо ще трябва да се изправи шенкела - 250лв сваляне и изправяне и на двата предни, не само десния.

Ако аз си ги сваля, могат ли ги изправят някъде(в района около Пловдив) ?

Става въпрос за шенкел за Паджеро 1, 90та.

---
    другия ми въпрос е от малко различно естество. Смятам да сменям предната броня и ролбар и да сложа тръба и лебедка. Чудя се обаче за колко да пусна броните и ролбара, ако някой има идеи да пише едно лс.

До: Крив шенкел

да не отварям друга тема, ще си пиша в моята (:

абе покрай изминалите вече проблеми с тоците, се замислих и за други евентуални крашове.
    Откак съм взел джипа във волана си има доста луфт (наляво-надясно без гумите да завиват) и се чудя какви биха могли да са причините и какво мога да направя аз? три години така си карам, което не е за хвалене, но досега проблем съм нямал, няма вибрации при висока скорост, нито при тръгване или спиране...

Коментар

Луфта се обира от курмилната кутия.Има болт с контра гайка той се натяга леко докато се обере луфта.Леко не много щото почва да затяга.На всяка лада се обира по този начин.

Коментар

Точно така, с болта и контра-гайката, но аз вдигам предницата и натягам, така веднага се усеща кога започва да затяга и без работещ двигател (хидроусилвател). Иначе ако пренатегнеш, хем се износва повече кормилната кутия, хем се товари излишно усилвателят.

Коментар

А по-принцип има ли проблем да се кара с луфт и ако да поради каква причина? (Любопитствам за да мога да си изясня някои работи, а не майсторите да ми пълнят главата с моабети, и като ги питам нещо ме гледат отвсоко, аман)

Коментар

Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнение
            А по-принцип има ли проблем да се кара с луфт и ако да поради каква причина? (Любопитствам за да мога да си изясня някои работи, а не майсторите да ми пълнят главата с моабети, и като ги питам нещо ме гледат отвсоко, аман)
            Ако луфта не се дължи на някаква неизправност и не е прекалено голям, не виждам проблем. Свиква се. 2 години съм карал Ford Tranzit така. Просто свикваш да го обираш, и не ти прави впечатление.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

днеска навръщане от широка поляна доста стегнат ми беше станал волана... като завивам надясно хидравликата все едно задържа. това мисля че ми беше ставало и друг път, не е всеки път..

Коментар

какво стана с изправянето на шенкела колега,че ми е доста интересно?
                Хайде кривия да го изправят,ама правия какво ще го правят-ще го кривят ли него що ли,пък и тоя чугун да не вземе да се пукне или счупи нещо,малко си е рискова тая операция...

Коментар

Първоначално публикуван от vasss Преглед на мнение
                  ...пък и тоя чугун...
                  Силно се съмнявам да е чугунен.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

взех шенкел от един донор (: са имам един крив, и един прав

волана забелязвам, стяга се само като завивам надясно някой идеи как да го размекна?

Коментар

пффф, чета темата за проблем в хидравликата на фронтера. При моя късмет с тази кола в последно време, се съмнявам да се окаже ремък. Дайте съвети как да прегледам корминлата уредба сам, тъй като нз в кой сервиз да ида, а от експерименти със смяна на части в момента нямам нужда.

в др тема пише за ремък и за износени карданни карета на кормилния прът, но нз как да ги проверя (:

Коментар

звънни ми един телефон
                        0889 300 455
                        Венелин

мисля, че ще мога да съм ти полезен

успех!

Коментар

много луфт имало в корминлата кутия... днеска утре ще я разглобят! е тва се вика късмет!

какви са ми вариантите според вас? някой предложение да има? Мога да намеря настаро, но гледам, че доста от вас поръчват от чуждестранни сайтове. Може ли някой да ми даде съвет къде да търся
                          Последно редактирано от dreado; 27-10-09, 10:34.

Коментар

Маисторите поне ми казаха, че не може и е мн трудно да се отремонтира, защото няма резервни части. Имате ли представа колко върви една нова кутия за паджеро 1 и дали и как да разбера, че взимам читава настаро?

Коментар

На рециклирана дясноволанна в UK цената е 260 лири. Предлагат и връщане на 100 лири, ако им дадеш старата. Тука ще да е повече, ама то е и до късмет, предполагам. Лявоволанни там няма, или поне няма в магазина, в който гледам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X