Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с парното на Паджеро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с парното на Паджеро

Първоначално публикуван от Branko_80 Преглед на мнение
    Как го оттисна
    Един от начините е да се накисне в разтвор на лимонена киселина.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Един от начините е да се накисне в разтвор на лимонена киселина.
      Да чувал съм го но пълниш цялата система ли с този разтвор,или си свалил радиаторчето и накисваш само него.А ако напълня системата с тази гад дали ще има проблеми нещо,да не разяде нещо.И от къде го взе
      [SIGPIC][/SIGPIC] Branko Matich

Коментар

Което решиш от двете. Аз бих го промил целия.

Лимонтозу - от супера, вода - от чешмата. 2-5 пакетчета от големите ще стигнат за 10 литра вода. Покарай малко така - час, два. После източи всичко и промий обилно и неколкократно с чиста вода - пълниш, оставяш да поработи 5-6 минути, и източваш. Най-накрая си сипваш пресен антифриз, и забравяш за тоя проблем.

Ако радиаторчето продължава да е запушено, ще трябва да опиташ с вода под налягане, или да го свалиш и да го киснеш само него.

...има и препарати за промивка, но конкретян не мога да посоча. Те си имат и инструкцуия на тях.

...между другото с тоя разтвор много успешно се почиства мед и месинг от окисния слой. Всичко става лъскаво като ново. Това ми е една от обработките на печатните платки, като си ги правя вкъщи.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Което решиш от двете. Аз бих го промил целия.

Лимонтозу - от супера, вода - от чешмата. 2-5 пакетчета от големите ще стигнат за 10 литра вода. Покарай малко така - час, два. После източи всичко и промий обилно и неколкократно с чиста вода - пълниш, оставяш да поработи 5-6 минути, и източваш. Най-накрая си сипваш пресен антифриз, и забравяш за тоя проблем.

Ако радиаторчето продължава да е запушено, ще трябва да опиташ с вода под налягане, или да го свалиш и да го киснеш само него.

...има и препарати за промивка, но конкретян не мога да посоча. Те си имат и инструкцуия на тях.

...между другото с тоя разтвор много успешно се почиства мед и месинг от окисния слой. Всичко става лъскаво като ново. Това ми е една от обработките на печатните платки, като си ги правя вкъщи.
          Аз съм го правил с онзи разтвор който казваш че не го знаеш но да ти кажа честно не съм много доволен,аз нямам затискане на нищо по системата но искам да я прочистя профилактично и за това се интересувах да не разяде нещо.Само кажи колко са големи тези пакетчета ако помниш от колко грама са да не прекалъ
          [SIGPIC][/SIGPIC] Branko Matich

Коментар

По спомен около 8x6см, или някъде там. Но не са препълнени с лимонтосу.

Трудно ще прекалиш. Става върпос примерно за час работа с тая гадост. А и разтвора си е слаб по принцип. Ако пък двигателя ти е алуминиев, съвсем няма от какво да се притесняваш.

Коментар

Здравейте
              Айде и аз да си кажа челният опит -сиреч вода и оцет 1:1 два три дена каране,промиване три четри пъти с вода и нов антифриз. Колкото и да беше чудно и за мене магията деиства.

Коментар

Закарах го на майстор.....човека свали таблото,радиаторчето и после с едно шило..... ....само той си знае...Важното е,че го оправи.От доста време си занимава само с парно,но такова нещо не бил виждал...А аз мъчих с оцет,кислол,калгон и накрая с препарат за водна система от бензиностанцията.....нищо не стана."Козата" си сакала пръч!Това е истината.

Коментар

От: До: Проблем с парното на Паджеро

Първоначално публикуван от sithius (Виталий Ив. Димитров) Преглед на мнение
                  Закарах го на майстор.....човека свали таблото,радиаторчето и после с едно шило..... ....само той си знае...Важното е,че го оправи.От доста време си занимава само с парно,но такова нещо не бил виждал...А аз мъчих с оцет,кислол,калгон и накрая с препарат за водна система от бензиностанцията.....нищо не стана."Козата" си сакала пръч!Това е истината.
                  Колега, как се сваля радиаторчето??
                  Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                  Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                    Колега, как се сваля радиаторчето??
                    Темата е за "мицубиш" не за "джип", последно е писано 2009г. Витали е "баннат" и няма как да ти отговори, при мен не е идвал от поне 3 години (дано да е жив и здрав) а и ...Наздра'й шъ знай'ш
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

От: Проблем с парното на Паджеро

Вито е жив и здрав, и дано да е така в следващите сто години.
                      И ние тоже, да му ги честитим.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Темата е за "мицубиш" не за "джип", последно е писано 2009г. Витали е "баннат" и няма как да ти отговори, при мен не е идвал от поне 3 години (дано да е жив и здрав) а и ...Наздра'й шъ знай'ш
                        Дядо Владо, помагам на приятел, но нали и аз бях няколко години Паджеровод.
                        Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X