Обява

Свий
Няма добавени обяви.

A/T гуми за Mitsubishi Pajero Pinin

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • A/T гуми за Mitsubishi Pajero Pinin

    Настъпи пролетта и скоро хващам къра. Командировки по газопроводите и магистралите чак до декември. Последните две години за служебен джип ползвах стария Самурай. Много кал и гняс видя и никаде не се предаде, но сега вече е на сухия док и чака прераждане (едно бъдещо проектче живот и здраве) Така идва ред на Pinin-а и дилемата какви таркала да му сложа. Изчетох форомите и се спрях на четири вариянта: YOKOHAMA Geolandar A/T 215/65 R16; GRIPMAX A/T 215/65 R16; BF Goodrich А/Т 215/65 R16; COOPER DISCOVERER А/Т 215/65 R16.
    Отделно в Mitsubishi форума четох, че на пинина максимума гума без подигане, която побира е 215/70/16. Дали е одачно и аз да търся този размер? Вторият ми въпрос е относно всесезоните гуми, както съм писал по-горе ще се таркалят от март до декември, можели само летни или да са комбинирани?

  • #2
    Щом ще хващаш къра, според мен ти трябва нещо по агресивно, но да става и за асфалта. От посочените от теб първите са доста асфалтови, Грипмакса и Гудрича са ОК според мен. Последните ги има приятел на Патрул, доста бързо свършиха, а и не са силни на кал. Аз лично карам с Дуратрак 4 години и около 20 х.км., целогодишно, доволен съм. Малко са шумни, но то и Паджерото не е много тихо по принцип, та ми е последна грижа. Каучука е все така мек. Прочети според мен и за Максис СТТ ПРО мисля беше модела. Има теми тук.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

    Коментар


    • #3
      Съвсем забравих. Цената, цената трябва да е макс 1000 лв. за четири броя нови гуми. COOPER Discoverer STT PRO е извън бюджета. За сега се насочвам към BF Goodrich А/Т 215/65 R16 намерих ги на добра цена. Но съм отворен за още предложения и съвети.

      Коментар


      • #4
        Дуратрака 31-ци ги купих малко под 1000 с куриера. Сега не знам колко са.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

        Коментар


        • #5
          Аз карам моя Пинин (2 врати) целогодишно с GoodYear Wrangler AT/SA+ , 215/70R 16. Доволен съм, както на асфалт, така и в гори и поля.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

          Коментар


          • #6
            Вече е решено BF Goodrich А/Т ще са новите таркала. Остава дилемата с размера 215/65 R16 или 215/70R 16? Колегата trapper tarkalq таркаля неговият пинин с втория размер, мен ме интересува кои ще е по добре за калта?

            Коментар


            • trapper
              trapper коментира
              Редактиране на коментар
              предишните гуми на пинина бяха BF Goodrich А/Т 215/70р 16. В кал и сняг са добри, но на мокър асфалт са неустойчиви и се пързалят, затова ги смених.
              поради по-големия размер разходът на асфалт се качва с около 20%.

          • #7
            Благодаря вече поръчах BF Goodrich А/Т 215/65 R16. До като ги таркалям служебно разхода на гориво не е проблем...

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X