Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Климатик или не?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Климатик или не?

Първоначално публикуван от balkan75250 Преглед на мнение
    Според мен климатикът е излишен ,но в интерес на истината колата харчи по-малко с климатик от колкото с навити прозорци защото когато прозорците са навити има голяма турболенция.

Това е вярно, но за скорост над 80-90 км/ч. При по ниска скорост е по икономично да си с отворени прозорци и изключен климатик, но друг е въпроса за удоволствието. Няма нищо по хубаво в летните жеги д....то да ти е на студено
    O898595418 - Митко

Коментар

Първоначално публикуван от tihony Преглед на мнение
      Незнам как стоят точно нещата със загряването на Pajero-то ,но познавам човек ,който имаше кола с допълнително слаган климатик и загряваше, нямаше допълнителни перки и не можеше да насмага с охлаждането на водния радиатор само с фабрично поставената (тъй като този на климатика е пред водния).

Проучи и този въпрос да нямаш ядове после.
      На Pajeroто и аз не знам, но знам че на тераното проблем в това отношение няма. Никога не ми е загряла - нито в гората, нито на асфалта. Хем е чипосан.

Не забравяйте и друго предимство на климатика - изсушава изпотени стъкла за нула време. Например последните 2 дни валеше, съответно стъклата се потяха. Изходите са 2 - или пускаш топло и ставаш вир вода, или пускаш климатик+топло, и поддържаш вътрешната температура като външната, а прозорците изобщо не се потят, освен това климатика се пуска само от време на време, и разлика във вървежа и разхода няма, а като тръгнеш да слизаш не се налага да се обличаш наново, нито пък ти е студено.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Kircho-sopot Преглед на мнение
        А ся де... ами ако караш бавно пак ли има турболенция(аз пък си мислих че турболенцията е само при самолетите).
        Или забравиш че компресора на климатика се върти от двигателя,или то тва не го бърка нали е 2800кб.
        Кирчо, то и на Балканче има турбуленция, странно че не знаеш

Коментар

Гледам, че всички сте ЗА климатик и реших да си постна и моето мнение. Миналата година по това време взехме първата кола с работещ климатик. Пролетта като почна да пече винаги го включвахме (аз и баща ми я караме). После ми мина мерака на мен и само като стане адска жега го включвам - предпочитам си отворените прозорци. Гледам, че и баща ми вече не го включваше така често

Коментар

Първоначално публикуван от orela Преглед на мнение
            Гледам, че всички сте ЗА климатик и реших да си постна и моето мнение. Миналата година по това време взехме първата кола с работещ климатик. Пролетта като почна да пече винаги го включвахме (аз и баща ми я караме). После ми мина мерака на мен и само като стане адска жега го включвам - предпочитам си отворените прозорци. Гледам, че и баща ми вече не го включваше така често
            Моето мнение е , че климатика си е задължителен. Ако ще качи разхода с 1л/100км, какво от това. Ами продават и Форд Фиести без климатици, и Лади нали.От едно по-дълго пътуване на отворени прозорци може хем да се разболееш , хем да оглушееш.

Коментар

Той въпроса е дали може да се монтира, защото аз за доста години не съм виждал направен климатик на автомобил,който го няма фабрично.Иначе климатика е единствената за мен екстра без която вече не мога.
              Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
              NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                Той въпроса е дали може да се монтира, защото аз за доста години не съм виждал направен климатик на автомобил,който го няма фабрично.Иначе климатика е единствената за мен екстра без която вече не мога.
                То за можене - не е голяма философия, стига да има място. Повечето след 90-та година без климатик си имат място за монтирането на такъв. Въпроса е че не е от евтините удоволствия, ако се монтира допълнително, независимо дали купиш от катастрофирал автомобил заводски, или присаждаш от друго, или китайски. Цената все е солена, и за стари автомобили си е сериозен процент от цената.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от nyksanbg Преглед на мнение
                  Не знам дали ще има място за изпарителя, защото аз имам 2,5 с климатик и бях много шокоран от големината му. Той заема цялото пространство под таблото от страната на пасажера, горе долу е голям като изпарителя на 9-ка стаен климатик.
                  Колега виждал ли си изпарителя или говориш общи приказки.
                  FORD MAVERIK 2.7TD
                  Тел.0898662817
                  LZ1IID

Коментар

За сега проекта отпада поради финансова невъзможност. Вложих в нов съединител, нови гуми и защита на шасито. А относно изпарителя. Той си става, но доколкото разбрах от човека, който щеше да слага климатика не може да се сложи управлението за климатроник. Иначе за климатик няма проблем.
                    Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 12-10-09, 20:37.
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Пиша тук, за да не отварям нова тема със същото заглавие, макар че моята чуденка е точно обратната - да го махна ли иле да го оставя?

Подробностите:

Мойто Паджеро е с присаден допълнително климатик, който, според "майсторите" които са го гледали досега е:
                      1. Абсолютно празен
                      2. Работи с r12
                      3. Зареждането му ще струва мин. 200 лв, без гаранция, че това ще е достатъчно за да тръгне.
                      И допълнително от мои наблюдения:
                      4. Пластмасовата кутия, в която се намира "вътрешното тяло" (както и да се нарича то) зад жабката е яко нацепена и начупена и като пуснех вентилатора, от нея духаше във всички посоки. Сега съм я позакърпил, ама пак не ми харесва.

Понеже колата е принудително в бокса с наполовина свалена предница (заради случката в подписа), демонтажа на пущината ще отнеме не повече от час и днес за малко да се хвърля но изникнаха два въпроса, които ме спряха, а именно:
                      1. Мога ли да се доверя на ония "майстори", които твърдят, че системата е съвсем празна? Като натисна игличката на вентила за допълване се чува съскане. Колко голяма ще е белята ако все пак има остатъци от r12 вътре?
                      2. Каква трябва да е оригиналната връзка между вентилатора и кутията с радиатора на отоплението (на мястото където е в момента "вътрешното тяло") - мека или твърда, с какъв диаметър?
                      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Колко фреон има в системата може да се разбере с манометър грубо, иначе се източва и мери. За да се провери за неплътност се пълни с азот и се следи налягането дали спада и ако няма загуби се пълни с фреон.
                        За връзката не те разбирам (сигурно искаш да кажеш компресора), но по принцип може да е твърда или мека, в зависимост от мястото.

Коментар

Отговорът на първия ми въпрос е вече ясен - наистина няма никой вътре.

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                          За връзката не те разбирам (сигурно искаш да кажеш компресора), но по принцип може да е твърда или мека, в зависимост от мястото.
                          Става въпрос за въздуховода, който минава зад жабката - от вентилатора до централната конзола. При мен в момента там има някаква правена на ТНТМ пластмасова кутия, в която е наврян вътрешния елемент на климатика - не го знам как се казва точно.

Иначе всички връзки по самия климатик са с маркучи - "майсторите" казаха, че по това се познавало, че е слаган допълнително.
                          Последно редактирано от stargazer; 25-10-09, 09:06. Причина: буквички

Коментар

stargazer
                            Всичко може да се направи -въпроса е дават ли ти се парички.....

За да избяха течноста -значи има дупка.Тук се разклоняваме на 2
                            а- голяма дупка- там може да се тества с азот или друг инертен газ-дупката е голяма и ням ада държи налягане-разбира се веднага.
                            б- малка дупка-ням ада стане с инертен газ- системата се пълни и се добавя реактив- кара се извесно време- оглежда се (реактива е обикновено чувствителн на ултравиолетова светлина) и се вижда от де тече

Та оттук нататък в зависимост от това де тече -ще видиш дали си струва или не.Може да е елемнтарно -да тече от маркуч ама може и да е изпарителя -те тва дет е вътре в колата,а може и да е от няколко места...
                            Онова от вентилатора до изпарителя (ТНТМ делото) го оправи -иначе се губи смисъла на климата- няма обмен с изпарителя.
                            Една препоръка -ако го правиш -направи му т.нар Ретрофит- демек от Р12 на Р134а -Р12 е забранен по принцип,есествено под масата и с други наименования се продава но ретрофира не нищо особено-сменят се всички О-пръстенчета плус смяна на маслото и промивка на компресора.

Коментар

Първоначално публикуван от brpi Преглед на мнение
                              stargazer
                              Всичко може да се направи -въпроса е дават ли ти се парички....

Не ми се дават – взимат ми се, ама това е друг въпрос

Дилемата ми в случая е чисто утилитарна и решението все повече клони към демонтаж.

Коментар

И така, всичко вече е свалено, с изключение на компресора, но и той ще излезе - ако не днес - утре.
                                Стана ясна и причината за утечката - единия маркуч се е търкал в някаква ламарина и е почти прерязан.
                                Като сваля и компресора ще наснимам чарколяците и ще ги пусна в базара - който иска да се бори с тях. Напрактика е налично всичко необходимо за монтаж, с изключение на един маркуч (този с дюзата за пълнене - той е скъсания), кутията на изпарителя, която е била безобразно потрошена още при монтажа (и тя е налична, но просто не става за нищо) и таблото за управление, което не смятам да демонтирам.
                                Все още търся елемент, който да поставя на мястото на изпарителя, за да свържа вентилатора с клапите за насочване на въздуха.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X