Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разтегната верига на раздатката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разтегната верига на раздатката

здравеите колеги разтегната ми е веригата на раздатачната кутия широка е 35мм. паджерото е 2,5 дизел дълга база 98-ма година. Когато подам много газ при вкл. предаване има голямо щракане. кутията е отворена и сме сигурни че проблема е там. прави корем и се прехварля дори на ръка. благодаря ви предварително.

До: разтегната верига

За какво точно ни благодариш? Че имаш възможност да споделиш болката си с по-голяма аудитория? Кажи какво точно искаше да кажеш/питаш......
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Може би ни пита дали пък да не я смени

Коментар

Първоначално публикуван от gogomax Преглед на мнение
        Може би ни пита дали пък да не я смени
        и през ум да не му минава да я сменя, и новата след време ще образува /корем/ !
        0876 79 25 21

Коментар

До: Разтегната верига на раздатката

Питам ви да я сменя ли и ако да от каде да намеря нова или да търся раздатка на старо. Живея в малак град и тук маисторите не са срещали такав проблем?

Коментар

Тя си е за смяна, ясно, но за да се разтегне толкова има някакъв проблем, като например постоянно каране на 4Х4 при парт тайм раздатка. Трябва да се изчисти първо проблемът и тогава смяната.

Коментар

Първоначално публикуван от Borkata123 Преглед на мнение
              Питам ви да я сменя ли и ако да от каде да намеря нова или да търся раздатка на старо. Живея в малак град и тук маисторите не са срещали такав проблем?

Не се /връзвай, че се шегуваме/, проблемаът ти е необясним. /Паджеровод/ е прав, възможно е да има други причини за разтягането. Задължително условие е да я смениш с нова !!! Не съм полвзвал Паджеро 2.5, но мога да ти помогна с квалитетен магазин, или поръчка от /бяла/ държава. /рядко срещан е проблемът ти/.
              0876 79 25 21

Коментар

Сменяй веригата.Раздатка на старо е поне 600лв.

Коментар

ще ви бъда благодарен за информация за нова верига,защото не мога да намеря дори в специализираните магазини?

Коментар

Ако кажеш поне от кой град си, може би, ще можем да те насочим по- добре.
                    Зима иде

Коментар

От Хисар съм до Пловдив

Коментар

От: До: Разтегната верига на раздатката

Borkata 123 вярвам се вози щастливо с нова верига, а аз искам да попитам знаещите и разбиращите. Тази верига зацепена ли е с първичния вал?
                        При работещ на място двигател при пускане на съединителя се чува шум, не силен, но осезаемо доловим. При натискане на съединителя този шум изчезва. Масло в кутията има. Супер селект, ръчка, 2,5. Та въпросът ми е доколко трябва да е доловим този шум от въртящите се части на място? Мислех да прослушам и сравня с друг, ама то само автоматици наоколо.
                        Mitsubishi Pajero 2, 2,5 tdi, ss, glx, 95, къса база
                        0895445845

Коментар

Първоначално публикуван от bob66 Преглед на мнение
                          Borkata 123 вярвам се вози щастливо с нова верига, а аз искам да попитам знаещите и разбиращите. Тази верига зацепена ли е с първичния вал?
                          При работещ на място двигател при пускане на съединителя се чува шум, не силен, но осезаемо доловим. При натискане на съединителя този шум изчезва. Масло в кутията има. Супер селект, ръчка, 2,5. Та въпросът ми е доколко трябва да е доловим този шум от въртящите се части на място? Мислех да прослушам и сравня с друг, ама то само автоматици наоколо.
                          Може да е от аксиалния лагер.. На нивата той е почти заминал и се чува същия шум, нооо...
                          За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от bob66 Преглед на мнение
                            Веригата няма общо. Тя работи само в движение.
                            На място шум вдигат лагерите на първичния вал.
                            Има и изключения, например скъсан тампон и кутията опира някъде на твърдо. Тогава шумовете се пренасят лесно.

Коментар

Аксиалният лагер е сменен и шумът не е при натискане на педала, а при отпускане. Ще проверя за тампон, но не ми звучи твърдо. За лагерите има ли инфо какви са, размери и евентуално натягане(пренатягане)? Не откривам нищо нагледно(снимка, схема).
                              Mitsubishi Pajero 2, 2,5 tdi, ss, glx, 95, къса база
                              0895445845

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X