Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с подгряването!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблем с подгряването!!!

Ремонтира се, само трябва да намериш правилния човек.
    Има и временно решение - с бутон и ръчно подгряване докато решиш трайно проблема.

Коментар

В момента разглеждам продуктите на една българска фирма /не посочвам линк да не се приеме за реклама/. Предлагат на цена от 6, 20 лв термореле 5 - 40 градуса служещо за включване и изключване на различни нагревателни или охлаждащи устройства при достигане на предварително зададена температура в посочения интервал. Захранващо напрежение 10v до 16v/100ma. Мисля си за Паджеро със система подгряване и след запалване. Мойто е такова ама работи само първото подгряване. Ако това термореле получи захранване от верига в която участва сигнал от генератор или датчик масло, т. е. сработва след стартиран двигател и управлява шалтера за второто подгряване. Има две положения или работи или изпържвам свещите.
      Предлагат и изделия: сигнализация за заледяване 5, 60 лв - захранване 12v при темп. над 3 градуса свети зелен светодиод, под 3 градуса червен/не знам в движение дали няма да лъже/; контрол на автомобилен акумулатор 2, 50 лв с жълт, зелен и червен светодиод.
      Има и др. скъпички обаче неща: Цифров амперметър/волтметър; Цифров оборотомер, термометър, волтметър за автомобил; Модул за дистанционно управление; Устройства за дистанционно управление през GSM и др. Дано не се приеме за реклама.
      MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Първоначално публикуван от pahov Преглед на мнение
        . Мисля си за Паджеро със система подгряване и след запалване. Мойто е такова ама работи само първото подгряване. Ако това термореле получи захранване от верига в която участва сигнал от генератор или датчик масло, т. е. сработва след стартиран двигател и управлява шалтера за второто подгряване. Има две положения или работи или изпържвам свещите. .
        При системата с най-дълго подгряване, времето е до 3 минути и хората реват от изгарящи свещи. Направи си сметка за колко време маслото ти достига 40 гр. и ще видиш, че ги изгаряш, ако ползваш такова термореле.
        Най-добре, ако ще е ТНТМ, да е реленце за време, добавящо примерно минута доподгряване след запалване. И то от него ще има нужда само ако двигателят не е първа младост или при голям студ. В масовия случай дори не е необходимо. Това е при положение, че първоначалното подгряване е достатъчно.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
          При системата с най-дълго подгряване, времето е до 3 минути и хората реват от изгарящи свещи. Направи си сметка за колко време маслото ти достига 40 гр. и ще видиш, че ги изгаряш, ако ползваш такова термореле.
          Най-добре, ако ще е ТНТМ, да е реленце за време, добавящо примерно минута доподгряване след запалване. И то от него ще има нужда само ако двигателят не е първа младост или при голям студ. В масовия случай дори не е необходимо. Това е при положение, че първоначалното подгряване е достатъчно.
          Че двигателя не е първа младост е ясно. Като го взех километража сочеше около 147 000 км, а колко е на практика сигурно плюс 100 000 км. По - важно е друго. Втория подгрев не е ли до достигане на температура на охл. течност 50 градуса? А що се отнася до изпържването, условията на околната среда около свещите са различни при първо греене - не работещ ДВГ и второ греене - работещ ДВГ. А бе знам ли, няма как да видя какво става вътре, от друга страна има осезаема разлика в работата на студен и топъл възрастен дизел.Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от pahov Преглед на мнение
            ............. до достигане на температура на охл. течност 50 градуса.............
            Е те това горе-долу става с печка (дето и викат мокра), ама свещите греят въздух .
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

При запален мотор свещите няма шанс да се нагреят много повече от самата горивна камера. Процесите в нея ги поддържат на определена температура. Има свещи, предвидени за послегреене и такива, дето не са. Тераното например е с послегреене до 50 градуса на двигателя, и работят на пълните си 12 волта, без прекъсване, хем са с двоен реотан за по-бързо греене. За сметка на това ако при неработещ двигател ги оставиш да греят, след определено време започват да работят на пресекулки, а след още определено време подгряването се спира.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                При запален мотор свещите няма шанс да се нагреят много повече от самата горивна камера. Процесите в нея ги поддържат на определена температура. Има свещи, предвидени за послегреене и такива, дето не са. Тераното например е с послегреене до 50 градуса на двигателя, и работят на пълните си 12 волта, без прекъсване, хем са с двоен реотан за по-бързо греене. За сметка на това ако при неработещ двигател ги оставиш да греят, след определено време започват да работят на пресекулки, а след още определено време подгряването се спира.
                Е точно това имах в предвид - послегреене до достигане на температура на охл. течност 50 градуса. При П2 паслегреенето минава през съпротивление осигуряващо 6v щото и свещите при тази система на подгрев са 6v ако не греша.

Коментар

За температура на двигател не знам, ама при мене си греят едни 3-4 минути след запалване (всяко!)без значение околна температура. Системата май беше Self - нещо си (с едно реле).

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                    За температура на двигател не знам, ама при мене си греят едни 3-4 минути след запалване (всяко!)без значение околна температура. Системата май беше Self - нещо си (с едно реле).
                    Self reguating glow. Не го интересува околната температура, а температурата на двигателя.

А как се регулира - с повишаването на температурата на свещите им се вдига и съпротивлението, тоест започват да харчат по-малко ток. И така, докато стигнат равновесната точка нагряването да е равно на отдадената топлина. На прост въздух ще нагреят доста повече. На запален двигател в цилиндрите има достатъчно "вятър" та да не им дава да загреят кой-знае колко, особено при студен двигател. В същото време помагат на двигателя да работи по-тихо и по-стабилно, докато влезе в температурния си режим. За сравнение - откачи свещите и опитай да запалиш с дърпане. Като запали ще видиш за какво тракане иде реч додето е студена.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      .............. За сравнение - откачи свещите и опитай да запалиш с дърпане. ..........
                      Не ЩА пък (брах ядове с неработещо реле) . Иначе баш така се казваше, до сега го търсих.

Коментар

От около седмица трудно паля сутрин, днес подадох с кабел директно на шината + и запали веднага. Релето подава нормално 11,5 v. измерено на шината но ми се струва ,че за много малко време.Също така ми се струва , че релето което поддържа след запалване свещите включва и изключва за около секунда,възможно ли е „мозъчето„ да се е прецакало? Става въпрос за П2 2,5 96г. мисля, че систем. на палене беше нещо ауто глоу без лампа за подгряване. Благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от skitnik Преглед на мнение
                          Добре е да се провери и датчика за температура който казва колко дълго да е включен подгрева. Аз съм срещал схемите на блока в един руски форум, ако имаш познат електрончик да го ремонтира.... Новия модул на колко години е?
                          Ако случайно си във Варна, аз имам един познат който е наясно.

Само не разбрах каква ти е колата?
                          Ами това е, с новият блок запали за 3 оборота на днешния студ и всичко си свети, работи и нагрява легално........
                          Някой да знае къде се ремонтират, та да си оправя стария и да си имам един, щот ей го вна, заради кой знае каква глупост вътре замръзваш където си.......А едно време не беше тъй, едно време като имаш чук, клещи тел и пирони, от всякъде можеш да се прибереш.....пфуууу
                          Японци
                          Впрочем мога да похваля електричаря дето го открих, ходи в рамките на София за 15лв и за работа не взима скъпо, прави и диагностика на място... На някой ако му се наложи, (да не дава Господ) да пита на лични.
                          Благодаря на всички за помоща. Много щастие и успех през Новата Година...
                          Роден рибар, а принуден да работи.......

Коментар

Първоначално публикуван от emo.666 Преглед на мнение
                            релето което поддържа след запалване свещите включва и изключва за около секунда,възможно ли е „мозъчето„ да се е прецакало? Става въпрос за П2 2,5 96г. мисля, че систем. на палене беше нещо ауто глоу без лампа за подгряване. Благодаря.
                            С колко релета е системата за подгряване при теб?
                            Защото без лампа е системата Super Quick Glow, а там свещите са 6-волтови. И ако са сменени с 12-волтови, например, започва да не достига времето за подгряване.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                              С колко релета е системата за подгряване при теб?
                              Защото без лампа е системата Super Quick Glow, а там свещите са 6-волтови. И ако са сменени с 12-волтови, например, започва да не достига времето за подгряване.
                              Релетата са два броя, свещите са 12 волта.

Коментар

Първоначално публикуван от emo.666 Преглед на мнение
                                Релетата са два броя, свещите са 12 волта.
                                Значи казусът е разрешен?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X